Újságíró pályázat

Pályázat tényfeltáró cikkek készítésére Lejárt.

2013. 03. 22. - 2013. 03. 26.

A Göbölyös József “Soma” Alapítvány pályázatot hirdet szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró cikkek készítésére. A határidő: 2013. március 25

Pályázz velünk!

Feltétel, hogy valamely szerkesztőség előre jelezze, szándékában áll megjelentetni a támogatás eredményeként elkészülő riportot. A cikk vagy cikksorozat megírására – a pályázat eredményhirdetésének időpontjától számítva – maximum két hónap áll rendelkezésre.
A téma összetettségétől és a feldolgozáshoz szükséges időtől függően, a Soma Alapítvány 100.000 Ft (+ Áfa) és 400.000 Ft (+ Áfa) közötti összeggel támogatja a nyertes projektötleteket.
A pályázatra mindenekelőtt a gazdasági és politikai élet rejtett visszásságaival kapcsolatos témajavaslatokat várunk. A pályaművek megítélésében a zsűri szempontjai: elsősorban az írásmű megszületéséhez szükséges kutatómunka mennyisége és alapossága, másodsorban a téma társadalmi fontossága, harmadsorban a tálalás érthetősége és élvezetessége. A zsűri azokat a pályázatokat bírálja el kedvezően, amelyekből kitetszik, hogy a szerző már fektetett önálló munkát a téma feltárásába és saját információval rendelkezik. Ezeket az értesüléseket a Soma Alapítvány minden esetben bizalmasan kezeli.
Két – különben egyforma erényekkel bíró – pályamunka beérkezése esetén előnyben részesítjük a több országot érintő projektötleteket, illetve azokat a pályázókat, akiknek kevésbé áll a rendelkezésére szerkesztőségi háttér és infrastruktúra.
A zsűri tagjai a Gőbölyös József “Soma” Alapítvány kuratóriumi elnöke és Soma díjas újságírók.
A pályázatok benyújtásához a következő dokumentumok szükségesek:
  1. Rövid szakmai önéletrajz, e-mail cím, telefonszám.
  2. Pályázati adatlap, amely tartalmazza a projekt leírását (3500 – 5000 karakter), így részletezi a cikk témáját, a feldolgozás módját, ütemtervét és a megjelenés várható idejét.
  3. Költségvetés, amely megjelöli az igényelt összeget és a tervezett kiadási tételeket (pl. honorárium, útiköltség, fordítás, telefonköltség). Megjegyzés: A költségvetés a bíráló bizottság számára készül tájékoztató jelleggel. A sikeres pályázó a Göbölyös József “Soma” Alapítvánnyal szerződést köt és az összeget az Alapítvány számla ellenében megbízási díjként két részletben fizeti ki. A pályázati fordulóban három cikk támogatására nyílik lehetőség.
  4. Szerkesztőségi szándéknyilatkozat a cikk közléséről.
  5. A pályázó három legsikeresebbnek tartott cikke, amely igazolja, hogy a szerző rendelkezik a javasolt tényfeltáró projekt sikeres megvalósításához szükséges szakmai tapasztalattal.
A Soma Alapítvány fenntartja a jogot, hogy a támogatott cikkeket – az eredeti közlést követően – részben vagy teljes terjedelmükben honlapján megjelenteti.
A nyertes pályázók a cikkek elkészítéséhez ingyenes jogi és szakmai segítséget igényelhetnek.
A pályávacheron constantin mercator replica 2013. március 25-ig a következő e-mail címekre kérjük elküldeni: alapitvany@gsoma.hu . A pályázati kiírásról ezen lehet további információt kérni.
Pályázati adatlap
A pályázó adatai
1.      Név:
2.      E-mail cím:
3.      Telefonszám:
 A projekt leírása (max. 5000 karakter)
1.      A cikk témája:
2.      A cikk által feltárandó probléma/korrupciós ügy rövid leírása:
3.      A téma társadalmi jelentősége, időszerűsége:
4.      A feldolgozás/adatgyűjtés/kutatás módja:
5.      A cikk elkészítésének ütemterve:
6.      A megjelenés várható időpontja:
7.      A cikk közléséről szándéknyilatkozatot kibocsátó szerkesztőség neve:

Költségvetés

1.      Igényelt összeg (max. bruttó 500.000 Ft):
2.      Költségvetési tételek részletezése:
a/ honorárium
b/ útiköltség
c/ adatigénylés
d/ fordítás
e/ telefonköltség
f/ irodaszer
g/ egyéb (megnevezéssel)

A pályázati forduló kiírását a Nyílt Társadalom Intézet&franck muller replica review ;nek a támogatása tette lehetővé.

Forrás: http://www.kodolanyi.hu/
 
Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb kreatív pályáswiss replica u-boat watches ól, lájkold Facebook oldalunkat!
https://www.facebook.com/pages/Journality-Kreatívpályázat
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!

« Előző cikk
Következő cikk »
HÜPATIA média díj
A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, az Európai Női Lobbi (EWL) magyar tagja 2013. március 8.-a, a nemzetközi nőnap ...
Visegrad Local Press Awards
Idén először kerül odaítélésre az újságíróknak szóló Visegrad Local Press Awards nevű díj, amely azokat a publicistákat ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: