Komment

Nem válogattál be? – Nyílt levél Brad Pittnek

2011. 10. 26. • Szerző: Nagyfügedi Gergely
Nem válogattál be? – Nyílt levél Brad Pittnek

A lényegre térek, mert nem kívánom rabolni az időmet. Jelentkeztem statisztának a zombis filmedbe. Ráírtam az adatlapomra, hogy nem ragaszkodom hozzá, hogy zombi legyek: rugalmas vagyok; a menekülő orosz polgár karakterével is tudok azonosulni...

 

Ugye nem zavar, ha Pityunak szólítalak? Ha gond, írd meg nyugodtan!
 Próbáltalak hívni többször is, hagytam üzenetet a hangpostádon, de vissza nem hívtál, ami nagyon rosszul esik. Ha így elzárkózol előlem, annak az lesz a vége, hogy megsértődöm, és akkor meg már hiába hívogatsz, én nem fogom felvenni. Remélem világos. Én nem akarlak a barátságom elvonásával zsarolni, csak közlöm, hogy tudok ilyen lenni én is. És tényleg nem focizni hívtalak volna. (A digitálisan hekkelt góljaidra itt nálunk Kőbányán csak kevesen kíváncsiak.)
 A lényegre térek, mert nem kívánom rabolni az időmet. Jelentkeztem statisztának a zombis filmedbe. Ráírtam az adatlapomra, hogy nem ragaszkodom hozzá, hogy zombi legyek: rugalmas vagyok, mint egy gumimaci. A menekülő orosz polgár karakterével is tudok azonosulni. Otthon órákat töltöttem a Román utcában a gyakorlással. Képzeletbeli torzszülöttek elől menekültem félmeztelenül, oroszul, fejhangon, elkeseredetten üvöltve, hogy „KLÁSSZ SZMIRNÁ!!!” (Osztály vigyázz!). Sajnos csak ennyit tudok oroszul... Látnod kellett volna, Pityu! A lakók teljesen odáig voltak. Herbákék, Takácsék... úgy szórták rám örömkönnyükkel küszködve a szotyihélyat, mint a konfettit. Kinga néni még félig ki is hajolt az ablakon, hogy jobban lássa a produkciómat, pedig az ő mázsás melleivel ez tényleg nem volt egy életbiztosítás. De hiába minden igyekezetem. Végül nem válogattál be. Mielőtt még a márványpadlódhoz csapna a bűnbánat és habzó szájjal a combodra tetováltatnád, hogy „Ígérem, jóváteszem Gergelykém!” szólók, hogy ez felesleges. Már nem kérek belőled. Sőt.
 Jövő héten Herbákék kölcsön kérik a muterjuktól a kamerát... Gondolom már most ráizzadtak az ujjaid a levelemre. Jó hallottad. Saját kamera. Még csak ha egy hétre is. Jobb, ha leülsz. Folytatom. Filmet fogunk forgatni: Rémisztő egészség címmel. Szkifi! A lényege, hogy egy gazdag magyar földműves (Rezső), jelenlegi sznob életét megunva laboratóriumot hoz létre Gyálon. Itt egy olyan hűtőszekrény kifejlesztésén fáradozik, melynek fagyasztó részében sült csirkét lehet grillezni. Komplex ötlete rosszul sül el, a hűtő felrobban és Rezsőt olyan sugárzás éri, mely megváltoztat mindent. Ha hozzáér valakihez, az azonnal meggyógyul. És aki így tisztul meg ugyancsak birtokolja a képességet. (Rémisztő!) Hősünk fogyatékosságáról mit sem tudva indul el a piacra új hűtőbordákért. Útja során aki csak megérinti azonnal makkegészségessé válik. A piacon nem kapja meg a speciális hűtőbordákat, ezért beutazza a világot az alkatrészért. Amerre csak jár: nyomában gyógyulás, élet, virágzás. Gyógyszergyártók hada veszi üldözőbe és próbálja megállítani a rohamosan terjedő gyógyulást. De sikerrel? Vagy az egészség végleg elburjánzik kedves kis bolygónkon?
  Ez lesz a film, Pityu. Szükségtelen, hogy kuncsorgási stratégiákon izzadj napestig. Már most közölhetem veled, hogy NEM kellesz, mint statiszta. Takácsék az egész környéket teleplakátozták. Lesz itt ember. Már alig várom a forgatást. A távol-keleti helyszín lesz a legjobb, a sarki kínaiban fogjuk felvenni.
 De ne keseredj Pityu! Tényleg, ne búsulj. Vannak befolyásos haverjaid. Biztos benyomnak majd valami szappanfilmbe. Ebben nem leszel benne. Ez van. Maximum beszédtéma lesz pár évig, hogy nem kellettél Gyálnak. Próbálj meg együtt élni vele!
 Ja, igen: ha kérdezi a sajtó, hogy a Rémisztő egészség stáblistájában miért nem szerepel a neved, nyugodtan mondd csak, hogy nem volt szimpatikus a rendező, meg hogy túl sok pénzt kínáltam neked, ami gyanús volt. Biztos sokan hinni is fognak neked. De te, meg én tudni fogjuk, hogy egyszerűen csak nem vagy elég jó... Statisztának. Mert mondjuk a Trójában tényleg szépen szeletelted a trójaiakat... aztán a vége felé meg a görögöket. –Látod, ott sem jöttél ki túl jól senkivel.  (Tényleg, azt mesélték Ricsiék, hogy egy fonyódi hentesüzletben készültél fel a filmre. Ez igaz?)
 No! Azért remélem nincs harag... De ne hívj, mert tényleg nem fogom felvenni. Anyud telefonjáról sem érdemes próbálkozni, mert ismerem azt a számot is.
 
Köszi!
 
Nagyfügedi Gergely
 
U.i.: Személyesen se keress kérlek! Ha felkaputelefonzol, egyszerűen nem megyek le.

 

Ha elsőként szeretnél értesülni a viccesebbnél viccessebb bejegyzésekről,
lájkold Facebook oldalunkat:

https://www.facebook.com/pages/Journality-Humormánia


Szerző:
Nagyfügedi Gergely
Budapest
Férfi
1983
Követem
Feketén Aztán Fehéren
Mentsük meg a süniket!
Momentán Társulat – Ketten
Momentán Társulat – Felnőtt mini. Ilyet még nem láttunk
Emlékszel a kaland, játék, kockázat könyvecskékre? Itt a vérben tocsogó, felnőtt verzió!
Tapi-nyuszit életveszély fenyegeti: én! Állítsatok meg!
Mystery Gang koncert az Orfeumban
Tűz Északról
Lánybúcsú (filmajánló) - Korlátolt és közepesen közönséges
Blackbird (Szkéné Színház) – Pedofil vagy áldozat?
Nyílt levél az örményeknek
Államérdekből - Hány politikus megy moziba, ha a korrupció a téma?
Még össze sem forrtak a csontok, máris újra törtek - HCW Megszállás
A Magyar Pankráció forradalma – itt igazi vér folyt
Kullancs eltávolítása - Veszélyes hazugság terjed a neten!
Senki sem tökéletes, avagy nincs, aki hűvösen szereti
Vállapos sportolók – Egy film az élsportoló katonáinkról
Új Robin Hood a színpadon. Még a gázárakat is simán lenyomja!
Rémisztetették már halálra? És tízszer egymás után? Horrorszínház Budapest
Versenyben a magyar artisták – Jön a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál
Új, titkos taktika a neten! Akár havi 10 000 eurót is kereshetünk?
Miért nem ufó-kutatókat rabolnak a földönkívüliek?
„Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam ülni.” – A BKV válaszolt.
Tegnap még állt
Nem válogattál be? – Nyílt levél Brad Pittnek
Fenmo – Többezer éves tradíció a Nagycirkuszban
Falatka - cápatámadás áldozat
Reklamációm akkora baromság volt, hogy azt már jutalmazták!
Panaszlevél a hotelnek

« Előző cikk
Következő cikk »
Miért nem ufó-kutatókat rabolnak a földönkívüliek?  Miért nem ufó-kutatókat rabolnak a földönkívüliek?
Mostanában adta ki (nyilatkozatban) a Fehér Ház, hogy eddig, befektetett pénzóriások ellenére sem sikerült kapcsolatba lépnünk ...
A netes pornó diszkrét (hi)bájaA netes pornó diszkrét (hi)bája
Internetes újságíróként nem kellett sokat keresgélnem, hogy a véleményemmel mit is tudjak deresre húzni, mint a következő ...

Legnépszerűbb cikkek »
Panaszlevél a hotelnekPanaszlevél a hotelnek
Köszönöm, hogy ellátogathattam Hotelükbe! Élményekkel teli éjszakámért cserébe fogadják szeretettel építő kritikámat: ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: