Film

Kung-fu panda 2. - A páva bosszúja

2011. 11. 21. • Szerző: Bandini
Kung-fu panda 2. - A páva bosszúja

DVD-n megvásárolható Sárkányharcos Po, valamint hűséges csapata, az Őrjöngő Ötös legújabb kalandja. A kung-fu ádáz harcosai ezúttal a gonosz Shen nagyúrral néznek farkasszemet, akinek titkos, kivédhetetlen fegyvere a harcművészet végét is jelentheti.

Hőseinkre vár tehát a nagy feladat, hogy az egész országot keresztülutazva megfékezzék és leverjék az őket veszélyeztető fenyegetést.

De mégis hogyan védhetik meg a kung-fu-t attól, ami legyőzi a kung-fu-t? Ez bizony igen nehéz kérdés, amely ráadásul az egész film alatt érezteti hatását. Az első részhez képest így picit háttérbe szorul az élet humoros és habos oldala. A drámai hatást emellett a pörgős akciójelenetek is fokozzák. Olyannyira, hogy szinte már hevesebben kapkodjuk a fejünket, mint ahogy Sárkányharcos a gombócokat falja.
Ám talán ezért is az ember felemás érzésekkel kelhet fel a székből. Ugyan a Kung-fu panda 2. magasan veri az átlagos folytatásokat, valami mégis hiányzik belőle. Hiába gyúrnak ugyanis szinte Oscar-díjas alakítást nyújtó karaktert Lúd faterból, hiába mutatják meg számtalanszor Po érzelmesebb oldalát, ha egyszer a készítők átesnek a ló túlsó oldalára.
A sok múltba révedés olykor fájdalmasan unalmas, de ha a pandánk a belső békét keresi, néha megbocsátható bűn. Hiszen erre is szüksége lehet ahhoz, hogy olyan erőt szabadítson fel magából, amelyre eddig csak álmaiban gondolt.
A Kung-fu panda 2. önmagában egy közepes feletti alkotás lett, amelyet egyszer mindenképpen érdemes megtekinteni. Ráadásul a befejezésnél egy exkluzív meglepetés is vár minket, amely talán egy jövőbeli trilógiát vetít előre.

 

Kung Fu Panda 2. (színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 90 perc, 2011).
Rendező: Jennifer Yuh.
Forgatókönyvíró: Jonathan Aibel, Glenn Berger.
Szereplő(k): Jack Black (Po eredeti hangja), Angelina Jolie (Tigris eredeti hangja), Lucy Liu (Vipera eredeti hangja), Jackie Chan (Majom eredeti hangja), David Cross (Daru eredeti hangaj).
Forgalmazó: UIP-Duna Film
Pontszám 7/10
 
Ha imádod a filmeket, és elsőként szeretnél további filmajánlóinkról értesülni, lájkold Facebook oldalunkat:

Szerző:
Bandini


0
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Fertőzés - Hipochonderek horrorja
Fertőzés - Hipochonderek horrorja
Tökéletes időzítéssel, a honi influenza-szezon nyitányaként érkezett a mozikba Steven Soderbergh vírustörténete, melynek ...
Woody Allen, Franciaország, Happy End – Éjfélkor Párizsban Woody Allen, Franciaország, Happy End – Éjfélkor
Alig hevertük ki a Férfit látok álmaidban című romantikus vígjátékot – ami se romantikus, se vicces nem volt –, ...

Legnépszerűbb cikkek »
Vámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelezőVámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelező
Mi is lehetne hálásabb feladat annál, mint amikor egy kasszasiker filmből paródiát készíthet valaki. Az Alkonyat filmek ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: