Gasztro

Kapán innen, kaszán túl - Tanyasi főzés-reality

2011. 08. 16. • Szerző: Bandini
Kapán innen, kaszán túl - Tanyasi főzés-reality

Kíváncsi vagy arra, hogyan készítik a legfinomabb fogásokat? Miről lehet megismerni a friss húsokat? Vagy egyszerűen csak szeretnél betekintést nyerni a falusi élet mindennapjaiba? Akkor rád vár a méltán népszerű gasztroszéria, a River Cottage.

 

A régóta nagy sikerrel futó sorozat 1998-ban látott napvilágot Angliában, amikor a híres tévés szakács, Hugh Fearnley-Whittingstall egyszer csak úgy döntött, hogy maga mögött hagyja a nagyváros zaját, és vidékre költözik. Igazi, vérbeli londoniként kellett megbirkóznia a helyi élet nehézségeivel, többek közt a baromfitartással vagy a zöldségtermesztéssel.
A sikeres audemars piguet royal oak lady replica breitling skyracer replica omega moonwatch replica hublot king power replica montblanc sport replica watches replica emporio armani men watches roger dubuis king square replica blancpain villeret replica longines replica rado ceramica replica oris williams f1 replica tag heuer link chrono replica iwc aquatimer replica replica omega planet ocean gmt breitling navitimer world replica replica omega double eagle replica panerai radiomir black seal Movado Bold Replica Watches A.Lange Sohne Cabaret replica Watches A.Lange Sohne Saxonia replica Watches Zenith Vintage Replica Watches franck muller crazy hours replica movado bold replica kezdetet több jól menő folytatás követte: River Cottage volt tavasszal, nyáron, ősszel, télen és még sorolhatnánk, mikor és miként jelentkeztek újabb epizódokkal a készítők. Ráadásul amellett, hogy Hugh és társai megmutatják a tanyasi lét mindenféle különlegességét, számos belföldi projektnek és kampánynak az aktív részesei lettek. Mára hősünk egykor kicsiny földje egy tekintélyes ökogazdasággá nőtte ki magát: saját maga termeli meg ennivalóját, amelyben néha azért a környék legjobb szakemberei –mezőgazdászok, vadászok, halászok – is segítségére vannak.
A sorozatból azt is megtudhatjuk, mit és mikor érdemes termeszteni, hogyan lehet a leghumánusabb módon haszonállatot tartani valamint az ezekből nyert élelmiszerből milyen ínycsiklandó ínyencségeket készíthetünk. Az így kapott betevőhöz ráadásként olykor italajánlót és nem utolsó sorban sok szórakoztató percet is kapunk. Mindent összevetve a műsor egy külön kategóriát képvisel, valahol Jamie Oliver és a Gazdakör között – szerencsére sokkal közelebb az előbbihez.
Aki ezek után kedvet kapott némi kerti munkára, esetleg valami más, hasonló tevékenységre, annak nincs más dolga, mint időnként figyelemmel kísérni a Tv Paprika és a Spektrum adásait. Addig is mindenkinek: kapa, kasza, fakanál!
 
Spiller András

 


Szerző:
Bandini


0
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Tea, csésze, sütemény - A SiriusbanTea, csésze, sütemény - A Siriusban
Otthonosság, komfort, príma hangulat, kreatív díszítés, valamint hatalmas tea- és kávékínálat jellemzi Budapesten, a Bródy ...
MAN vs FOOD - Fald fel Amerikát!MAN vs FOOD - Fald fel Amerikát!
Napjaink megannyi kábelcsatorna kínálatában sokszor ütközünk fel az ételekhez kapcsolódó műsorokon. Hol termesztik a hozzá ...

Legnépszerűbb cikkek »
MAN vs FOOD - Fald fel Amerikát!MAN vs FOOD - Fald fel Amerikát!
Napjaink megannyi kábelcsatorna kínálatában sokszor ütközünk fel az ételekhez kapcsolódó műsorokon. Hol termesztik a hozzá ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: