Itthon/Világ

Sellőlány kalandjai a Vízi birodalomban – Aquaworld második családi Sunshine fesztivál

2013. 08. 10. • Szerző: littledevil
Sellőlány kalandjai a Vízi birodalomban – Aquaworld második családi Sunshine fesztivál

Magyarország az elmúlt évtizedben igazi vízi paradicsommá nőtte ki magát Európában élményparkjaival, spa és wellness szállodakínálatával. Így született vízikacsa lévén mikor megláttam a felhívások között, hogy tudósítani kell az Aquaworld második családi fesztiváljáról, azt gondoltam, ezt a munkát nekem találták ki tekintettel a súlyos – és úgy tűnik gyógyíthatatlan vízfüggőségemre.

 

Miután az első napon a helyszínre érkezés időpontját illetően szabad kezet kaptam, ezért kialudtam magam péntek reggel, aztán a szálloda honlapját böngésztem, hogyan juthatok ki a második kerületből Káposztásmegyerre. Bár az ott megadott információk szerint a 230-as busz óránként jár a Keleti pályaudvarról a vízibirodalomhoz, jobban szemügyre véve a BKK menetrendjét elkámpicsorodva állapítottam meg, hogy 10 és 15 óra között nincsenek időpontok. Így aztán, aki nem kocsival indul neki a vízi kalandnak, annak hozzám hasonlóan a 14-es villamos, vagy a 30-as busz javasolt a hely megközelítésére. Én utóbbit választottam, teljesen jól működött a dolog, a Homoktövis iskola megállónál leszálltam a buszról, néhány perc sétával eljutottam a Tófalva utcáig, onnan ki az Íves útra és már ott is álltam az Aquaworld bejáratánál.
            Hamarosan már a csuklómon már ott virított a zöld karszalag és kaptam órát is a kisszekrényhez, emellett az egyik srác megmutatta, merre a bejárat, mit hol találok, a személyzetnek ezért külön jár egy piros pont.
Azt láttam, hogy a kasszáktól távolabb a másik oldalon hosszú regisztrációs pult van – itt lehet a nyereményjátékokra jelentkezni – viszont csodálkozva állapítottam meg, nincs semmilyen apró szórólap, programajánló kihelyezve a bejáratnál a 3 napos programról.
Az öltöző koedukált, normál méretű, zárható kabinokban lehet átöltözni, onnan lehet átjutni a férfi és női mosdókba, zuhanyzókba, azokból pedig egyenes út vezet az élményparkba.
Az első szembeszökő tapasztalatok, nagy tömeg és idén a férfiaknál a hosszúszárú fürdőnadrág a divat, emellett a kupola alatti belső térben fülledt volt a levegő és a medencék közelében erősen klórszagú.
Tapasztalt fürdőzőként nem sok cuccot vittem be magammal a törülközőn és vízen kívül, beletelt egy kis időbe, mire találtam egy üres széket, amin „helyfoglalóst” játszhattam.
Aztán irány az első-belső élménymedence. Sokkoló élmény 35 fokban, mikor a 30-32 fokos víz szinte alig nyújt enyhülést. Sikerült bevackolnom magam valamelyik dögönyözőhöz, tekintetemet körbejárattam. A belső design a dél-amerikai esőerdők világát idézi  nagy szobrokkal, függőhíddal és dús növényzettel. Rövid szusszanás után körbejártam a helyet, megnézegetve a medencekínálatot. Az egyik oldalon a csúszdabirodalom várja az adrenalinkalandorokat. Én csak holnapra szedem össze a bátorságom, hogy néhányon lecsússzak – ilyen nevek vannak a végállomásra biggyesztve– Forgószél, Kamikaze, Szivárvány, Fekete lyuk, és mellette még a csúszók aktuális sebességét is láthatjuk egy digitális kijelzőn.  
A hegyi patak és családi csúszda biztos belefér a kívánságlistámba, a zárt csúszdákat tekintve csak olyanban vagyok hajlandó csúszkálni, ahol hátul sikítozhatok valaki mögött, két ilyen kétszemélyes csúszdát láttam. Néhányban fánkkal,vagy „víziszőnyeggel” lehet siklani, de a Kamikaze olyan keskeny, hogy abból csak fürdőruhás embereket láttam kicuppanni elképesztő sebességgel. A sötétkék Hagyma csúszda fantasztikusan néz ki, az is, ahogy az emberek a két oldalán oda vissza körbe csúszkálnak, de az érkezésüket végignézve ez tuti ki fog maradni a holnapi programból. Van egy ugrómedence is kis műugró toronnyal, illetve egy igazi beach, ahol időnként hatalmas gömblabdába bebújt gyerkőcök szórakoztatták magukat és a többi fürdőzőt a víz felszínén. (A Volt című animációs filmből azonnal a műanyaggömb-ben közlekedő hörcsög jutott eszembe)
Egy kisebb úszósávokkal ellátott rész is van, ennek délután az egyik fele lezárásra került, mert 3 órás búvároktatás volt. ( Erre külön lehetett jelentkezni, összefutottam egy kollégámmal, és kiderült, hogy a Kuponvilágban meghirdetett búvároktató program keretein belül járnak ide merülni)
Később megtámadtam a két belső pezsgőfürdős medencét, talán kétszer 20 percet bírtam ki, mert ezek 36-37 fokosak, itt a klóros pára sokkal erősebben irritálta a szemem. Így aztán kimenekültem levegőzni kicsit, felmérni a kinti kínálatot. Becsületemre legyen mondva, még a vízigombával ellátott gyerekmedencébe is bemásztam, csak hogy minden medencét „ellenőrizzek”. Tekintettel a tömegre, a hűvösebb úszómedencében is csak „úszkálni” lehetett, érthető módon mindenki hűsölt, sokan labdáztak, néhány tempó után úgy döntöttem, felmérem a fesztivál kínálatot.
Először idétlenkedtem kicsit a párakapunál, mert az is van a külső Fast&Fine büfé mellett.
A KIA motors-tól kinn álldogál összesen 6 nagyon szép autó, van egy kis standjuk, , az Allianz-nak van egy aprócska kis „lakása”, náluk lehet fotózkodni és komolyabb beszélgetés esetén egy espresso-ra is megvendégelik az embert.
 Az Avonnak is van egy kis területe, ahol a tanácsadóik szorgosan várják az arra tévedőket, én magam is kipróbáltam az arcmasszázst, emellett még kézmasszázzsal, bőrtípusonként egyéni tanácsadással, sminktippekkel – mondjuk utóbbit nem tudom hányan veszik igénybe a hőségre és lubickolásra való tekintettel – kényeztetik a vendégeket, szerencsekereket is lehet forgatni náluk és szabadon kipróbálni a termékújdonságokat.
 A Podravkától két hostess kínálgatott kóstolót, egy grillkészülék alapján holnap husit is gyanítok a menüben, ma tonhalas-ajváros miniszendvicseket gyártottak, délutáni snack-nek pompás volt a nagy melegben. A kicsik jégkrémet is kaptak. (Sajnos már egyértelműen nem látszom óvodásnak.)
A Jysk is kint van saját kerti bútorokkal, el lehet terpeszkedni a kényelmes fotelekben és a regisztráltak nyerhetnek is értékes ajándékokat tőlük.
A REX állatsimogatójában ma csak két „poronty”-ot láttam, egy fekete kölyökkutyát és a hőségtől kitikkadt 5 hónapos, Vagány névre keresztelt kandúrkát, utóbbi hat óra tájban már teljesen elnyúlt, én is megcirógattam a buksiját, mikor arra jártam, mert elképesztő mód emlékeztetett a pofija régi cicámra, Fülikére.
A Timex-nél gyerekrajzverseny volt, a résztvevő kicsik strandlabdával távoztak és a legszebb rajzokért karóra járt.
A Samsung-hoz is elnéztem, a legújabb okos telefonok és két-három note-pad volt kint. A rendezvénymester limonádét emlegetett a pultjuknál, a frissítőért szaladtam oda, azt nem találtam, kicsit eljátszottam a kütyükkel és meglepődve tapasztaltam, hogy a többi érdeklődő körülöttem mind 14 év alatti gyerek volt.
Összességét tekintve a holnapi program is hasonló lesz, minden órában vannak nyereménysorsolások, délután lesz a Buborék együttes koncertje, illetve időjárás függvényében Nádas Tamás műrepülő bemutatója.
A program kínálat inkább a nagycsaládosoknak jelent egy kis felüdülést a kalandpark bebarangolása közben, a többiek nyugodtan hozzanak magukkal könyvet, labdát, tollaslabdát – a kinti zöld területen lehet játszani, van sportpálya is.
Két fontos dolog az útra kelőknek, az épületben sehol nincs hideg ivóvíz – gondolom azért, hogy a büfé forgalmát javítsák. Aki nem szeretne erre külön költeni, feltétlen hozzon magával egy-két palack ásványvizet vagy csapvizet –szénsavmentes verziót be is lehet tenni a fagyasztóba és délutánra enged csak ki – mert én 2-3 óra barangolás után már elképesztő szomjas voltam, főképp a klóros levegőtől tikkadtam ki odabent.
Másrészt, aki érzékeny a klórra, az feltétlen hozzon magával úszószemüveget, mert én a kevésbé kényes fajtába tartozom, de estére bepirosodott a szemem, akár egy nyuszinak.
Holnap visszatérek a szauna és csúszda teszteredmények után!

 


Szerző:
littledevil
Budapest

1974
Követem
Sellőlány és a Prémium Családi Fesztivál harmadik napja
Sellőlány kalandjai a Vizibirodalomban – második nap
Sellőlány kalandjai a Vízi birodalomban – Aquaworld második családi Sunshine fesztivál
Szellemek a fák között – A háború sámánja
Drive – Deluxe Arkangyal Los Angelesben
A Hang az Orfeumban - Whitney Houston Tribute
Farkas a vízen - A vitorlázó - Filmajánló
Úton a fehér lepedő felé - Átutazók - Vígszínház programajánló
Fogyassz zenét kicsit másképp - Hólyagcirkusz társulat/ Zenekatasztrófa
I was so excited, Señor Almodovar - Szeretők, utazók
A test színháza – Book of the Dead
Régi színház, új mosdók, Mozart és Don Juan halhatatlan - Erkel Színház ma
2013 – Új üstökösök a horizonton
Szubjektív statisztikai kórkép - Szociális érzékenység és emberi jogi témák
A kisfiú meg az oroszlánok
A demokrácia diszkrét bája - Karinthy Színház: Egyenlőség
LAPD – a zsarunak élnie kell
XY – Emberi méltóság és a MOME generáció
Vári Éva - Edith Piaf estje
A Koreai Kulturális Központ
Az igazgató úr irodatitkai
Savages - gyönyörű barbárok és a WARgasm, filmajánló
Magic Mike – Felül valami (történik)
Francia szubjektív – Budapest 90 Philippe Gras
Tegnap éjjel - Moziajánló
Csak a szél - kritika

« Előző cikk
Következő cikk »
Sellőlány kalandjai a Vizibirodalomban – második napSellőlány kalandjai a Vizibirodalomban – második
Ma érkezés után regisztráltam magam és válogathattam az asztalnál a kincsek közül. Kaptam színfogó kendőt, Nivea arckrémmintát, ...
Borban az igazság kínai módraBorban az igazság kínai módra
Sokba kerülhet az EU óvintézkedése a számunkra. A kínai napelemekre dömpingvámot szab ki az Unió, így közvetve megszűnik ...

Legnépszerűbb cikkek »
„Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam ülni.” – A BKV válaszolt.;Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam
A BKV-nak minden bizonnyal rengeteg felháborodott levél érkezik. Arra voltam kíváncsi milyen választ kapok, ha egy teljesen ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: