Programajánló

Nagyon Balaton LGT fesztivál - Jegyrendelés Lejárt.

2013. 07. 12.
Nagyon Balaton LGT fesztivál - Jegyrendelés

Augusztus 18-20. Hagyományteremtő szándékkal indul útjára a Nagyon Balaton ünnepi rendezvénysorozat. A teljes Balaton Régiót érintő, nagyszabású programsorozat keretében 3 nap alatt tucatnyi helyszínen zajlanak koncertek, sport-, családi- és gyerekprogramok, új fesztiválok indulnak, számos műfajban hazai és világsztárok lépnek színpadra, és újra koncertet ad az LGT! A nemzeti ünnepet a Balaton közepéről indított, látványos tűzijáték koronázza meg. A programokra több százezer vendéget várnak a szervezők.

Egyedülállóan tartalmas és színes ünnepi programmal készülnek az augusztus 20-át megelőző napokra a Nagyon Balaton című rendezvénysorozat szervezői. Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció vezetői csütörtöki sajtótájékoztatójukon jelentették be a grandiózus projekt legfontosabb részleteit, amelyhez fő szponzorként kapcsolódott a Telekom, fő médiapartnerként pedig az MTVA. Augusztus 18-20 között a Balaton Régió számos pontján szerveznek kulturális eseményeket és fesztiválokat. Az exkluzív programok között kiemelésre érdemes, hogy újra színpadra áll és végre szabadtéren, “Tabán-hangulatban” koncertezik Alsóörsön a Locomotiv GT, ráadásul itt az egésznapos program az LGT-ről szól majd. Lesz még háromnapos, ingyenes családi- és sportfesztivál Zánkán, folkfesztivál Veszprémben, háromnapos dzsessz-sorozat és Lajkó Félix koncert a Füredi Borhetek keretében, erre az időpontra költözik át a tihanyi ARTPlacc kortárs művészeti program és még két izgalmas eseménnyel is bővül a paletta: Zamárdiban a Petőfi Rádió nevével fémjelzett Strand Fesztivál indul hazai és világsztárokkal, amely keretében többek között a Fall Out Boy, a Pendulum és Yonderboi is színpadra lép majd, Balatonvilágáson pedig B my LAKE néven egy új elektronikus zenei fesztivál debütál a Club Aliga Kempingben, összesen 100 DJ-vel és live act-tel, Tour de Strand címmel pedig megrendezik az első balatoni átvízibiciklizést is.

“Amióta nem csupán turistaként, de fesztiválszervezőként is közünk van a Balatonhoz, fontos feladatunknak tekintjük, hogy a Régió legjobb, legszínvonalasabb vállalkozásaira felhívjuk a figyelmet, vagy akár újak indítását ösztönözzük. A Nagyon Balaton program célja is összecseng ezzel a szándékkal. Fontosnak tartjuk, hogy a hazai és külföldi vendégekben évről-évre tudatosítsuk, hogy milyen egyedülálló természeti értéket és turisztikai célpontot képvisel a Balaton. Ahhoz, hogy a régió a XXI. században, fiatalok és idősebbek számára egyaránt és egyértelműen jól csengjen szükség van olyan nagy eseményekre, amelyek egyrészt minden korosztályt megszólítanak, kivétel nélkül magas színvonalat képviselnek, és egyedülálló élményt nyújtanak. A programok között ingyenesek és belépőjeggyel látogathatók egyaránt megtalálhatók. A Nagyon Balaton túlzás nélkül egy valódi és korszerű ünnep, a Balaton Ünnepe, ahol mindenki talál majd kedvére való programot. - mondták el Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a Nagyon Balaton ötletgazdái, a rendezvénysorozat főszervezői. 

A programok zöme önálló szervezésű, de néhány esetben a már évek óta jól működő eseményekhez kapcsolódik fellépők delegálásával és a központilag koordinált reklámkampánnyal a VOLT Produkció. A most bejelentett nyolc eseményhez várhatóan néhány héten belül továbbiak sorakoznak fel.

“A Telekom évek óta a hazai fesztiválélmények fő támogatója - a VOLT fesztivál főszponzora, illetve a Balaton Sound egyik támogatójaként erős a kötődése a "tóhoz" is. Szívesen állunk a Nagyon Balaton kezdeményezés, mint a legújabb hazai fesztiválsorozat mellé. Biztosak vagyunk benne, hogy az igényes multikulturális rendezvények óriási érdeklődésre tartanak majd számot minden korosztály körében, és a saját eszközeinkkel igyekszünk hozzájárulni ahhoz, hogy minél több megosztásra érdemes élményben legyen része a látogatóknak.“ – nyilatkozott Rózsa Iván, vállalati kommunikációs igazgató.

A Nagyon Balaton programsorozat szervezői és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szándékai szerencsésen találkoztak. Balatoni Mónika, államtitkár elmondta: a KIM örömmel fogadta az ötletet, hogy augusztus 20-a és az azt megelőző napok a budapesti nagy események mellett a Balaton Régióban is nagy hangsúlyt kapjanak. A VOLT Produkció eseményeihez kapcsolódva a Hungarofest szervezésében augusztus 20-án este 9-kor a Balaton vízéről három pontról indítanak látványos tűzijátékot. Az államtitkár elmondta, hogy az idei augusztus 20-i rendezvények tervezésénél szem előtt tartották, hogy az „Együtt az Ország!” szlogen több megközelítésben is valós jelentéstartalommal bírjon. Hozzátette: “Fontosnak tartjuk, hogy az ünnepnapot mindenki számára testközelivé, megélhetővé tegyük, ezért választottuk a nemzeti ünnep helyszínéül Budapest mellett a balatoni régiót. Az ünnepnap idén keddre esik, a hosszú hétvége várhatóan nagy tömegeket csal majd a Balaton partjára.”

A Nagyon Balaton eseménysorozathoz kiemelt partnerként kapcsolódott az MTVA. Dr. Böröcz István, vezérigazgató elmondta, a közmédia számára a Balaton már harmadik éve kiemelt fontosságú régió. “A Balatoni Nyár című napi magazinműsorunk Révfülöpről jelentkezik június 17-től, s éppen augusztus 20-án lesz látható utoljára a képernyőn. A Nagyon Balaton méltó zárása a nyári műsorfolyamunknak, ugyanakkor a rendkívül színes programkínálatban az MTVA számos csatornájához tökéletesen illeszkedő eseményeket találunk benne szép számban. BIztos, hogy számos programmal találkozhatnak a nézők a képernyőn is, ha a közmédiát választják a nyáron. Idén a ‘Balatoni nyár’ is több helyszínre tekint ki a két hónap alatt, s nem csupán a Balatonról, de számos más régióból is bejelentkezünk majd.” – hangsúlyozta a vezérigazgató.

A Nagyon Balaton ünnepi programot a Magyar Turizmus Zrt. is kiemelt jelentőségű eseménynek tartja, hiszen a Balaton nem csak vízpart, hanem több mint a strandolás, több mint egy nyári vakáció. A Balatonnál mindig van mit csinálni: családok, baráti társaágok megtalálják a kedvükre való programokat. A régióban megleshetik a csillagok titkait, megismerhetik a középkori várak varázsát, megkóstolhatják a régió borvidékeinek kiváló borait és a helyi éttermek kulináris különlegességeit is az ünnepi programsorozat mellett. Az aktív időtöltés kedvelőinek szakvezetett túrákat, sétarepülést, vagy akár lovas és kerékpáros programokat is kínál a Balaton. Ezekre az újdonságokra, magas színvonalú szolgáltatásokra büszkék vagyunk, jó szívvel ajánljuk mindenkinek! - jegyezte meg Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese.

LGT Fesztivál:


Öt év szünet után 2013 elején egyedüllló sikerrel, négy teltházas Aréna koncerttel tért vissza minden idők legsikeresebb hazai zenekara, a Locomotiv GT. Bár akkor biztosra vettük, hogy az LGT egyhamar nem lép színpadra, nos, tessék, augusztus 18-án újra beindul a Zenevonat! Az előkészületekről és a tervekről Presser Gábor mesélt:

“Hatalmas élmény volt számunkra és nagyon úgy tűnt, hogy a közönség számára is ez a négy koncert a Budapest Sportarénában. Csak egy valami hiányzott, a szabadtér, a szabad levegő, a fűben heverő, zenére váró (vágyó) emberek, vagy már épp a zenét hallgató, velünk éneklő, napsütötte, vagy épp esőáztatta táncoló tömeg, vagyis az a régi TABÁNI EGYÜTTLÉT, az hiányzott nagyon. Annyira, hogy ugyan csak műfűvel, de szerettük volna beboríttatni az Aréna padlóját. Sajnos ott nem lehetett, de erre MOST nem is lesz szükség! 

Megpróbáljuk a tabáni hangulatot visszaidézni a Balatonon, ideális terepen, Alsóörsön, ahol a természeti körülmények adottak. Csak össze kell jönnünk és már napközben elkezdhetjük az összehangolódást az esti LGT koncertre! 
Ezért mondtunk igent a koncert szervezőinek felkérésére, és reméljük, hogy azok, akik jól emlékeznek a tabáni bulikra és azok, akik sosem voltak még, kíváncsiak lesznek és van/lesz kedvük úgy bulizni az LGT-vel, ahogyan anno’ a Tabánban…

Egész napra godoskodunk zenéről, fellépőkről, hogy az egész család jól meglegyen. Lesz zenebohóc, (ha más nem, akkor a Somló), lesznek LGT-DJ-k, muzsikusok, artisták, szépségverseny, „Ki tud nagyobbat ütni a dobra?” verseny, kb. 16h-kor nyilvános LGT hangbeállás, a Világ legolcsóbb LGT butikja, és még mi minden…
És lesz valami, ami a Tabánban sosem lehetett: a jegyek árában ott a Balaton vize is, mert: szabad a csobbanás!!! 
És először az LGT történetében, akinek kedve támad, a Balatonból is hallgathatja, még talán nézheti is(?) a koncertet!” 

Budapestről a helyszínre és vissza zenés LGT különvonat és zenebuszok is szállítják a közönséget!

Jegyrendelés a Nagyon Balaton LGT fesztiválra ide kattintva.

Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb programajánlókról, lájkold Facebook oldalunkat!

https://www.facebook.com/Programajanlo
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!


« Előző cikk
Következő cikk »
Sziget Mínusz 1. Nap ... Őrizz engem ezen a világon!Sziget Mínusz 1. Nap Őrizz engem ezen a világon!
A Sziget mínusz egyedik napján az idei évben is magyar slágerek hangzanak fel, hazai sztárok előadásában. Azonban most nem ...
Átváltozás – Tabáni István megújult stílussal várja rajongóit a DunánÁtváltozás – Tabáni István megújult stílussal
Kellemes nyár esti programra invitálja a romantikus slágerek és a hajózás szerelmeseit Tabáni István. ...

Legnépszerűbb cikkek »
Betörő az albérlőm - Madách Színház - JegyrendelésBetörő az albérlőm - Madách Színház - Jegyrendelés
Egy külvárosi idős asszonyhoz új albérlő költözik. A férfi, aki Marcus professzor néven mutatkozik be, valójában hétpróbás ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: