Újságíró pályázat

Média a Tehetségekért Díj Lejárt.

2013. 10. 11. - 2013. 10. 16.

A Média a Tehetségekért Díj célja arra ösztönözni az újságírókat és a média munkatársait, hogy többet foglalkozzanak a fiatal tehetségekkel, a sikeres fiatalokkal (sportolók, művészek, tudósok), képzési és felkészülési hátterükkel, pályaválasztásukkal, lehetőségeikkel és eredményességükkel. Ezek a fiatalok kiemelkedő értékeket képviselnek a tehetségüket, de ugyanakkor a küzdeni tudásukat, a kitartásukat és a céltudatosságukat tekintve is. Ilyen értelemben igazi példaképek lehetnek kortársaik számára.

 

Pályázati anyagok témája
Sikeres vagy tehetséges fiatalok (25 éves korig) pályafutásának és eredményeinek bemutatása, akik a sport, művészet, tudomány területén kiemelkedő képességről árulkodnak, és ezt már jó eredményekkel is bizonyították, de a nyilvánosság előtt esetleg kevéssé ismertek. A bemutatás témája lehet akár kettős portré „mester és tanítványa” témában.
Mivel lehet pályázni?
Bármely az írott vagy elektronikus sajtóban 2013. január 1 – október 15. között megjelent írással, cikkel, interjúval, riporttal, összeállítással lehet pályázni terjedelmi korlát nélkül, amely a megadott témával foglalkozik.
Milyen kategóriában lehet pályázni?
  • online és nyomtatott médium
  • rádió
  • tévé és videó
Egy pályázó több kategóriában is pályázhat, de maximum 3 pályamunkát adhat be összesen.
Kik pályázhatnak?
Újságírók az írott, a nyomtatott és elektronikus sajtó munkatársai közül, akik Magyarországon bejegyzett médium külső vagy belső munkatársai (szerkesztő, újságíró, szabadúszó, megbízásos stb.) Szerkesztőség is beküldheti munkatársa alkotását, de a díj ebben az esetben is egyéni az alkotót ismeri el.
A pályázatok benyújtási határideje 2013-ban:
2013. október 15.
Az elbírálás szempontjai:
Az anyagok legyenek érdekesek, figyelemfelkeltők, példaértékűek és közérdeklődésre számot tartók. Adjanak megfelelő képet az adott személyről, pályafutásáról, felkészüléséről, szakmai hátteréről, céljairól. A döntést a szakmai zsűri javaslata alapján az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg.
Egy pályázó csak egy kategóriában nyerheti el a díjat.
A pályázatok beküldése:
A pályázatokat a Pályázz! menüpont alatt lehet feltölteni 2013. október 15-én éjfélig.
A feltöltéshez kérjük megadni a pályázó nevét, a médium nevét és az anyag megjelenési időpontját és mellékelni a pdf-et (nyomtatott megjelenésnél) illetve a linket (online anyagnál és videó vagy hangfájlnál).
A sikeres pályázók díjazása:
Kategóriánként 1-1 pályaművet díjaz a zsűri nettó 150.000 Ft pénzjutalommal.
A zsűri által kiválasztott pályázók mellett egy közönségdíjas pályamunkát is díjaz a kuratórium 150.000 Ft nettó pénzjutalommal, amelyet a legtöbb online szavazatot szerzett pályamunka nyer el.
Szavazni 2013. október 31-ig lehet az oldal "Szavazz!" menüpontja alatt. (A szavazás menete, és az ehhez kapcsolódó szabályzat itt olvasható el.)

A pályázati felhívás szövege letölthető formában itt található meg.

 

 

forrás: http://www.tehetsegesfiatalok.hu/2013/
 

Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb kreatív pályázatokról, lájkold Facebook oldalunkat!
https://www.facebook.com/pages/Journality-Kreatívpályázat
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!

« Előző cikk
Következő cikk »
Dr. Szegő Tamás-díj
A Dr. Szegő Tamás-díj Alapítvány ösztöndíjban részesít évente egy 30 év alatti újságírót (aki 2013. december 31-ig tölti ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: