Itthon/Világ

Plakátok a téren, de vajon mi az üzenet?

2013. 09. 28. • Szerző: littlecat
Plakátok a téren, de vajon mi az üzenet?

Az idei plakát kiállításon több plakátról köszöntek vissza a társadalmunkat érintő problémák, illetve olyan kérdések, amelyekre a mai napig nem sikerült megoldást találni. Voltak olyan pályamunkák, melyeknél több ideig gondolkoztak az emberek mi is lehet a mű üzenete.

Mint minden évben most, sem hagyhattam ki az Ötvenhatosok terén megrendezésre került ARC kiállítást. Évről, évre elgondolkoztató, és fontos problémákat boncolgat a kiállítás. Idén a „közérzeti kiállítás” alcímet kapta a rendezvény, melynek keretében a társadalmunkban jelen lévő kérdések kerültek előtérbe.
            Némelyik plakát előtt, kisebb csoportokba verődve álltak az emberek, és hol hunyorogva, hol távolabbról szemlélve próbálták átérezni a kép mondanivalóját. Ezeknél a plakátoknál, el kellett időzni jó néhány percet mire bele tudtad magad képzelni az alkotó bőrébe, és megértetted a gondolkodását.
            Voltak, olyan alkotók, akik inkább a látványra, és a könnyen érthetőségre törekedtek. Az egyik ilyen plakát szerint a magyar családmodell 2.0 gyerekből csak egy van, a lakás kicsi, de a környéken már öt nemzeti dohánybolt található, és sajnos egyre inkább ez igaz a családokra.
            A harmadik nagy kategóriába a megmosolyogtató plakátok tartoztak, melyeknek az üzenete teljesen egyértelmű volt, de az ábrázolásnak köszönhetően mosolyt csalt a látogató arcára. Ezek közül a leglátványosabb plakáton egy farkas volt, aki megkérdezte a sírdogáló kislánytól: „Kislány miért ácsorogsz egyedül?” amire a válasz a következő volt: „Anyu cigit vesz”. Ez a probléma a hírként is megjelent rengetegszer a Nemzeti Dohányboltok megjelenése után. A kép alkotója, jól elkapta a lényeget.
            Az idei ARC kiállításon szükségünk volt a gondolkodásra, ahhoz, hogy tökéletesen megérthessük a képeket. Idén is mindenki megtalálta a saját kedvencét, és volt olyan is amin azért el kellett gondolkoznom miért is került ide, a látványosabbnál látványosabb plakátok közé. Aki kilátogatott a kiállításra, az egy pozitív élménnyel távozhatott, és az alkotók is örülhettek hiszen, mindenki elgondolkozott, ha csak néhány percre is a társadalmunkban jelen lévő problémákon.


Szerző:
littlecat
Budapest

1991
Követem
Exitpoint Games avagy Alice Csoda országban
Plakátok a téren, de vajon mi az üzenet?
Melanie Gideon – Mindörökké behálózva könyvajánló
H. Rose – Második esély könyvajánló
Jamie McGuire – Gyönyörű Sorscsapás
Eva F. Midday – Misztikus karácsony
Ilyen volt a 21. Budavári Borfesztivál
Fejős Éva – Szeretlek Bangkok könyvajánló
Levelek Júliának – DVD ajánló
Dr. Apjok Enikő – Miért sír a gyermekem? Könyvajánló
Jodi Picoult – Házirend
Az igazi kaland – DVD ajánló
Jenei Gábor - A legszorosabb kötelék
Vasember 2 DVD ajánló
Sziklakórház a legőrültebb éjszakán
Könyvbemutatón jártam
Milka Nagy Lassúzós Nap
Éden Hotel 2 Záró buli
A barátság fontossága

« Előző cikk
Következő cikk »
Viszlát, Vidámpark!Viszlát, Vidámpark!
Szeptember végén bezárta kapuit a budapesti Vidámpark. A park, amelynek története egészen az 1950-es évekig nyúlik vissza, ...
Vitézavatás 2013: BeszámolóVitézavatás 2013: Beszámoló
A Lovagrendek Nemzetközi Állandó Bizottsága (I.C.O.C.) által elismert Vitézi Rend ünnepélyes Vitézavatást tartott 2013 szeptember ...

Legnépszerűbb cikkek »
„Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam ülni.” – A BKV válaszolt.;Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam
A BKV-nak minden bizonnyal rengeteg felháborodott levél érkezik. Arra voltam kíváncsi milyen választ kapok, ha egy teljesen ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: