Zene

Phoenix Project - magyar heavy metal zenekar

2014. 01. 16.
Phoenix Project - magyar heavy metal zenekar

A Phoenix Project zenéje a 80′-as évek heavy metal vonalát követi, klasszikus rock és metal elemekből építkezik, olyan elődök nyomában járva, mint a Saxon, a Judas Priest, a Metal Curch, a Manowar vagy az Iron Maiden.

A zenekar 2009. augusztus 21-én született, amikor először lépett színpadra a ”Zene K.A.R. Maraton” nevű fesztiválon. Sárközi Péter az esemény előtt egy évvel kezdte meg a dalszövegek és a zene írását, valamint a tagok toborzását. A kezdeti csapat, kisebb kitérőkkel ugyan, de hamar összeállt. Lipták Péteré lett az énekesi poszt, míg Kovács László basszusgitáros egy Ossian koncertet követő bulin lépett be a zenekarba. Ekkor még mindig dobos és szólógitáros híján voltunk, majd a keresgetésnek Laci vetett véget, aki két régebbi zenésztársát javasolta, kikkel még a Dark Stone zenekarban játszott együtt. Ők voltak Oliser Zsolt dobos és Sebestyén Dénes szólógitáros. Így állt össze a Phoenix Project öt tagja, akik fanatikus elszántsággal álltak a frontvonalban.
 
2011-ben érkeztek az első nagyobb sikerek a zenekar számára. A NEO FM műsoraiban többször lejátszották a banda által 2011-ben megjelentett demó CD-t, melynek következménye képen meghívást kaptak a PeCsában megrendezésre került II. Káosz Fesztiválra. Szintén ebben az évben történt, hogy a Láss című dal szövege megjelent nyomtatásban a Megbúvó Csillagok 2. című verseskötet oldalain.
 
2012. júliusában egy fejezet lezárult a zenekar életében, hiszen énekes nélkül maradt. A fél éves csendet Fenyőfalvi András énekes törte meg, aki az első hazai Manowar party után csatlakozott a csapathoz. Azóta számos koncerten van túl az új formáció és egy kilenc számos lemez is megjelent, ami az Apokalipszis 1962 címet viseli.
 
Az album egy történet köré épül, ami egy alternatív valóságba kalauzolja a hallgatót. Ebben a világban az 1962-es Kubai Rakétaválságot követő atomháború óvóhelyekre kényszeríti a túlélőket. Hogyan alakul ki egy új világ? Milyen emberi értékekre érdemes azt alapozni? Ilyen és ehhez kapcsolódó kérdésekre próbál válaszolni az album.
 
A lemezhez készülő videoklipre még várni kell, de a Phoenix Project YouTube oldalán addig is számos komoly és vicces videó tekinthető meg a zenekarról és ami mögötte van. 


« Előző cikk
Következő cikk »
Öt hangon - PentatonixÖt hangon - Pentatonix
A videó megosztó oldalak hatalmas előnye, hogy a média ipar minden érintő ágának innovációját hozza. Ennek hatásait ma még ...
MUSIK IST ZERFALLMUSIK IST ZERFALL
Az iskolában úgy tanítják, a zene egyidős az emberiséggel - és a jóval szőrösebb őseink előbb ütötték ritmikusan egymáshoz ...

Legnépszerűbb cikkek »
Öt hangon - PentatonixÖt hangon - Pentatonix
A videó megosztó oldalak hatalmas előnye, hogy a média ipar minden érintő ágának innovációját hozza. Ennek hatásait ma még ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: