Könyv

„Meséld el a tündérmesédet!”

2012. 07. 08. • Szerző: Sisonyomozo
„Meséld el a tündérmesédet!”

Hogy milyen lehet egy kockázatbecslő és egy nőcsábász véletlenszerű találkozása? Hogy sülhet el egy fogadás? Milyenek az igazi félreértések? Jennifer Cruise Fogadj rám című regényéből kiderül. Vigyázat! Tipikus csajoknak szóló regény!

 

A minap a könyvtárban sétálgatva könnyű, mégis szórakoztató olvasmányt keresgéltem, amikor is rábukkantam erre a könyvre. Első ránézésre is megtetszett, hiszen a borítója már elárulja, hogy egy csajos könyvről van szó. Van rajta cseresznye, fehér szandál és fánk is. A tartalomban pedig mindez meg is jelenik, szóval a borító abszolút passzol. A hátoldalon lévő tartalom is felkeltette a figyelmemet, így hát hazavittem.
A könyv alapkonfliktusan rögtön az első néhány oldalon lezajlik, az írónő az elején leleplezi a cselekményt. A modern hamupipőke történetben a főhősünk a duci, 33éves, kockázatbecslő Minerva Dobbs, aki állandóan fogyókúrázik, és szép cipőket hord. Egy bár közepén dobja a pasija, mivel két hónapig nem volt hajlandó lefeküdni vele. Min csalódott, de két barátnője rögtön megpróbálja felvidítani. A lányok azonnal ki is szemelnek Minnek valakit, majd meggyőzik, hogy menjen oda hozzá.
Eközben David, Min expasija ráveszi a jóképű, nőcsábász üzlettársát, Calvin Morrisey-t egy fogadásra, miszerint van egy hónapja Mint ágybavinni.
Min hagyja magát a férfi által felszedni, elfogadja a vacsorameghívást is, ám mindeközben hátsó szándéka van. A lány tudja a Calről, hogy imád fogadni, sőt ismeri a „hírét” is, ráadásul még a két férfi fogadását is hallotta, mégis belemegy a játékba, mivel a húga esküvője egy hónap múlva lesz, a szakítás miatt viszont nincs kísérője.
A közös vacsora után mindketten úgy gondolják, örökre búcsúztak el aznap este, egyiküknek sincs kedve a másikat valaha is újra látni. Ám a folytonos véletlenek másképp alakítják, sorsuk állandóan összefonódik. Cal időközben tényleg beleszeret a teltkarcsú Minbe, ráadásul bolondul a különleges cipőiért is. A lánynak kimondatlanul is tetszik a férfi, ám fél a fogadástól, mely valójában nem köttetett meg, de ez újabb kalamajkát okoz a történetben. Közben pedig David (Min expasija) és Cynthie (Cal exbarátnője), mindenáron megpróbálják szétválasztani az egymást amúgy is kerülő párt, illetve próbálják visszahódítani kedvesüket.
De felbukkan még Min két barátnője, illetve Cal két barátja is, akik hol megnehezítik, hol pedig segítik a kapcsolatot, ezen kívül jelen van persze mindkét család is, akik számos próba elé állítják őket.
A könyvben még akad számos szebbnél szebb cipő, sok csokimázas fánk, a legfinomabb csirke marsala, rengeteg Elvis szám, egy különleges macska, illetve betekinthetünk egy esküvő előkészületeibe is.
Kiderül, hogy mit is jelent pontosan a káosz elmélet, hogy a tündérmesék valóra válhatnak e, illetve, hogy mennyire hatásosak a véletlenek.
Az ósdi szükekosztümös lányban elsőre megtetszett Calnek a varázslatos fekete magassarkúja. Ez a bizonyíték rá, hogy egy cipő is megváltoztathatja az életed. Kérdezd csak Hamupipőket! 
A könyv eleje kicsit nehezen indul be, de a végére minden kerek lesz, az összes részlet a helyére kerül.
Néhol jókat lehet rajta nevetni, máshol összefont ujjakkal szorítani a főhősöknek. Kedves olvasmány, filmekbe illő befejezéssel a végén. Ajánlanám minden lánynak, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik a nyáron!

 

 


Szerző:
Sisonyomozo
Budapest

1993
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Jodi Picoult – HázirendJodi Picoult – Házirend
Jodi Picoult ismét egy igen aktuális témát feszeget. A könyv egy Asperger- szindrómában szenvedő fiúról szól. Az író elénk ...
Jenei Gábor - A legszorosabb kötelékJenei Gábor - A legszorosabb kötelék
Izgalom kaland és mágikus, megmagyarázhatatlan dolgok jellemzik a szerző első könyvét. Igazán lebilincselő írás, szó szerint, ...

Legnépszerűbb cikkek »
Csók - egyperces novellaCsók - egyperces novella
Egymás szemébe néztek. Lezuhantak az esőcseppek, olyan lassan, mintha lassítva lenne az egész élet. És lassítva is volt ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: