Sport

Salgó MIDEX Rallye 2013 Beszámoló

2013. 06. 18. • Szerző: bgfoto
Salgó MIDEX Rallye 2013 Beszámoló

Az elmúlt hétvégén újra visszatért Salgótarjánba és környékére az RTE mezőnye. A verseny hivatalosan péntek délután indult a sajtótájékoztatóval és közönségtalálkozóval. A program szombaton reggelről folytatódott Salgótarján központjában az RTE-sek gépátvételével. A népes mezőny műszaki átvétele egészen sokáig elhúzódott.

 

Kora délután a rajongók már gyülekeztek a salgótarjáni külső pályaudvaron, hiszen itt került megrendezésre a verseny prológja. Itt a versenyzők tét nélkül autózhattak, iwc replica watches for sale hiszen az elsődleges cél nem a minél jobb idő elérése volt, hanem a szép számban összegyűlt rally rajongók szórakoztatása. A prológot az ARK (Amatőr Rally Kupa) kezdte, majd közvetlenül utánuk rajtoltak is az RTE mezőny versenyzői. A rajtoltatás fordított sorrendben történt, így az idő haladtával egyre erősebb versenyautókat láthatott a nagyérdemű. A prológot látványos erőcsúszások, és perzselő forróság jellemezte. Az RTE mezőny tag heuer replica watches online felénél a rendezőség tartott egy lélegzetvételnyi szünetet, mialatt egy sztárvendég, Palatinus Attila szórakoztatta a közönséget, látványos motoros bemutatójával. Pala műsora után, azonnal folytatódott a prológ. A népes mezőny egészen a kora esti órákig kápráztatta el a rajongókat látványos autózással.
A vasárnapi verseny a reggeli órákban rajtolt, hiszen az RTE versenyzőinek összesen 309,9 km-t kellett teljesíteniük, ebből 75,4 km-t versenytempóban, míg az ARK mezőnyének 32,5 km-es volt a gyorsasági össztávja. A túrásokra három szakasz várt, közöttük a két legendásnak számító Zagyvaróna – Cered, és a Vizslás – Kazár – Forgács közötti összekötő út. A rally kupások a verseny napján a Zabar – Domaháza közötti gyorsaságit teljesítették, oda-vissza rendszerben. A mezőny nagy része inkább a gyorsabb autózást választotta, de így is akad bőven a mezőnyben, akik látványos autózást mutattak be ezeken, a technikás szakaszokon. A verseny egészen a kora esti órákig elhúzódott, a mezőny egy részének az utolsó gyorsaságin még egy kis esőből is kijutott.
A túrások versenyét, 8 gyorsasági után az ifj. Vincze Ferenc – Kuti Péter duó nyerte, egy Mitsubishi Lancer EVO IX.-el. A párosnak ez volt az ötödik rally versenye és első abszolút győzelmük.
Az ARK mezőnyében a hazai pályán versenyző Határ Attila – Losonczi Csaba duónak sikerült egy nagyon szoros küzdelemben legyőzniük a Ferjáncz András – Ungvárszky Milán párost.
 
Ha érdekel a rally és a sport világa, lájkold Facebook oldalunkat, ahol elsőként értesülhetsz híreinkről:
https://www.facebook.com/pages/Journality-Sportmánia
omega replica watches james bond

 

 


Szerző:
bgfoto
bgfoto
Salgótarján
Férfi
1985
Követem
Adrenalin Extrém Hétvége, Kunmadár
Adrenalin Extrém Hétvége
Újra motorzúgástól volt hangos a kunmadarasi reptér
Salgó Midex Rally 2013 képgaléria
Ha nyár, akkor Kunmadár!
Salgó MIDEX Rallye 2013 Beszámoló
Midex Salgó Rally 2013
Midex Majális
Autó Motor Tuning Show 2013
Ken Block az AMTS-en! Autó Motor Tuning Show beszámoló
Készülj az év legnagyobb autós, motoros eseményére!
Autóélesztő Party
Salgótarján - évad záró autós buli
Drift Bajnokokat avattak a tököli reptéren
I. BMW találkozó Salgótarján
Toyota Kupa 2012
Toyota Kupa, díjugrató magyar kupa
King of Europe Hungaroring videós összeállítás
King of Europe a Hungaroringen
King of Europe a Hungaroringen
Sprintelés Cereden
Salgótarján I. Reklám Press - Quasimodo Nemzetközi Erősember Szuperkupa
Salgótarján: Erős ember verseny, HE-DO Kupa

« Előző cikk
Következő cikk »
Újra motorzúgástól volt hangos a kunmadarasi reptérÚjra motorzúgástól volt hangos a kunmadarasi reptér
Június 29-én ismét elszabadultak a lóerők a kunmadarasi reptéren. A rendezvény reggel nyolc órakor kezdődött a dragosok ...
Midex Salgó Rally 2013Midex Salgó Rally 2013
Kiemelt Rali-Túra verseny2013. Június 15-16.Rali- Túra Bajnokság 2013. évi 3. futama ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: