Programajánló

Mesekotyvasztás, gyerekkuckó és Katlan-futás az Ördögkatlan fesztiválon Lejárt.

2013. 07. 25.
Mesekotyvasztás, gyerekkuckó és Katlan-futás az Ördögkatlan fesztiválon

Lábnyom-szépségverseny, sárkánynevelgetés és éjszakai teljesítménytúra is várja a kicsiket és nagyokat július 30 és augusztus 3 között.

Az Ördögkatlan nevezetű összművészeti fesztivál szervezői komolyan gondolják, mikor azt mondják: „az egész családnak”, és a legkisebbekre is figyelnek a négy baranyai faluban (Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán és Beremenden). Hogy ez mit jelent? Nemcsak igényes színházi és bábszínházi előadásokat (Debrecenből a Vojtina Bábszínházból, Kaposvárról a Csiky Gergely Színházból, a pécsi Bóbita Bábszínházból és a Káva Kulturális Műhely alkotóitól), de minden helyszínen rengeteg izgalmas elfoglaltságot!
 
Hogy csak néhány példát említsünk: a kisharsányi Kovács Udvarházban a közös reggeli torna és az esti mese között ének- és táncműhely, sőt réteskészítő műhely alakul, lesz pilóta-kiképzés papírrepcsire, és helyismereti falujáték is: aki tudja, milyen fák vannak a Kovács Udvarházban, és hogy milyen régi a kisharsányi templom, annak tudása értékes jutalmat ér! Kiderül, kinek van a legszebb lábnyoma, a mesekotyvasztás pedig mindenképp kipróbálandó program. És ha a nagyok engedik, kezdődhet a vízibomba-csata is! Palkonyán többek között a Bélaműhely fantázia-szülte hangszerszámai (például a Kormánytilinkó vagy a Hangburgerek) várják karmester-játékra a gyerekembereket. De a Pannon Filharmonikusok Csigabája és Csiganyója is a picik nyelvén zenél majd. A felnőttek szabadságra mehetnek, hiszen a nagyharsányi Festett Szobában jó kezekben lesznek a gyerekek. A nagyok még biztosan emlékeznek a Cim-cim-cimborára. Most a Katlanban a kicsik is megismerkedhetnek majd a Cimbora Mesejátszóház játékaival. A kézműveskedés és a táncházak mellett aki szeretne, megtanulhat gólyalábon is járni. A bátrabbak pedig nekivághatnak a Tenkes éjszakai teljesítménytúrának. És ami még nem volt: a Katlan-futáson indulók a Nagyharsány és Villány közti új bicikliutat próbálhatják ki oda (3,5 kilométeren) vagy akár oda-vissza. A célba érést természetesen hűs fröccsel a legjobb ünnepelni!


« Előző cikk
Következő cikk »
Mert a mamának így jó - JegyrendelésMert a mamának így jó - Jegyrendelés
Augusztus 09. Az elegáns Giannutri család bergamói villájában minden vasárnap összegyűlnek a MAMA körül a rokonok. ...
Majka és Curtis Akusztikus Klub Koncert - JegyrendelésMajka és Curtis Akusztikus Klub Koncert - Jegyrendelés
Augusztus 8-án Majka és Curtis a My Audio Arénában hozza lázba a rajongókat. ...

Legnépszerűbb cikkek »
Betörő az albérlőm - Madách Színház - JegyrendelésBetörő az albérlőm - Madách Színház - Jegyrendelés
Egy külvárosi idős asszonyhoz új albérlő költözik. A férfi, aki Marcus professzor néven mutatkozik be, valójában hétpróbás ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: