Programajánló

Sony vándor-fotókiállítás Lejárt.

2014. 01. 20.
Sony vándor-fotókiállítás

A 2013-as Sony World Photography Awards díjnyertes fotói fél éven keresztül vándoroltak Budapest legismertebb romkocsmái között. A világhírű fotóverseny legjobb képeit január 14. és február 6. között a Kuplungban tekinthetik meg az érdeklődők.

A Sony World Photography Awards világméretű amatőr és professzionális ingyenes fotóverseny-sorozat, amelyre kortól, tapasztalattól és országtól függetlenül bárki nevezhet. A verseny lehetőséget biztosít feltörekvő vagy profi fotósoknak arra, hogy megmutassák alkotásaikat. A Sony célja, hogy a SWPA-n keresztül ösztönözze az embereket arra, hogy fényképezőgépet ragadjanak, és megörökítsék a mindennapok pillanatait.

 
A beérkezett fényképek közül egy professzionális zsűri választotta ki a díjnyerteseket, amelyek a Kuplung előtt az Instantban, a Szimpla Kertben, valamint a Filterben kerültek bemutatásra.
 
A Sony World Photography Award 2013 év fotósa, a L’Iris d’Or címet a 32 éves Andrea Gjestvang nyerte, akinek munkáját 170 ország több mint 122 ezer pályázata közül választotta ki a vizuális kommunikáció elismert képviselőiből álló tiszteletbeli zsűri. A győztes Gjestvang „Egy történelmi nap” című pályamunkája a 2011. júliusában Oslo melletti Utoya szigetén történt megrázó mészárlás fiatal túlélőinek portrésorozata.
 
Külön érdekesség, hogy a 2013-as nemzetközi fotóversenyre beérkezett pályázatok közül négy magyar fotós alkotásai is felkerültek a szűkített listára. A professzionális versenyen belül, az „Emberek” kategóriában Gárdi Balázs került be a döntősök közé, míg az amatőrök versenyén belül az „Építészet” kategóriában Forgács István, a „Pillanatfelvétel” kategóriában pedig Nagy Tamás volt esélyes a győzelemre.
 
A Sony World Photo Awards immár hetedik éve a világ egyik legrangosabb versenye. Az elmúlt hat évben 179 országból több mint 430 ezer fénykép érkezett be, amely kiválóan mutatja az esemény méreteit. A 2014-es versenyre Open (Nyílt) és Youth (Ifjúsági) kategóriákban 2014. január 6-ig, professzionális kategóriákban január 9-ig lehetett nevezni a www.worldphoto.org oldalon. A 2014-es verseny döntőseinek listája február elején várható.
 
További információ a Sony World Photogarphy Awardsról a www.worldphoto.org található.

« Előző cikk
Következő cikk »
Koncz Zsuzsa nagykoncert - JegyrendelésKoncz Zsuzsa nagykoncert - Jegyrendelés
Koncz Zsuzsa - a hazai női előadók körében egyedülállóan – kilenc elsöprő erejű sportcsarnokbeli koncert után tizedszer ...
Zorán, Egy pár barát koncert - JegyrendelésZorán, Egy pár barát koncert - Jegyrendelés
Február 8. Zorán most duett-lemezt készít, és újabb Aréna-koncertre készül. ...

Legnépszerűbb cikkek »
Betörő az albérlőm - Madách Színház - JegyrendelésBetörő az albérlőm - Madách Színház - Jegyrendelés
Egy külvárosi idős asszonyhoz új albérlő költözik. A férfi, aki Marcus professzor néven mutatkozik be, valójában hétpróbás ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: