Sport

Insanto Kali - Harcművészet

2014. 10. 07.
Insanto Kali - Harcművészet

A Kali a Fülöp-szigetek fegyveres harci művészete és a Fülöp-szigetek nemzeti sportja, és egy rendkívül hatékony harci rendszer. Más ázsiai harcművészetekhez hasonlóan egyre népszerűbb hazánkban is. A legtöbb harcművészettől eltérően a Kali már a legelejétől tanítja a fegyveres harcot.


Elsajátításával nagy mértékben fejleszthető a kéz gyorsasága, valamint a reakció sebessége. A rendszer a fegyveres harcon alapul, de természetesen magába foglalja a pusztakezes küzdelmet is  (ütések, rúgások, birkózás, földharc) is, beleértve a legtöbb fegyver elleni pusztakezes védekezést.
Így megtanulható, hogyan harcoljunk fegyverrel vagy a nélkül, alkalmazkodva a kialakult helyzethez. A harci hatékonyságot, és a gyors tanulást biztosítja, hogy a gyakorlás anyagát szinte kizárólag a páros gyakorlatok alkotják.

Németh Péter a 11 Mester Kali Iskola vezetője. 1976 óta foglalkozik harcművészetekkel,oktatóként több mint 1000 tanítvány és több mint 100 magántanítvány tanult tőle: magán órán, csoportos foglalkozásokon, szemináriumokon, táborokban.

"A harc megváltozott formában de ugyanilyen intenzíven dúl tovább; ugyanúgy mint régen – az életünk a tét; önbecsülésünk, én erőnk, kontroll saját magunk felett, félelmeink, agresszióink, határaink, fokuszáltságunk, és a saját életünkben való valódi jelenlétünk a tét!"

http://11mester.hu/


« Előző cikk
Következő cikk »
MMA magyar nagyágyúiMMA magyar nagyágyúi
Túlzás nélkül állíthatjuk hogy az MMA nagyágyúit tömöríti azIndependent BJJ & Grappling & MMA egyesület. Ilyen amikor a ...
Fitbalance 2014 őszi beszámolóFitbalance 2014 őszi beszámoló
A Fitbalance különlegessége, hogy a szakmai programokon túl arra törekszik, hogy az aerobik és fitness órák mellett olyan ...

Legnépszerűbb cikkek »
Adrenalin Extrém Hétvége, KunmadárAdrenalin Extrém Hétvége, Kunmadár
Augusztus 16-18 között került megrendezésre a Kunmadarasi Extrém Hétvége, ami ezúttal is tartogatott meglepetéseket. ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: