Film

Nyitott szívvel (À coeur ouvert) 2013 Filmajánló

2013. 05. 29. • Szerző: Colos
Nyitott szívvel (À coeur ouvert) 2013 Filmajánló

Javier (Edgar Ramirez) és Mila (Juliette Binoche) ugyanabban a kórházban megbecsült szívsebészek, férj és feleség. Őrülten szerelmesek egymásba, szenvedélyesek mind a munkájukban, mind azon kívül is.

Nagy felelősséggel járó munkájuk mellett SZABADON élnek, játékosak és szívesen feszegetik a határokat.

Buliznak, isznak mindketten, mindemellett látszatra tökéletes az életük.
Azonban Mila tudja hol a határ, Javier viszont egyre keményebben iszik, és az állása is veszélybe kerül. Véletlenek során kiderül, hogy Mila teherbe esett, és már elő is jegyezték abortuszra.
 
Mila meghozza eddigi legnagyobb döntését: a gyereket megtartva vállalja, hogy visszatérjenek Javier szülőföldjére, ahol új életet kezdhetnek. Azonban a sors közbeszól, és maradni kénytelenek a gyermek születéséig.
Javier egyre távolabb sodródik egyetlen szerelmétől, és a valóságtól is. A munka nélkül maradt férfi egyre aggasztóbban kezd viselkedni, festékesvödrök között éli mindennapjait egy soha véget nem érő lakásfelújítás közepette, ha már költözni nem lehet. A féltékenység is felüti a fejét, de nem kellőképpen kidolgozott ez a szál, legalábbis nem lehet komolyan venni. Szimbólumokból, rejtett utalásokból azonban nincs hiány.
 
Szereplőink szenvednek a sorstól, de leginkább saját tehetetlenségük rabjai, ami egy kicsit idegesítő. Az az érzésünk támad, hogy a rendezőnő túl sok mindent szeretett volna elmondani egy filmben, csak nem találta meg hozzá a megfelelő arányokat. A szereplők lecsúszását illetve szétcsúszását nem lehet egyszerűen lineárisan ábrázolni, hogy ez a film erőssége, vagy gyengesége-e, mindenki döntse el maga.
 
Mindenesetre a romantikus pillanatokra vágyóknak jó választás lehet, főleg ilyen borongós, hűvös kora nyári napokon.
 
Eredeti cím: À coeur ouvert | Műfaj: szinkronizált francia-argentin romantikus film | Rendező: Marion Laine | Játékidő: 87 perc
Főszereplők: Juliette Binoche (Az angol beteg, Csokoládé, Cosmopolis), Édgar Ramírez (Zero Dark Thirty – A bin Láden-hajsza, A Bourne-ultimátum) 
 
Ha imádod a filmeket, és elsőként szeretnél további filmajánlóinkról értesülni, lájkold Facebook oldalunkat:
https://www.facebook.com/JournalityFilmmania
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!

 

Szerző:
Colos
Budapest
Férfi
1986
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Analóg vs. digitális ember - Gyakornokok - filmkritikaAnalóg vs. digitális ember - Gyakornokok - filmkritika
Egy szerethetően közhelyes tanmese az emberi kapcsolatok fontosságáról, arról hogyan ne veszítsük el egymást a digitális ...
Farkas a vízen - A vitorlázó - FilmajánlóFarkas a vízen - A vitorlázó - Filmajánló
A vitorlázás több mint sport. Leginkább egy életforma, mégpedig azok számára, akik versenyszerűen foglalkoznak ezzel az ...

Legnépszerűbb cikkek »
Vámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelezőVámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelező
Mi is lehetne hálásabb feladat annál, mint amikor egy kasszasiker filmből paródiát készíthet valaki. Az Alkonyat filmek ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: