Kultúra/Kiállítás

Négy kiállítás, csupa élmény - Utazás kiállítás 2013

2013. 03. 05. • Szerző: tokatica
Négy kiállítás, csupa élmény - Utazás kiállítás 2013

Bár folyamatosan nő az interneten való szállásfoglalás, továbbra is népszerű a budapesti Utazás Kiállítás. Az idén 36. alkalommal megrendezett kiállításon, öt kontinens 30 országának közel ötszáz kiállítója invitálta utazásra a látogatókat.

 

Az idei év külföldi díszvendége a szomszédos Szlovákia volt. Impozáns standjukon, nem csak a nagyközönség által ismert sí utakat reklámozták, hanem nyári fürdős, kalandtúrás, és kulturális ajánlatok is szép számmal akadtak. A vásár belföldi díszvendége Nyíregyháza volt. Standjuk, a gyerekek számára, felért egy igazi kis meseországgal. Az állatpark szinte összes állata felvonult a standon Lego-ból felépítve, de lehetett élő arapapagájt simogatni és a hatalmas kivetítőkön, plakátokon a város egyéb nevezetességei is bemutatkoztak. Kalocsa, mint a vásár kulturális díszvendége, a világszerte népszerű népviseletével és különleges paprikás receptjeivel csalogatta a vendégeket. A vásáron szinte az összes nagy utazási iroda jelen volt. Kínálatukban talán a világ minden országa szerepelt, ám a leginkább kelendőnek (kedvező ár-érték arányuk miatt) a törökországi ajánlatok bizonyultak.
 
S az utazáshoz szorosan kapcsolódott a Karaván Szalon témája. A négyezer négyzetméteres pavilonban a legkülönfélébb típusú és árkategóriájú lakóautókat és lakókocsikat csodálhatták meg az érdeklődők. Azok számára, akik már rendelkeznek járművel, mindenféle hasznos kemping kiegészítőkkel készültek a kiállítók. Az egyszerű szemlélődők pedig csak ámultak és bámultak a tetőcsomagtartóból felnyitható 2 személyes sátor, a széltében egy gombnyomásra kinyitható lakóautó és a sok modern kütyü láttán.
 
Már a Vásárközpont bejáratánál szép számmal akadtak bringás ruhás fiatalok. Róluk messziről látszott, hogy elsősorban a VI. PORT.hu Bringaexpo-ra érkeztek. A kiállítók itt is kitettek magukért. A legkülönfélébb verseny-, terep- és városi bicikli és kerékpáros kiegészítőt meg lehetett itt találni. S igazi kuriózumként a legmodernebb technikai vívmányok közt zéró emissziós járművek, elektromos kerékpárok, és gyerekszállító „visziklik” is szerepeltek. A gyerekek kresz pályán tanulhatták a biciklisekre vonatkozó szabályokat, míg a profik az ugratókon döngettek.
 
A most először rendezett VitalExpo egészség és életmód kiállításon valamivel kevesebb érdeklődő volt, mint a többi pavilonban. Azonban az ingyenes szűréseken így is sokan vettek részt. Ezek között a legnépszerűbb a metabolikus és a diabetikus mérések, az általános állapotfelmérés és az étel-intolerancia vizsgálat volt.
A Vásárközpont legközelebbi rendezvénye az Autó, Motor, Tuning Show (03.22.-03.24) lesz, a programról a Hungexpo honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.  

 


Szerző:
tokatica
Gyula

1982
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Murder: A Gyilkos Tárlat- ÉlménybeszámolóMurder: A Gyilkos Tárlat- Élménybeszámoló
Ki ne emlékezne diákéveire, amikor kötelező jelleggel, osztályfőnöki óra keretén belül kellett különböző unalmasabbnál unalmasabbnak ...
Megvalósult, és megvalósulatlan álmok - Reklám kiállításMegvalósult, és megvalósulatlan álmok - Reklám kiállítás
A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum március 1-én nyíló kiállításán egy szemet és lelket gyönyörködtető válogatással ...

Legnépszerűbb cikkek »
Rémisztetették már halálra? És tízszer egymás után?
Horrorszínház BudapestRémisztetették már halálra? És tízszer egymás után?Horrorszínház
Hölgyeim és Uraim! Minden kedves vendégét túláradó borzongással várja Európa legsokkolóbb rémületgyára, a budapesti horrorszínház! ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: