Zene

SZIN 2013 – a legszínesebb fesztivál

2013. 08. 28. • Szerző: ÉvaRéka
SZIN 2013 – a legszínesebb fesztivál

Idén a nyári fesztiválszezont a Szegedi Ifjúsági Napok zárta, augusztus második felében. A sok évvel ezelőtt még csupán városi szinten ismert fesztivál nélkül nem múlhat el nyár, és népszerűsége az évek alatt nem csorbult: ezt bizonyítja az a tény is, hogy idén több mint 83.000 ezer látogató fordult meg a színhelyéül szolgáló Újszegedi Partfürdőn.

 

Az 5 napon át tartó fesztivál területén, 5 színpadon zajlottak a jobbnál jobb koncertek. A dolog érdekessége, hogy a 0. napon, azaz augusztus 20.-án ezen az érdeklődők ingyenesen vehették birtokba a terepet. Volt is nagy érdeklődés, hiszen mintegy 15.000 SZINező volt kíváncsi a programokra csak ezen a napon.
A nem zenei programok szintén színesítették a fesztivál program-palettáját. Filmvetítés, strandparty, ketrec foci, kreatív sarok, civil falu, Dumaszínház; csak néhány azok közül a program lehetőségek közül, amelyekkel az érdeklődőket várták, a különféle promóciókról nem is beszélve, amikor ingyenes ajándékokkal gazdagodhattak a jó helyen, jó időben lévő fesztiválozók.
A hazai fesztiválokkal összehasonlítva igencsak olcsónak mondható a Szegedi Ifjúsági Napok; hamburgert például 550,- forintért, egy korsó sört pedig 300 (!)- forintért lehetett megvásárolni.
250,- forintért akár pár napig tartó SZIN logós „tetoválást” is csináltathattak a fesztiválozók.
A fellépéseket rendkívül profi csapat koordinálta; a hangosítók és a színpadmesterek például több éves SZIN-es tapasztalattal rendelkeznek. Ezek után nem is csoda, hogy a koncertek szervezettsége rendkívül jónak tűnt, a zenekarok szigorúan maximum fél órás beállási idővel kalkulálhattak, aminek betartására különösen figyeltek.
Partfürdőről lévén szó biztonsági okokból a szervezők nagy figyelmet fordítottak a fesztivál területét érintő vízfelszínek megfigyelésére. Hogy az esti órákban véletlenül se kerüljön vízbe valaki, a part egy részét még sötétedés előtt lezárták, a vízfelszínt pedig motorcsónakból reflektorokkal folyamatosan figyelték.
Ákos, Quimby, Vad Fruttik, Magna Cum Laude, Anima Sound System, Supernem, Carbonfools… Csak néhány példa a több mint 100 előadó közül, akik mint fellépők, tiszteletüket tették az idei SZIN-en, amely idén is rengeteg fiatal, tehetséges zenekarnak adott lehetőséget profi körülmények közötti bemutatkozásra.
Külföldi fellépők csupán a lemezlovasok között akadtak, akik fantasztikus silent disco-t hoztak össze a fesztiválozóknak. A 2013-as SZIN sikere azt bizonyítja, hogy magyar zenekarokkal is megállja a helyét a fesztiválok élvonalában; kíváncsian várjuk, jövőre mivel rukkolnak elő a szervezők.

 

 


Szerző:
ÉvaRéka
Kecskemét

1987
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Bemutatkozik a Gyík zenekarBemutatkozik a Gyík zenekar
Újabb tehetséges magyar zenekart kerestünk meg, kérdéseinkre Nagy Viktor, a Gyík zenekar Mc-je válaszolt ...
A Láma DalaiA Láma Dalai
A zenekar stílusa sokrétű a fő irányvonal reggae és ska alapokon nyugszik, amelyet némi rock-kal, jazz-zel és egyéb stílusokkal ...

Legnépszerűbb cikkek »
Öt hangon - PentatonixÖt hangon - Pentatonix
A videó megosztó oldalak hatalmas előnye, hogy a média ipar minden érintő ágának innovációját hozza. Ennek hatásait ma még ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: