Itthon/Világ

Milka Nagy Lassúzós Nap

2012. 06. 10. • Szerző: littlecat
Milka Nagy Lassúzós Nap

Június 9.-én Budapesten, a Margitszigeti Atlétikai Központban gyűltek össze az emberek azzal a céllal, hogy megdöntsék az együtt lassúzás világrekordját ezzel legyőzve a franciákat. A sportpályán több mint 5080 embernek keltet táncolnia ahhoz, hogy győzelmet arassunk.

 A program öt órakor kezdődött. A könnyű számontartás érdekében mindenki egy vonalkóddal ellátott karszalagot kapott, amelyet a bejáratnál leolvastak. Akik párral érkeztek kaptak egy matricát, amelyen az állt, hogy „Nekem már van táncpartnerem”, míg az egyedül érkezők matricáján az, hogy „Táncpartnert keresek”, ez által lehetőséget nyitva az ismerkedésre.

 A koncertet Puskás Peti indította néhány vérpezsdítő nótával, majd őt követte Majka a színpadon. A tömeg pedig percről percre nőtt. Eközben a tömegben folyamatosan járkáltak lilába öltözött lányok, akik a pár nélkül érkezőknek osztogattak csokit, ezzel is bátorítva őket, hogy minél előbb táncpartnert.
  Tolvaj Renáta énekelt külföldi és magyar számokat, egyvelegeket. Ekkor már a műsorvezetők is borzolták a kedélyeket, nem mondtak pontos adatokat csupán célozgattak. A sportpályán egyre kevesebb lett a hely. Elmondták, hogy a kísérlet előtt egyszer el kell próbálni, hogy valóban minden szabályosan menjen.
 A nagy próba előtt Király Viktor énekelt. Hét óra magasságában felszólították a tömeget, hogy mindenki fáradjon a sportpályára és elkezdődött a főpróba Király Viktor legújabb számára.
  Az éles rekordkísérletet hangos kürtszóval jelezték és a pályán lévő emberek együtt lassúztak Adele Someone like you című számára öt percen keresztül. Az öt perc végét szintén gong szóval jelezték és Zsédát hívták fel a színpadra, hogy szórakoztassa, a közönséget ameddig össze nem számolják az adatokat.
  Az időjárás már nagyon esőre állt, de az adatok összegzése eltartott egy ideig. Zséda a műsort az „és megindul a föld” című számával zárta, és ahogy a számban is énekelte (leszakad az ég) elkezdett esni az eső, ezért sokan nem várták már meg az eredményhirdetést.
  Végre megszületett az eredmény. Megdöntöttük a Guiness rekordot ezzel legyőzve a franciákat, ugyanis 5188 ember lassúzott együtt. Bár 130 ember csupán csak lézengett a tömegben így is miénk lett a győzelem.

 


Szerző:
littlecat
Budapest

1991
Követem
Exitpoint Games avagy Alice Csoda országban
Plakátok a téren, de vajon mi az üzenet?
Melanie Gideon – Mindörökké behálózva könyvajánló
H. Rose – Második esély könyvajánló
Jamie McGuire – Gyönyörű Sorscsapás
Eva F. Midday – Misztikus karácsony
Ilyen volt a 21. Budavári Borfesztivál
Fejős Éva – Szeretlek Bangkok könyvajánló
Levelek Júliának – DVD ajánló
Dr. Apjok Enikő – Miért sír a gyermekem? Könyvajánló
Jodi Picoult – Házirend
Az igazi kaland – DVD ajánló
Jenei Gábor - A legszorosabb kötelék
Vasember 2 DVD ajánló
Sziklakórház a legőrültebb éjszakán
Könyvbemutatón jártam
Milka Nagy Lassúzós Nap
Éden Hotel 2 Záró buli
A barátság fontossága

« Előző cikk
Következő cikk »
Vége a szabad internet korának?Vége a szabad internet korának?
Amilyen nagy horderőt képvisel az ACTA, angolul Anti-Counterfeiting Trade Agreement, olyan kevés figyelmet szántak a törvénytervezetre ...
A Bűvös dátum: 2012. december 22.A Bűvös dátum: 2012. december 22.
Sötétben tapogatózik mindenki e dátum körül, sokféle a vélemény róla, egyesek félnek tőle, mások nyugodtan várják, azt állítva, ...

Legnépszerűbb cikkek »
„Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam ülni.” – A BKV válaszolt.;Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam
A BKV-nak minden bizonnyal rengeteg felháborodott levél érkezik. Arra voltam kíváncsi milyen választ kapok, ha egy teljesen ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: