Sport

Michelisz Norbi ismét dobogón Hungaroringen a WTCC magyar futamán !

2013. 05. 05. • Szerző: Kasznár Gyula
Michelisz Norbi  ismét dobogón Hungaroringen  a WTCC magyar futamán !

Harmadszorra rendezték meg Hungaroringen a túraautó világbajnoki sorozat (WTCC) egy-egy világbajnoki futamát, ahol a nagy hazai kedvenc Michelisz Norbert eredményesen szerepelt a Zengő Motorsport színeiben Honda versenyautójával, valamint rajthoz állt a másik fiatal magyar reménység Kiss Pál Tamás is az Auto GP kategóriában.
Igazán sikeres hétvégét tudhat maga mögött a Zengő Motorsport a túraautó világbajnokság Hungaroringi hétvégéjén, versenyzőjük Michelisz Norbert a szlovákiai futamot követően ismét dobogóra tudott állni a magyar nagydíjon ahol az első versenyen a háromszoros túraautó világbajnokkal Yvan Müllerrel vívott hatalmas csatát a győzelemért, majd a kockás zászlós leintésekor az előkelő második helyet szerezte meg.
 
 
 
A verseny érdekessége, hogy Norbi nagy fölénnyel, majd egy célegyenesnyi hosszal előzte meg a másik Hondával harmadik helyen befutó veterán egykori Formula 1-es pilótát, Gabriele Tarquinit.  A verseny utáni sajtótájékoztatón Michelisz Norbert elmondta, nagyon örül a második helyezésének, azonban még jobban lelkesedik attól, hogy versenyautója végre egész hétvégén versenyképes volt az edzéseken és a versenyeken is.
 A kezdeti nehézségek a Hondával úgy néz ki véget értek, a hazai futamon jobb teljesítményt tudott nyújtani Norbi, mint a másik két Hondás pilóta. A második versenyen Norbi a 9. helyről rajtolva, kis visszaesést követően több bravúros előzéssel a 8. helyet szerezte meg. A második futamot Rob Huff nyerte meg Mehdi Bennani és Alex MacDowell előtt, az első verseny bronzérmese a Hondás Gabriele Tarquini szerencsétlen balesetet szenvedett a rajtot követően az első körben, őt nyakrögzítővel vitték le a pályáról, de szerencsére nem történt komoly sérülése.
 
 
 
A hétvége másik hazai vonatkozásáról is érdemes szólni, Kiss Pál Tamás, országunk formula autós reménysége az Auto Gp sorozatban indult, aki a bravúros szabadedzés és időmérő edzés eredményeit követően a hétvégi két versenyen 18 pontot szerzett a nagy nevekkel teli mezőnyben, ahol jelenleg a Formula 1-ből is ismert indiai versenyző Narain Karthikeyan versenyez. Tomi az első versenyen az 5. helyet szerezte meg, amely eredmény még jobb lett volna, ha csapata a boksz kiállásnál nem hibázik.
 
 
 
A szervezők igyekeztek minden pályára kilátogató rajongót valami aprósággal megajándékozni, a Paddockban nézelődőket vendégül látták egy-egy kávéra, a csapatok szponzorai ajándéktárgyakat osztogattak és a túraautó világbajnokság teljes mezőnye a betétfutamok sztárjaival együtt majd egy órán keresztül rendelkezésre álltak az autogramvadászok számára. A szerencsések gazdagabbak lettek egy-egy aláírással, poszterrel, közös fényképpel. 
A verseny hangulatát a versenyzőket hangosan buzdító több tízezer fős tömeg a nézőtéren és a Paddockban csak növelte, nyugodtan kijelenthetjük, hogy az előző évekhez képest a hazai WTCC futam ismét jó eséllyel pályázhat az év versenye címre.
 
Ha érdekel a WTCC, és a sport világa, lájkold Facebook oldalunkat, ahol elsőként értesülhetsz híreinkről:
https://www.facebook.com/pages/Journality-Sportmánia

Szerző:
Kasznár Gyula
Budapest
Férfi
1976
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Szegedi Pankráció Szupershow!Szegedi Pankráció Szupershow!
Magyarország legkirobbanóbb élő műsora ismét Szegedre látogat! Tavaly több, mint 1300-an tombolták végig a Hungarian Championship ...
Michelisz Norbert harmadikként ért célba a Túraautó VB szlovákiai futamán. InterjúMichelisz Norbert harmadikként ért célba a Túraautó
2013. április 26-tól 29-ig rendezték meg Szlovákiában a WTTC Túraautó Világbajnokság legújabb futamát, ahol Magyarország ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: