Technika/Életmód

Ken Block az AMTS-en! Autó Motor Tuning Show beszámoló

2013. 03. 26. • Szerző: bgfoto
Ken Block az AMTS-en! Autó Motor Tuning Show beszámoló

Idén is hatalmas meglepetések közepette került megrendezésre az idei Autó Motor Tuning Show. A rendezők ismét kitettek magukért, változatos és izgalmas programokkal várták a nagyérdeműt. Az idei Tuning Shownak öt pavilon adott otthont. A rossz idő ellenére rengetegen kíváncsiak voltak, mind a belső mind a külső helyszíneken rendezett programokra.

 

Az „A” pavilonban rendezték meg a Carstyling.hu Tuning Showt és Luxusautó kiállítást. A „D” pavilonban pedig a Carstyling.hu Tuning Club találkozót. A fő kiállító helyen, mint minden évben most is hazai és külföldi tunerek legszebb munkáit lehetett megtekinteni. A kiállított autók között szinte az összes márka képviseltette magát, a Trabanttól kezdve egészen a Ferrari-ig. A kiállított járművek változatos karosszéria átalakítással és fényezéssel büszkélkedhettek. A főpavilonban számos tuning alkatrészekkel és kiegészítőkkel, illetve hangtechnikai eszközökkel foglalkozó vállalkozások is szép számmal képviseltették magukat. Szintén itt volt megtekinthető, a már évek óta nagy népszerűségnek örvendő Autóépítő Aréna, ahol ez évben egy gyári Ford Mustang GT került átalakításra a rendezvény három napja alatt. A baleset megelőzési standnál a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták, hogy miért kell bekötni a biztonsági övet, illetve azt is, hogy milyen érzés mikor a gépjármű felborul. Az „A” pavilon Carstyling.hu nagyszínpada változatos műsorokkal szórakoztatta a közönséget. Volt itt minden, ami szem szájnak ingere, gyönyörű lányok, kvízjáték, Miss AMTS szépségverseny, kötélugró bemutató, Carstyling Dolls Show és még sorolhatnám.
Az „F” pavilonban került megrendezésre a Budapest Tatoo Expo és az EMAT kiállítás. Itt szebbnél szebb Chopperek és Hot rodok voltak láthatók. A rendezvény a ’30-as évek hangulatát idézte. A Tattoo színpad változatos programokkal szórakoztatta az érdeklődőket, tetováló verseny számos kategóriában, extrém divat show tetovált lányokkal, extrém hajszobrász show, EMAT épített autók és motorok szépségversenye és még sorolhatnám.
Közvetlen a szomszédos „G” pavilon adott otthont a Budapest Motorfesztiválnak és a Magyarok a járműgyártás történetében kiállításnak. A motorfesztiválon szebbnél szebb motorokat tekinthettek meg az érdeklődők, illetve nagy számban képviseltették magukat motorokkal, motoros alkatrészekkel, és kiegészítőkkel foglalkozó vállalkozások.
A sebesség szerelmeseinek sem kellett szomorkodniuk, hiszen a „C” pavilonban megtekinthették a GYMKHANA országos bajnokság első futamát, a parkolóban pedig látványos Freestyle Motocross Show és Stunt Riding bajnokság várta az érdeklődőket.
A Carstyling.hu parkolója is változatos programokkal várta a látogatókat, volt itt Pioneer-Humma Magyar Autóhifi Bajnokság, tuning találkozó, Carstyling.hu Show and Shine amatőr autó szépségverseny.
És jött a meglepetés! Kora délután a rendezők hivatalosan is bejelentették, hogy a hír igaz, Ken Block a GYMKHANA nagymestere, tiszteletét teszi a rendezvényen. Akkora volt az érdeklődés az amerikai autóversenyző iránt, hogy délután a nagyszínpadot csak „kihalásos módon” lehetett megközelíteni. Hosszas várakozás után végre felcsendült az ismerős intró, az addig hangos közönség lélegzet visszafojtva figyelte a kijelzőt. A rövid videó befejeztével eljött a várva várt pillanat, egy sötétített üvegű Fiesta volánja mögött, nagy ujjongás közepette, felgördült a színpadra Ken Block. Egy gyors interjú után beült a kocsiba és átment a GYMKHANA arénába. Itt gyalogosan bejárta a helyszínt és a rendezőség javaslatára megnézte, hogy mit tudnak a magyar gymkhanauták. Zahuczki Zsolt és Jász Attila párbaja alatt, Ken Block elismerően bólintott, a futam végén pedig elmondta, hogy nagyon tetszett neki a két versenyző és a szűk pálya is, szívesen kipróbálná itt magát. Ezt követően váltott pár szót Zaccal, elcsattant pár közös kép, hosszan méregette a versenyautót, majd visszaült az utcai autójába és amilyen gyorsan megjelent ugyanolyan gyorsan elhagyta a rendezvény helyszínét.
A rendezők idén is kitettek magukért, és az eddig felülmúlhatatlannak hitt tavalyi rendezvényüket, ismét sikerült felülmúlni. Ken Block látogatásával több száz magyar autósport rajongó álma vált valóra, közöttük az enyém is. Bár a nézők számára megközelíthetetlennek tűnt, de én azon szerencsések közé tartoztam, akik az amerikai versenyző közvetlen közelébe kerülhettek. Ez egy életre szóló élmény volt!

 

 


Szerző:
bgfoto
bgfoto
Salgótarján
Férfi
1985
Követem
Adrenalin Extrém Hétvége, Kunmadár
Adrenalin Extrém Hétvége
Újra motorzúgástól volt hangos a kunmadarasi reptér
Salgó Midex Rally 2013 képgaléria
Ha nyár, akkor Kunmadár!
Salgó MIDEX Rallye 2013 Beszámoló
Midex Salgó Rally 2013
Midex Majális
Autó Motor Tuning Show 2013
Ken Block az AMTS-en! Autó Motor Tuning Show beszámoló
Készülj az év legnagyobb autós, motoros eseményére!
Autóélesztő Party
Salgótarján - évad záró autós buli
Drift Bajnokokat avattak a tököli reptéren
I. BMW találkozó Salgótarján
Toyota Kupa 2012
Toyota Kupa, díjugrató magyar kupa
King of Europe Hungaroring videós összeállítás
King of Europe a Hungaroringen
King of Europe a Hungaroringen
Sprintelés Cereden
Salgótarján I. Reklám Press - Quasimodo Nemzetközi Erősember Szuperkupa
Salgótarján: Erős ember verseny, HE-DO Kupa

« Előző cikk
Következő cikk »
Trenon, három energia egyben - avagy a lehetetlen lehetségesTrenon, három energia egyben - avagy a lehetetlen
A rohanó hétköznapokban ahogyan elhanyagoljuk a testünket, úgy a lelkünket is. Szorongunk a tömegben és hagyjuk, hogy eluralkodjon ...
Tavaszra hangolva - Navona divatbemutató
Feledhetetlen péntek délutánt tölthettünk, néhány neves szakértő részvételével a Navona by pastellstudio szalonjában március ...

Legnépszerűbb cikkek »
Kis írógép történelemKis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: