Itthon/Világ

Sellőlány kalandjai a Vizibirodalomban – második nap

2013. 08. 11. • Szerző: littledevil
Sellőlány kalandjai a Vizibirodalomban – második nap

Ma érkezés után regisztráltam magam és válogathattam az asztalnál a kincsek közül. Kaptam színfogó kendőt, Nivea arckrémmintát, Playmobil játékot és néhány promóciós füzetet, ebből kettő akciós kupont is tartalmazott a Timex-hez és a Gelato fagyizóhoz.

 

Pontosítanom kell a tegnapi információkat, nemcsak a KIA Motors, hanem a Mercedes Benz is kint van néhány gépjárművel, sőt az egyik sarokban egy díjnyertes sportkocsit is elrejtettek. A délelőtti viharos időjárásra való tekintettel több stand beköltözött a kupolába, például az  AVON tanácsadók, TIMEX pavilon és ma fedeztem fel, hogy a Royal Caribbean hajótársaság is jelen van. A Podravka menü sajnos nem változott, maradt a tonhalas-ajvár kínálat, és a REX állatszigetét sem sokan látogatták – pedig ma két jó fej kutyus is volt kint – mert a gyerekesek inkább a benti fűthető területet részesítették előnyben.
            Párakapura ma nem volt szükség, délutánra hátul felépült az ugrálóvár birodalom, aminek az aprónép nagyon örült és ugyanott lehetett íjászkodni is felnőtt felügyelettel.
Délután 5 órától a kinti élménymedence előtt a Buborék együttes koncertjére csápolhattak a kicsik és nagyok, még szappanbuborékok is szálltak mindenfelé.
            Körülbelül ennyi volt a program, illetve akik hajlandóak voltak kitölteni egy tesztet a KIA motorsnál, két óránként sorsoláson vehettek részt és a JYSK-nél egy szimpla regisztrációval lehetett kerti bútorokat nyerni.
            A délelőtti esőnek köszönhetően a kinti placc jóformán üres volt és a hűvös, szeles  idő miatt ez szinte egész nap így maradt. Szereztem egy nyugágyat és összesen kettő darab felnőtt úszni vágyóval együtt élvezkedtem az úszómedencénél.
            Nem feledkeztem meg fontos feladataimról, elindultam felfedezni a szaunavilágot.
Már sok helyen megfordultam és az Aquaworld wellness kínálata kellemes meglepetés volt.
A nagy családosok inkább a csúszdapark izgalmai miatt jönnek ide, ezért nem is lepődtem meg azon, hogy a kinti zsúfoltsághoz képest itt nem nyüzsögtek sokan.
            Gyorsan bebarangoltam a területet, általában „megszaglászom” a gőz és aromakamrákat néhány perces üldögélés kereteiben és később döntöm el, hol töltök el hosszabb időt. Sajnos csak az egyik gőzkamra működött, itt kellemes eukaliptusz illat fogadott. Picit izzadtam, aztán körbekukucskáltam. Igényes skót- trópusi eső kombinált zuhanyzókkal lehet leöblíteni magunkról a verítéket, van egy 16 fokos merülő medence és egy váltott hideg-meleg vizes kavicsos Kneipp medence is, ahol javíthatjuk a vérkeringésünket két szaunázás között. A jégkamra nagyon tetszett, nem csak  jégszökőkút van, hanem ha kedvünk tartja 5-10 percig is vacoghatunk a 2 fokos sötét kamrában egy hosszú forró finn szauna után. A sókamra nem nyerte el tetszésemet, talán a nagy sókristály vagy a 25 fokos savanykás illat riasztott el, a miskolci barlangfürdő sótéglákkal kirakott hűvös szobácskája sokkal inkább marasztaló volt. Két nagy kedvencem volt, az egyik a ma éppen kamillaillatban pompázó bioszauna, ez  alacsonyabb hőmérséklettel működött, színterápiával és zenével nyugtatták a vendégek idegrendszerét. A másik pedig az általam évek óta nagyra becsült infraszauna volt, itt is  színterápiás lámpafény várt és az egyik kedves vendég pont előttem csepegtetett édes narancs illatot, úgyhogy frissen és elégedetten távoztam félóra infrasugarakkal begyorsított párolgás után.
            Üdén és kalandra vágyva először csúszkáltam néhányat a családi csúszdán – ezt még az igazán bátortalanok is túlélik, körülbelül 10 másodpercig tartó kaland, nekem hatalmas csobbanással végződött mindegyik.
            Aztán vadásztam magamnak egy kedves és magas srácot a Szivárvány csúszdára várakozók között – köszönöm Balázs még egyszer a halált megvető bátorságodat – és meggyőztem, nem fog megsüketülni, amennyiben hajlandó beengedni maga mögé a páros fánkba. Így aztán ma 25-30 km-es sebességgel gyönyörködtem a szivárványszínű csúszda barázdáiban és jelentem túléltem. Sőt, később az UFO-t is meglátogattam alkalmi partneremmel, ami egyébként nem is olyan borzalmas addig a pontig, ahol a hagymában keringve bele kell találni a végső alagútba, gondolom Balázs navigációs képességeit elősegítette a magas fejhangú sikítozásom is, mert végül csak megérkeztünk a csobbanómedencébe.
            Egészen zárásig tekeregtem ma a Vizi birodalomban és mint minden valamire való egészséges sellőlány, én is egészségesen elfáradtam. Remélem, holnap a szép idő engedi, hogy legyen műrepülős parádé…

 


Szerző:
littledevil
Budapest

1974
Követem
Sellőlány és a Prémium Családi Fesztivál harmadik napja
Sellőlány kalandjai a Vizibirodalomban – második nap
Sellőlány kalandjai a Vízi birodalomban – Aquaworld második családi Sunshine fesztivál
Szellemek a fák között – A háború sámánja
Drive – Deluxe Arkangyal Los Angelesben
A Hang az Orfeumban - Whitney Houston Tribute
Farkas a vízen - A vitorlázó - Filmajánló
Úton a fehér lepedő felé - Átutazók - Vígszínház programajánló
Fogyassz zenét kicsit másképp - Hólyagcirkusz társulat/ Zenekatasztrófa
I was so excited, Señor Almodovar - Szeretők, utazók
A test színháza – Book of the Dead
Régi színház, új mosdók, Mozart és Don Juan halhatatlan - Erkel Színház ma
2013 – Új üstökösök a horizonton
Szubjektív statisztikai kórkép - Szociális érzékenység és emberi jogi témák
A kisfiú meg az oroszlánok
A demokrácia diszkrét bája - Karinthy Színház: Egyenlőség
LAPD – a zsarunak élnie kell
XY – Emberi méltóság és a MOME generáció
Vári Éva - Edith Piaf estje
A Koreai Kulturális Központ
Az igazgató úr irodatitkai
Savages - gyönyörű barbárok és a WARgasm, filmajánló
Magic Mike – Felül valami (történik)
Francia szubjektív – Budapest 90 Philippe Gras
Tegnap éjjel - Moziajánló
Csak a szél - kritika

« Előző cikk
Következő cikk »
Sellőlány és a Prémium Családi Fesztivál harmadik napjaSellőlány és a Prémium Családi Fesztivál harmadik
Tekintettel az elmúlt két napra, visszafogott fesztivál igényekkel tértem vissza vasárnap az Aquaworld-be. Jelzi naivitásomat, ...
Sellőlány kalandjai a Vízi birodalomban – Aquaworld második családi Sunshine fesztiválSellőlány kalandjai a Vízi birodalomban – Aquaworld
Magyarország az elmúlt évtizedben igazi vízi paradicsommá nőtte ki magát Európában élményparkjaival, spa és wellness szállodakínálatával. ...

Legnépszerűbb cikkek »
„Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam ülni.” – A BKV válaszolt.;Felháborító! Felfértem a buszra, sőt le is tudtam
A BKV-nak minden bizonnyal rengeteg felháborodott levél érkezik. Arra voltam kíváncsi milyen választ kapok, ha egy teljesen ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: