Itthon/Világ

Jégbe fagyva -Megnyitotta kapuit Magyarország első jégbárja!

2012. 01. 23. • Szerző: NSI16
Jégbe fagyva -Megnyitotta kapuit Magyarország első jégbárja!

Az idei tél még igazából nem mutatta ki foga fehérjét, ezidáig elkerült minket a vastag hótakaró és a tartós fagy. Aki azonban a „valódi télbe vágyik” és nem riad vissza egy kis fagyoskodástól, annak jó hírrel szolgálhatunk: Megnyitotta kapuit Magyarország és Budapest első jégbárja, az Ice Bar!

A bár olyan fagyos élményekre vágyó látógatók számára nyújt maradandó emléket, akik szívesen kóstolnak hideg finomságokat, ámulnak csillógó jégszobrokon és berendezéseken.

Ebben a szórakozóhely-különlegességben (mely más országokban már igen nagy népszerűségnek örvend) a vendég egy olyan környezetbe kerül, ahol minden jégből van: a falak, a bútorok, szobrok, de még az akvárium és a pohár is, amiben a jeges koktélokat szolgálják fel.

Az utcáról a bárba lépve egy hangulatos recepciónál találjuk magunkat, Az első meglepetés már itt éri a kedves vendégeket! A bejárattól nem messze egy ismerős arcba botlunk, ő nem más, mint az Ezeréves Sólyom kapitánya, a világűr fenegyereke Han Soló! Nem elírás, hiszen az Ice Bar-ban található a legendás Csillagok Háborúja sorozat Solo kapitánya karbonitba fagyasztva úgy, ahogyan azt a Birodalom Visszavágban Vader nagyúr tette vele!

Mondanom sem kell, hogy minden  Csillagok Háborúja rajongó szíve megdobban ilyen találkozáskor, és ha azt is hozzáteszem, hogy a fagyasztott űrcsempész az az eredeti forgatási kellék, amit a Birodalom Visszavágban használtak, és ami a filmben is látható, akkor az öröm teljessé válik. Ez utóbbi tényt a Lucasfilm Ltd. hivatalos tanúsítványa bizonyítja.

Az űrhőssel történt fényképezkedés és a belépőjegy megvásárlása után, egy kevésbé divatos, de a funkcióját tekintve annál hasznosabb modern „eszkimó” öltözetet kapnak a vendégek. A mozgás így nem lesz könnyű, de nem is az a cél. A zsilipkamra szerű ajtón átjutva egy különleges világ tárul szemünk elé. Mintha a szekrényen át a fagyos Narniába kerülnénk. Itt minden valóban jégből van, a falak, a kanapék, a székek, a szobrok, az akvárium, a hangszerek és még a bárpult is. Miközben a vendégek felfedezik a bár világát, a rádióból a legújabb slágerek szólnak.

 Miután minden különleges berendezési tárgyon és dekoráción elcsodálkozott a tisztelt vendég, megkóstolhatunk egyet a jégpohárban felszolgált italkülönlegességek közül, hiszen a belépő ára tartalmaz 1 koktélt is! Nehéz a választás, mert több, mint 20 féle ital közül választhatunk, de bármelyiket is válasszuk, nem fogjuk megbánni. Egy jó tanács: ha további italt rendelnénk, kérjük azt már meglévő poharunkba, hisz az idővel egy kicsit mindig több fér majd bele.

Ha már kellőképpen átfagytunk és a távozás mellett döntünk, kinnt újabb meglepetés vár ránk. A vendéglátók ugyanis minden kedves látogatót, egy forró és pikáns kukoricakrém levessel várnak, melyet vétek lenne kihagyni.

Az Ice Bar-ban minden a különleges élmény szolgálatába van rendelve. Még a bár ügyvezető igazgatóját is Klíma Dénesnek hívják! Nem vicc!

Nagy Sándor István

 


Szerző:
NSI16
Budapest
Férfi
1986
Követem
Árpa Attila: Holtomiglan kritika
Széles Sándor: A halálraítélt - könyvkritika
Takács Hajnal: Az asszony verve
Réti László: Vérvonal
Réti László: A Hasonmás kritika
A zuglói rendőrökkel folytatta világrekordját a sakkmesternő!
Mobil Rendőrörsöt avattak Zuglóban!
Beszámoló a POFOSZ központi 56-os ünnepségéről
Réti László: Az Elnök kritika
Vitézavatás 2013: Beszámoló
Emberközeli élmény, nyugodt környezetben- Pihenés a Hotel Ametystben
Ragyogott és mégsem korgott – Háromnapos örömünnep a Matyóföldi Folklórfesztiválon
Duncan Shelley: A félelem íze - Könyvkritika
Réti László: A parfümőr - könyvajánló
Michelisz Norbert harmadikként ért célba a Túraautó VB szlovákiai futamán. Interjú
Az örök hazafi - Arany Tibor
Murder: A Gyilkos Tárlat- Élménybeszámoló
Egy nehézségekkel teli életút: Forgács János, szabadságharcos
Duncan Shelley: A Pokol Kézikönyve I. - Könyvajánló
A világűr meghódítása: Három dimenziós előadás a TIT Planetáriumban
Réti László: Célpont Párizsban - könyvajánló
Kitaszítva-befogadva: Kiállítás 1956-ról
Duncan Shelley: Egy konspirátor feljegyzései - Könyvajánló
A fotózás szerelmese
Réti László: Kaméleon
Glenn Doman- Janet Doman: Hogyan sokszorozzuk meg gyermekünk intelligenciáját?
Hazánkba látogatott a Wing Tsun Kung-Fu Nagymestere
30 év a Kardok Bűvöletében
1956:56 - Dokumentumfilm készült a Szabadság Hőseiről
Sikerrel rendezték meg az I. Független Nemzeti Filmfesztivált
Sikermusical hódít a közönség soraiban: Pesti srácok
Jégbe fagyva -Megnyitotta kapuit Magyarország első jégbárja!
Egyenruhások a pályán: Filmet forgattak napjaink katonasportolóiról.
Folklór és a Funky találkozása: Bemutatkozik a FolkFunk Superstars.
Interjú egy 1956-os hős rendőr, hadtörténész unokájával
Film készült a világrekorder vitéz Sinka Brigitta magyar sakkmester életéről

« Előző cikk
Következő cikk »
2012 - Apokalipszis; Pusztulás vagy teljes átalakulás?
2012 - Apokalipszis; Pusztulás vagy teljes átalakulás?
Az ősi maják már megjósolták: 2012.december 21-én a világ véget ér. Viszont, talán nem szükséges rögtön a legrosszabbra ...
„Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam ülni.” – A BKV válaszolt.;Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam
A BKV-nak minden bizonnyal rengeteg felháborodott levél érkezik. Arra voltam kíváncsi milyen választ kapok, ha egy teljesen ...

Legnépszerűbb cikkek »
„Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam ülni.” – A BKV válaszolt.;Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam
A BKV-nak minden bizonnyal rengeteg felháborodott levél érkezik. Arra voltam kíváncsi milyen választ kapok, ha egy teljesen ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: