Itthon/Világ

Katasztrofális a katasztrófavédelem

2013. 03. 31. • Szerző: istefán

Katasztrofális a katasztrófavédelem

Akár tetszik, akár nem, katasztrófák leselkednek ránk a földgolyó minden sarkából, de főként a jéggel borított sarkaiból. Ennyitől nem is érezné sarokba szorítva magát az ember sehol e kerek földön, ha ne okozhatnának különböző természeti katasztrófákat, a világmindenség ismeretlen tájairól érkező várható, ámde mégis váratlan csapások.

Ezt nem én állítom, hanem komoly intézetek, mint például az orosz RHM, vagy az amerikai NASA, márpedig ha ugyanaz a véleménye azoknak, akik általában nemigen értenek egyet, ez már elgondolkoztatja az embert.
A legutóbbi nyilatkozatok ezen intézetek elöljárói részéről, arra enged következtetni, hogy nem ártana, ha elkerülnének minket a katasztrófák, mert ha nem, akkor jaj nekünk.
Nem tudom mi okozhatta, de valahogy rájöttek, hogy bármilyen hatalmasnak érzi magát az ember, néha-néha bizony be kell lássa tehetetlenségét a természet erejével szemben.
A NASA szóvivője ugyanis azt ajánlotta melegen, hogy nem ártana megtanulni imádkozni, mert ha netán egy nagyobbacska kóborló bolygó (nem hollandi) futna össze a Földdel, akkor már csak az ima segíthet rajtunk, más semmi.

Az RHM vezető személyiségei nem beszélnek ilyen imával elhárítható katasztrófákról, ők bizonyára annyira hozzászoktak a hulló csillagokhoz, hogy rá se füttyentenek már az ilyesmire.
Őket inkább a déli sarkvidék jégtakarójának az elvékonyodása aggasztja, nem mintha nem lenne elég jegük Szibériában, hanem féltik az alacsony fekvésű országokat (lásd Hollandia), nehogy víz alá kerüljenek.
Ez ugyanis a jégolvadás következménye, megemelkedik a tengerszint, aki ma még a víz felett van az holnap víz alá kerül és képzeljétek, hogy a katasztrófa elhárítók semmit az égvilágon nem tehetnek ez ellen. Azt nem értem miért fizetik őket!

Kisebb országok nem nyilatkoztak, gondolom nekik nincs beleszólásuk ilyen katasztrofális helyzetben, habár ki tudja?
Mert állítólag Koreának az  északibb része igen-igen szeretne irányítani egy kisebb méretű természetes csapást, igaz nem egy vörös bolygó felé, hanem inkább egy fehérre festett ház felé, de kérdés valós-e egy ilyen veszély.
Az is megtörténhet, hogy csak a veszélyek jól fizetett elhárítói fújnak fel nagyra egy kisebb katasztrófát, nehogy munkanélküliekké váljanak, ha már a természeti katasztrófák ügyében semmit nem tehetnek.
Mert, lássuk be szívre tett kézzel és nyitott Bibliával, hogy a természet küldte katasztrófák ellen senki emberfia semmit nem tehet.
Hiába fegyverkezünk fel imával, a világűrből érkező csapások ellen, ha képtelenek vagyunk megállítani a jéghegyek olvadását, akkor bizony annyi nekünk!
De még a pingvineknek is!


Szerző:
istefán
Kolozsvár
Férfi
1959
Követem
Globálisan gondolkodva
Bûn és büntetés
Reszket a gatyám mert...
A kötelező biztosítás
Úgy fizet az ASIROM, hogy ettől magam elsírom
A demokrácia sötét oldalán
Menekültek vagy honfoglalók?
A pénz rabjai vagyunk, de szabadok akár indián John a rezervátumban
Burned-out: azaz kiégve. De annyira fiatalon?
Mi lesz veled emberiség, ha eltűnnek a méhek?
Miért lopjátok el az életet?
A nagylelkűség ára
Fejet cserélhetünk nemsokára
Nyakunkon a defláció!
Az ördög lehelete
Intelligencia és civilizáció
Zöldülő marslakónak lenni
Mi lesz az atomfegyverekkel, ha időnap előtt bekopog a nukleáris télapó?
Pólusváltás vagy háború?
Lesz-e az Ebola vírusának ellenszere?
A betegségek nem csak az űrből jönnek
Jaj neked te szegény ördög!
Piac és demokrácia
A fekete doboz
Narkót adok nektek, földi mennyországot!
Füstöljek, vagy füstölögjek?
Infláció és defláció
Ha egy UFO -ban születtem volna...
A mezei tapsifüles és a vegyi fegyver
A halálcsillag
Klímafegyver és hidegháború
Fogyókúráznék
Volt élet a Marson, de miért tűnt el?
Félelem nélkül is reszketek
Csókhiányban szenvedünk
Katasztrofális a katasztrófavédelem
Egy menő orosz divat
Elfordul, vagy felfordul a világ?
Fordulat a bankvilágban?
Halhatatlanok leszünk!
A gondolat tuningol?
A lyukakról általában
A valódi műhús szelet
Kié a Föld holdja?
Bolond, vagy félkegyelmű
ITT A JÉGKORSZAK A KANYARBAN!
A Bűvös dátum: 2012. december 22.

« Előző cikk
Következő cikk »
Az utolsó Critical MassAz utolsó Critical Mass
Április 20-án megrendezésre kerül Budapesten a bicajos felvonulás, hivatalos nevén a Critical Mass. A főszervezők fogadkoznak, ...
Egy nehézségekkel teli életút: Forgács János, szabadságharcosEgy nehézségekkel teli életút: Forgács János, szabadságharcos
Február 25. napja 2000 óta a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja Magyarországon, Kovács Béla, a Független Kisgazdapárt főtitkárát ...

Legnépszerűbb cikkek »
„Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam ülni.” – A BKV válaszolt.;Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam
A BKV-nak minden bizonnyal rengeteg felháborodott levél érkezik. Arra voltam kíváncsi milyen választ kapok, ha egy teljesen ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: