Itthon/Világ

Sellőlány és a Prémium Családi Fesztivál harmadik napja

2013. 08. 12. • Szerző: littledevil
Sellőlány és a Prémium Családi Fesztivál harmadik napja

Tekintettel az elmúlt két napra, visszafogott fesztivál igényekkel tértem vissza vasárnap az Aquaworld-be. Jelzi naivitásomat, azt gondoltam, ha 10 óra körül érkezem az élménymedencék és csúszdák nyitási idejekor, biztos találok egy üres napozóágyat. Tévedtem. Valószínűleg a rutinos családok már reggel 6 után megszállják a helyszínt hűtőtáskáikkal egyetemben. Vagy én voltam elképesztően lusta, hogy csak hétkor keltem. Szerencsére pokróc is volt nálam, hátrasétáltam az úszómedencéhez és az egyik napernyő árnyékában kerestem menedéket a füvön.

 

Miközben megreggeliztem (az életművészek saját készítésű elemózsiával fedezik fel a világot) kellemes meglepetésként ért, hogy a nap egyik fénypontja, celebfocimeccs kezdődik hamarosan tőlem néhány méterre. Moccanom se kellett és  MC  - a rendezvény házigazdája - meg is jelent, hogy felkonferálja az eseményt,  a csapattagok is összegyűltek a helyszínen. Dopeman és öccse, Gesztesi Károly és fia, Major Benedek, Müller Attila és egy ismert focista alkotta a celeb csapatot, ellene álltak ki a szabadtéri pályán a Sunshine fesztivál játékosai. A sportszerűség követelményeit csak lazán követték, legalábbis erre a következtetésre jutottam, látván, hogy a csapattagok egyik fele profi futball cipőben nyomja, míg mások a mezítlábas szabadstílust részesítették előnyben. Gesztesi Károly egy sérülése miatt csak bíróként vett részt a meccsen. A kétszer tízperces játék 3:1-re zárult a celebek javára.
Annyira megilletődtem a celebjelenléttől, hogy le kellett hűtenem magam néhány hossz gyorstempójú hátúszással, aztán körbejártam a standokat, mi vár ma a vendégseregre. Hátul a Haribo ugrálóvár komplexummal várta a sajtkukac szoftverrel ellátott gyerkőcöket, akikapró ajándékot is kaptak  – nem, nem gumicukrot- egy nyomogatós ezermester figurát.
 A MEGAMAX ninjaképző birodalommal készült, itt animátorok segítették a porontyokat, kung-fu pandát nem láttam ólálkodni a bokrok között, pedig többször is ellenőriztem.
Az Allianz-nál nem csak fotót lehetett készíteni, hogy aztán kitűző formájában hurcoljuk magunkon szeretteink és kevésbé szeretett szomszédaink fotóját, hanem egy praktikus UV sugárzás mérő karkötőt is kaptak az arra járók.
Regisztráltam magam a JYSK-nél, bár tisztában voltam vele, nem én fogom ma megnyerni a kerti nyugágyat és a két hozzátartozó asztalt. (A hangok megmondták!)
 Kicsit beszélgettem a standon posztoló fiatal sráccal, egy meggyes olvadós cukorkát is magamhoz vettem és nagyon örültem, mikor a váltásként megérkező helyes fiatal kollégái mind kezet ráztak velem, pedig szerintem soha többé nem fogunk találkozni. Utólag üzenem Daninak, veled még a Kamikaze csúszdát is bevállalnám!
Miután magamba tömtem kettő – azaz kettő – csirkemellfilé-ajvár szendvicsdarabkát a Podravka horvát népviseletbe öltözött barátságos hostesseinél, úgy döntöttem, itt az idő, hogy gyereknek álcázzam magam. Ezért odasettenkedtem a TIMEX pavilonjához és rajzoltam, hogy nekem is lehessen strandlabdám. És lett, rajzoltam egy templomot órával, mert a téma ez volt, óra. Sőt, még a játékban résztvevő kismanók rajzait is végignéztem, mert én már csak ilyen kíváncsi vagyok, találtam is egy nagyon jópofa alkotást. Egy 11 éves kislány remekelte, a rajz kétoldalát egy-egy karóra keretezte, középen egy homokóra volt látható, amibe belezuhant felül egy csecsemő és homokóra alján pedig egy vándorbottal felszerelt szakállas Dumbledore figura csoszogott. Azt hiszem, a kislány túlnőtt a feladaton, mert témája nem az óra, hanem maga az idő volt.
Benéztem a Rex állatszigetre is, egy fekete dorombolós szelíd nőstény cicát Pogit cirógattam negyedórán keresztül, aki jelenleg is szorgosan várja, hogy valaki örökbefogadja.
Visszatértem törzshelyemre, a celebek újabb akcióba léptek, megszállták az úszómedencét, a Royal Caribbean apró kis műanyag hajóival volt vitorlásverseny. Ezt az attrakciót később is megismételték, a résztvevők egy utazóhátizsákot kaptak kisebb ajándékcsomaggal és ma egész nap papírhajókat lehetett hajtogatni a luxushajó standnál.
Tőlem nem messze íjászoktatás zajlott, sajnos egyetlen nyílvessző sem találta azt a közelemben tartózkodó hattagú családot, akik végül is beüldöztek a szaunavilágba. Jelezném a feltüntetett nevek nem valódiak a történetben.
Két jól karbantartott negyvenes nő (egy vörös plusz egy fekete), egy kissé elkámpicsorodott szintén negyvenes férfi, egy tizenéves kislány és egy nyolcéves forma kisfiú alkották a „Hungarian Family”-t. A sötétebb hajú nő sűrűn szidalmazta az egyik nem jelenlévő családtagot – tinédzser fiát, mennyire hálátlan, milyen elégedetlen és teljesen elrontotta őt az apja. Bár az én anyukám sem piskóta – sőt! –a nő panaszáradatát hallgatva azon filóztam, hogyhogy nem kért még a gyerek menedékjogot valamelyik közeli szomszédnál. Ekkor visszaérkezett a kisfiú és rimánkodni kezdett, valaki jöjjön már el vele a Samsung pavilonhoz, mert ki vannak csomagolva a Galaxy-k, és tabletek is vannak, mindent meg lehet nézni. (Vajon ez a gyerkőc sosem járt még plázában?) A rimánkodás eredmény nélkül végződött, a kisrác felháborodva távozott a Samsung pavilon felé, miközben utána szóltak – Nem kérsz egy túró rudit?
De nem kért.
Félórával később ugyanezen kisfiú visszatért elégedett képpel és egy Samsung eseményt hirdető pólóval. A sötét hajú nő korábbi érdektelensége elpárolgott és felpattant.
-Ezt honnan hoztad? – hangzott el a nagyon fontos kérdés.
Kiderült, ott „osztogatnak” ajándék pólókat is. Ezalatt befutott a tinédzser lány is, akit azonnal megbízott anyuka, menjen és keresse meg Lajost és szerezzenek még pólót, egyet mindenki magának és az otthoniaknak is kell két M-es és egy L-es, jó lesz majd alvós ruhának. A kis Lolita próbált kibújni a küldetés terhe alól, de végül megadta magát és Lajos keresésére indult. Ezalatt Savanyú Anyuka újabb monológot adott elő arról, micsoda hiba volt, hogy nem neveztek az autós sorsolásra, mert akkor lehet, hogy este egy Mercedes-szel mennének haza.
            Lolita visszatért azzal a hírrel, hogy Lajos nincs sehol. Savanyú Anyuka méltatlankodva fölállt – „basszameg, hát itt nélkülem nem megy semmi” arckifejezéssel– és megindult Lolita társaságában Samsung pavilon felé, hogy megszerezze a család idei hálóruha ellátását.
            Ez volt az a pont, mikor feladtam, hogy Boris Vian Szívtépő című regényének hatvanharmadik oldalán túljussak, úgy döntöttem, itt az idő egy kis méregtelenítésre. Körülbelül három órát pihentem a hangulatos wellness barlangokban, még el is szunyókáltam egy félórára a tepidárium belülről fűtött, kerámialapocskákkal borított ágyán.
            Mire visszatértem a törzshelyemre, addigra lezajlott a Jysk sorsolás, járt kint egy autóversenyző és eltűntek a Podravka-s lányok –biztos elfogyott a munició. És micsoda meglepetés, a szomszédos „Hungarian Family” mindegyik tagján már az újonnan szerzett Samsung póló virított.
            A hátralévő időt úszással, élménymedencés dögönyözéssel és csúszkálással töltöttem.
Miközben bealkonyult és én a pezsgőfürdő buborékjai között heverésztem, sűrűn hálát adtam az életnek, illetve az Aquaworld vezetőségének és természetesen a főszerkesztőmnek is, hogy háromnapos ajándék strandolásban volt részem. Másrészt megállapítottam, a fesztivál kifejezés teljesen mást jelent számomra, mint a programszervezők számára. Aztán felidéztem a „Hungarian Family”-t, eszembe jutott Milos Forman Tűz van babám című filmje és hirtelen megértettem az összefüggéseket. A történet röviden, egy aprócska csehszlovák faluban egy  idős tűzoltó mester tiszteletére bált rendeznek, kitüntetéssel, tombolával és szépségkirálynő választással egybekötve. A kedvenc jeleneteim egyike, mikor az egyik tombolatárgynak lába kél, leoltják a villanyt, hogy a tolvaj visszatehesse az elcsent kincset. Ám mire ismét világos lesz a teremben, minden(!) nyereménytárgy eltűnik az asztalról.
            Ha valaki nem értené az összefüggést, a kommunista rendszerben az emberek megszokták az állam gondoskodik róluk, ha ez nem történt meg, abban az esetben leleményesek voltak és „megszerezték” amire szükségük volt, vagy ami szerény véleményük szerint nekik„járt”. Hiába volt nálunk rendszerváltás, az emberek fejében még a régi szoftver fut.
            Tehát, ami nekem leginkább családi nap rendezvénynek tűnt néhány standdal, a posztkommunista rendszerben felnőtt generációknak egy cool fesztivál volt, mert volt egy kis ingyen kaja – kóstoló – koncert, nyereményjátékok, megszerezhető ajándékok, felbukkant néhány celeb és elegendő volt a passzív részvétel a programokon. Ez érthető is, végül is az Aquaworld egy kalandpark, a csúszdák elegendő adrenalintermelést biztosítanak.
            Amit nem értettem, ott voltak a tök jó fej úszómester srácok – többel is beszélgettem – a helyi téma adott, szívesen megnéztem volna egy bemutatót elsősegélynyújtásról, részt vettem volna egy rövid oktatáson és nem csak azért, hogy a szájon át lélegeztetés titkaival megismerkedjek. Elnézegetve a csókolózó szerelmespárokat egy szabadtéri esti salsázás is beférhetett volna a programba, és tudom, tudom, most volt a vizes VB, de csak találtak volna néhány unatkozó ismert vízi sportolót, aki hajlandó lett volna a kinti medencében levezényelni barátságos felnőtt és gyermekúszóversenyeket vagy egy vizilabdamérkőzést, aztán kapott volna minden résztvevő egy Aquaworld feliratú baseballsapkát.
            Ám most felfüggesztem a nyüffögést, nehogy én is átváltozzak Savanyú Anyukává. Röviden összesítve élményeimet az elmúlt három napról, jót nyaraltam, az Aquaworld hazai viszonylatban megfizethető, jó hely, bár kicsit messze van és aktív közösségi programok szervezésében még van hová fejlődni kis magyar hazánkban.

 

 

iwc top gun replica rolex air king replica rolex datejust replica audemars piguet royal oak offshore diver replica breitling replica

Szerző:
littledevil
Budapest

1974
Követem
Sellőlány és a Prémium Családi Fesztivál harmadik napja
Sellőlány kalandjai a Vizibirodalomban – második nap
Sellőlány kalandjai a Vízi birodalomban – Aquaworld második családi Sunshine fesztivál
Szellemek a fák között – A háború sámánja
Drive – Deluxe Arkangyal Los Angelesben
A Hang az Orfeumban - Whitney Houston Tribute
Farkas a vízen - A vitorlázó - Filmajánló
Úton a fehér lepedő felé - Átutazók - Vígszínház programajánló
Fogyassz zenét kicsit másképp - Hólyagcirkusz társulat/ Zenekatasztrófa
I was so excited, Señor Almodovar - Szeretők, utazók
A test színháza – Book of the Dead
Régi színház, új mosdók, Mozart és Don Juan halhatatlan - Erkel Színház ma
2013 – Új üstökösök a horizonton
Szubjektív statisztikai kórkép - Szociális érzékenység és emberi jogi témák
A kisfiú meg az oroszlánok
A demokrácia diszkrét bája - Karinthy Színház: Egyenlőség
LAPD – a zsarunak élnie kell
XY – Emberi méltóság és a MOME generáció
Vári Éva - Edith Piaf estje
A Koreai Kulturális Központ
Az igazgató úr irodatitkai
Savages - gyönyörű barbárok és a WARgasm, filmajánló
Magic Mike – Felül valami (történik)
Francia szubjektív – Budapest 90 Philippe Gras
Tegnap éjjel - Moziajánló
Csak a szél - kritika

« Előző cikk
Következő cikk »
A Balaton északi partja (The Northern Coast of Balaton) A Balaton északi partja (The Northern Coast of Balaton)
A videóban a Szent György-hegy, a Hegyestű, a Szigligeti vár, Szigliget, Révfülöp, és a Balaton egyéb lenyűgöző látnivalói ...
Sellőlány kalandjai a Vizibirodalomban – második napSellőlány kalandjai a Vizibirodalomban – második
Ma érkezés után regisztráltam magam és válogathattam az asztalnál a kincsek közül. Kaptam színfogó kendőt, Nivea arckrémmintát, ...

Legnépszerűbb cikkek »
„Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam ülni.” – A BKV válaszolt.;Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam
A BKV-nak minden bizonnyal rengeteg felháborodott levél érkezik. Arra voltam kíváncsi milyen választ kapok, ha egy teljesen ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: