Technika/Életmód

Sony NWZ-W262 - Sportra hangolva

2012. 07. 23. • Szerző: Thompson
Sony NWZ-W262 - Sportra hangolva

Izgatottan vártuk a Sony Walkman szériás modelljét, az NWZ-W262-t hogy végre kipróbálhassuk. Elsősorban sportolók figyelmébe ajánljuk ezt a 2Gb kapacitású vezeték nélküli MP3 lejátszót, ami nagyon könnyen az ember szívéhez nő.

Ezekben az Apple-kben terhes időkben nehéz dolguk van a műszaki cégeknek, és sok szükség van az ilyen típusú innovációkra: trendi, laza és rendkívül hasznos az NWZ-W262. A design igazán jól sikerült, két típusban juthatunk  hozzá, cuki rózsaszín a lányoknak, elegáns, letisztult, fekete színben a férfiaknak.

A mindennapi sport alapja a motiváltság, hogy érezzük hegyeket tudnánk megmozgatni. A holtpontokon leginkább jól összeválogatott, kedvenc zenéinkkel, "powersong"-okkal tudunk átlendülni, legyen szó edzőtermi edzésről vagy futásról. Zenére tehát szükség van, de a megfelelő lejátszóra is. Ki ne ismerné az idegesítő és összegabalyodó zsinórok problémáját? Nem kell nagyon ecsetelni, mit is jelenthet a vezeték nélküliség, pont mintha láncainktól szabadulnánk meg. Horst Fuchs nyílván így prezentálná: "Nincs több bosszankodás az összegubancolódott kábelek miatt." És tényleg.
Pehelykönnyű súlya (mindössze 32 gramm) mellett még vízálló is, bár nevezzük inkább csepp vagy izzadságállónak, a Balatonátúszásnak lehetőleg ne ebben vágjunk neki. A 8 órás üzemidő még két maraton lefutására is elég lehet, de a gyorstöltés segítségével mindössze három perc elegendő és még egy órát bármikor rádobhatunk, egyébként teljes töltési ideje 1,5 óra.
A töltés és a zenék ráválogatása is USB 2.0-n keresztül történik, érdemes mappákba rendezni a különböző albumokat, a
kívánt lejátszási sorrendben. Mp3,WMA,AAC-LC Audio és Linear-PCM Audio formátumokat támogat. A 2GB akár 500 számra is elég lehet, ez az átlag sportolással töltött órákat figyelembe véve több mint elég, de egy olimpikon sem fog
hamar ráunni.

Kezelés
Mivel nincs külön "lejátszó egység", a vezérlést magukon a fülhallgatókon végezhetjük, és igen, a jót könnyű megszokni. Az első bizonytalan fülhöznyúlások után már könnyedén lépkedünk a számok között, állítjuk le vagy indítjuk újra a zenét (jobb füles) állítjuk a hangerőt vagy váltunk át véletlenszerű lejátszásra (bal füles). A fülbe helyezéssel kezdetben adódtak problémáink, sehogyse akart passzolni. Az angol, és amerikai fórumokat böngészve kiderült, hogy sokaknak gondot jelent a szokatlan fülhallgató. Az ember azt hinné hogy "na, az én fülformám pont rossz ehhez a kütyühöz". Meg kell találni a megfelelő szöget, a fül mögött elvezetve a zsinórt, és egy idő után gyakorlott mozdulattal könnyedén behelyezhető. De akkor már olyan masszívan kapaszkodik, hogy downhillezés közben sem fog elmozdulni. Egy idő után nyomja a fület, de viszonylag kényelmesnek mondható.Hangzására nem lehet panasz, tisztán és erősen szól.

Összességében tehát egy nagyon hasznos kis lejátszóról van szó. Eddig nagyon kihangsúlyoztuk a sporttal való kapcsolatot, valóban egy réteg termékről van szó: metrón és tömegközlekedve nem az igazi választás. Így ez rontja az ár/érték arányát: mérlegelnünk kell hogy a sport mennyire szerves része életünknek, de ha rendszeresen mozgunk, mindenképp érdemes beszerezni egyet.


Szerző:
ThompsonKövetem

« Előző cikk
Következő cikk »
Ha már unod a sakkot, itt a DofusHa már unod a sakkot, itt a Dofus
A Dofus egy 2007 óta futó francia (ANKAMA) fejlesztésű MMORPG. Persze a csapból és minden képernyőből csak MMORPG folyik, ...
A csókolózás bibliája – Hét tipp a tökéletes csókélményhezA csókolózás bibliája – Hét tipp a tökéletes
Számtalanszor láttuk már filmvásznon, alighanem csináltuk már mindannyian lopva a kapualjban, vagy éppen hosszan, forrón ...

Legnépszerűbb cikkek »
Kis írógép történelemKis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: