Zene

Megjelent a Wasabi Kht. zenekar második videóklipje

2012. 12. 14.
Megjelent a Wasabi Kht. zenekar második videóklipje

Bemutatjuk nektek a Wasabi Kht. együttes legújabb klipjét, és válaszoltak pár kérdésünkre, azoknak, akik esetleg még nem ismernék őket.

Alakulás: A zenekar 2010-ben alakult, tagok: Nagy Gábor (gitár), Hajdu Nelli (ének), Hain Réka (basszusgitáros), Bodzsár Tamás (billentyű, trombita), Kludovácz Csabával (dob).

Előélet: Ezt előítéletnek olvastam, amúgy büntetlen. Gábor zenélt a Zanzibárban, Réka több zenekarban (Varga Zsuzsa, Fresh Fabrik, Fugu), valamint van pár jazz-zenészünk.

Bekategorizálás:  Magamat sehova, másokat minduntalan. :)

Feldolgozások vagy saját zenék?  A saját mindenből jobb. :)

Slágerek:  A slágerek jók, persze nem mindig.

Foglalkoztat titeket a popularitás?  Naponta órákat töprengek azon, hogy miként éljem meg. :)

Kedvenc témák? Miről szólnak a dalok? A laza, könnyed életről, hogy élj a mának, és, hogy mindenki hepi.

Hisztek még az albumstruktúrában? Kell egy zenei ív, intróval, outróval, vagy jobb, ha egy zenekar pár havonta megjelentett egy-egy dalt?   Az intro, outro tetszetős zenei mozzanatok, amúgy semmi gond nincs egyikkel sem, ki mit választ - csak működjön a dolog, mi valószínűleg 2013 őszén jövünk ki nagylemezzel.

Főállású zenészek/zenekar vagytok? Nem, egyelőre mással is foglalkozunk.

Melyik városból jöttök? Mennyire befolyásol titeket?  Debrecenből, sokkal inkább befolyásol, hogy milyen emberek a szüleim, barátaim és hogy mik történtek velem eddig. Amúgy szeretem a szülővárosom, maga a Wasabi Kht. egyébként budapesti zenekar.

Legemlékezetesebb zenekari élmény? A pozitívat mondom. :D A sok sok turnébuszos nevetgélés.

Külföldi fellépések? Tervben, én nagyon szeretek utazni, bárhova elutazok, még ha nem is értik, miket hablatyolok a színpadon.

Klippek? Kettő, az egyik szép, "Hol halnak meg a galmbok" címet viseli, a másik dög, ez a pár hete megjelent "Elixír". A választás a nyári fellépések láthatóan legnépszerűbb számára esett. A szám egy átvágott, elkeseredett lány panaszkodása dalba öntve. A hozzá forgatott videó egy image- klip, ahol 4 külön szerepben jelenek meg.

Példakép?
Inkább olyan emberek vannak, akiket tisztelek és nagyon szeretek. Felnézek azokra az emberekre, akik tudnak tisztességesen élni évek hosszú során át, elvhűek, hűségesek, szerények, hálásak azokért a dolgokért, amijük van és nyitott szelleműek.

Kinek az előzenekara lennétek?  Ez hosszú sor lenne… Itthon már sok olyan zenekar (Kiscsillag, Magashegyi Underground, Carbonfools) előtt játszottunk, akiket nagyon kedvelek, jöhet még a Vad Fruttik is, ha külföldi, akkor talán Slash, nemsoká jön a Pecsába. És nagyon faja volna Tina Turnerrel turnézni. Egy igazi legenda, vulkán, egy díva, vagy Stinggel vagy a Pink Floyd-dal. Szeretem az értelmes művészeket.

A zenekar mai túlélési lehetőségei? Talán a pénznyomtatást, azt… jó volna monopolizálnia a Wasabinak. :)

Koncertezés? 
Minél többfelé, de ugyanoda is szívesen, szerencsére elég sok helyen játszottunk már itthon, akár klubban, akár Fesztiválon.

Hogyan vezettek le egy koncertet?  Csabi ( a zenekar dobosa) vezet, őt kell kérdezni. Nem könnyű, általában elég virgoncok vagyunk a buszban, mindenki vihog, Csabi meg koncentrál az útra. Amúgy általában pörgünk, gyorsak vagyunk, kevés a lassú szám, a mi koncertünkre ne szerelmeskedni jöjjenek az emberek!

Mit csináltok a nyári fesztiválok, koncertek után? Közvetlen utána pici alkoholt csúsztatunk le torkunkon. Azután pedig – ha marad a büdzséből – szeretek utazgatni a nagyvilágban. A strandot is szeretem és a kora-őszi Európát.

Hol látjátok magatokat 5 év múlva? Ez nagyon nehéz kérdés, mert én sokszor azt sem tudom, mi lesz a következő két órában, de jó volna létezni, boldognak lenni és sokat koncertezni.

Rolling Stones vagy Beatles?  Lennon és Ringo Starr … tehát inkább Beatles.

Kodály vagy Bartók? Bartók


« Előző cikk
Következő cikk »
Azok a buja 20-as évek, avagy Simply Swing, a bűnös éjszakaAzok a buja 20-as évek, avagy Simply Swing, a bűnös
December 28. Simply Swing – azok a buja 20-as évek: Orfeumban, a Pesti Mulatóban... Csudába a szesztilalommal! - ...
StereoDivaStereoDiva
Fix.tv vetélkedőn nyert lemezszerződéssel indultak, cél az országos ismertség, amihez jó úton haladnak. Nálunk most hét ...

Legnépszerűbb cikkek »
Öt hangon - PentatonixÖt hangon - Pentatonix
A videó megosztó oldalak hatalmas előnye, hogy a média ipar minden érintő ágának innovációját hozza. Ennek hatásait ma még ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: