Ki-kicsoda

Németh Gyula

2010. 06. 02.

1924. március 8.-án született Budapesten. Labdarúgó kapus, sportújságíró, labdarúgó edző.

 

1940-ben kezdett el focizni az Elektromos csapatában Budapesten, majd a Budapesti TK csapatához igazolt. A világháború után a zuglói MADISZ csapatában volt kapus. 1947-ben visszatért az Elektromoshoz, és itt fejezte be profi pályafutását.
1949 januárjától a Népsport munkatársa, később a labdarugó rovatvezető helyettese lett. A szerkesztőségi munka mellett vezetőedzőként is dolgozott: 1959 és 1970 között a BKV Előrénél,1971-1973-ban a dunaújvárosi Kohásznál.
 1977 és 1987 között már ő volt a rovat vezetője, amikor nyugdíjazták. Innentől kezdve a Foci és a Sport Plusz Foci munkatársa, később a Kispad szerkesztője.
Fia, Németh Gábor hozott létre alapítványt apja emlékére. „Az alapítvány célja: évente egy alkalommal kitüntetésben részesíteni egy, a pályája elején járó - a nyomtatott vagy az elektronikus sajtóban dolgozó - fiatal sportújságírót, aki munkájával felkeltette a sportújságírók elismerő figyelmét, és akit szakmai és emberi tisztesség, felkészültség, választott sportágának feltétlen szeretete és szakmája iránti nemes alázat jellemez.”
forrás:wikipedia

 


« Előző cikk
Következő cikk »
Margaret FullerMargaret Fuller
Született Sarah Margaret Fuller Ossoli 1810 május 23.-án. Újságíró, kritikus, és a nők egyenjogúságáért küzdő aktivista. ...
Rát Mátyás
Neve egybeforrt Győr városával. Evangélikus lelkész, az első magyar nyelvű hírlap szerkesztője. ...