Sport

Superstars a Hungaroringen!

2012. 07. 01. • Szerző: Noble
Superstars a Hungaroringen!

Újabb nagyszabású autós esemény színhelye lesz a Hungaroring június 30-án és július 1-jén. Az International Superstars Series pörgős programot kínál a nézőknek, egész hétvégére és az izgalmasnak ígérkező versenyek alatt újra szoríthatunk Michelisz Norbertért.

 

Ha megnézzük az időtervet, négyféle bejegyzést is találunk. Tehát nem csak napi egy edzést illetve versenyt kapunk, hanem kétnapnyi tömény autóversenyt. Láthatjuk majd a korábbi években többször nálunk vendégeskedő Ferrari Challenge két sorozatát. Az első, a Trofeo Pirelli a profik, a második, a Coppa Shell pedig az úrvezetők számára kiírt verseny lesz. Emellett jön a Superstars Series két sorozata is. A ’kisebbek’ az International GT Open autói (nagyrészt Porschék, Ferrarik és Corvettek), ahol az a furcsaság állt elő, hogy minden csapatban két versenyző van, viszont egy verseny csak fél órás. A megoldás egy újabb jó hír a nézőknek, két verseny van, mind itt, mind a többi sorozatban. De itt megjósolhatatlanok lesznek az erőviszonyok, hiszen az első futamban látott autókat a második versenyben más fogja vezetni. A legnagyobbak pedig a körülbelül 30 indulóval büszkélkedő International Superstars Series résztvevői, ahol nem kevesebb, mint 11 autómárka esik majd egymásnak a rajtnál.
Látványos boxmunkát ígér a hétvége, belelapozva a sorozatok szabálykönyvébe azt láthatjuk, hogy szinte az első pontokban kikötik, hogy a garázsok használata szigorúan tilos. Az összes javítás a boxutcában fog végbemenni, a garázsokon kívül. Reméljük lesz ilyen, mert a versenyek elég rövidek.
Minden futam kétszer indul majd, tehát vasárnap összesen 8 verseny vár a kilátogatókra, és mindezért csak a benzint kell fizetni (nem lesz ingyenes buszjárat, mint a WTCC-re), hiszen a nézőtérre a belépés ingyenes. A paddock fizetős maradt, 3000 Forintért léphetünk be, amiért a csapatok főhadiszállása mellett kapunk egy nagy nyílt sátrat, melyben Paddock show fedőnéven várnak bennünket a programok. Ennek része mindkét nap az autogramosztás is.
Érdemes szót ejteni róla, hogy kiktől is kaphatunk autogramot. Sokaknak ismerős lehet Vitantonio Liuzzi vagy éppen Christian Klien neve, esetleg emlékezhetnek még Ivan Capellire, Johnny Herbertre vagy Christian Fittipaldira. Mindegyikünknek volt már a keze alatt Forma 1-es versenyautó, kinek korábban, kinek később. Emellett találkozhatunk még három hölggyel is, akik az International GT Open kategóriában küzdenek. A WTCC másfél hónapos szünetére való tekintettel pedig annak sem volt akadálya, hogy Michelisz Norbertet is az indulók között lássuk. Szóval, a Michelisz-drukkerek a paddockban Norbit, a pályán pedig a 43-as rajtszámú BMW-t keressék.
Mindkét napon reggel 9 órakor kezdődik a program, jelen időterv megtalálható a Hungaroring honlapján is.
 
 
Szintén a Hungaroring honlapján megjelent egy közlemény is, miszerint Mogyoródon, a hétvégén falunap van, így akik onnan közelítenék meg a Ringet, lezárásokra és torlódásra számítsanak. Legyenek tekintettel rá, és vezessenek óvatosan.

 


Szerző:
Noble
Vác
Férfi
1993
Követem
Michelisz és Huff a bajnokok – WTCC, Macau
A Lotus és a Jégember diadala – Formula-1, Abu Dhabi Nagydíj
Tavalyi formájában a Red Bull – Formula-1, Indiai Nagydíj
Vasárnapi gokartozás – WTCC Japán
A pálya változik, de Vettel nyer és vezet – Formula-1, Koreai Nagydíj
Vettel Suzukában is megállíthatatlan – Formula 1, Japán Nagydíj
Vettel az éjszaka ura - Formula 1, Szingapúri Nagydíj
Sivatagi show – WTCC USA
Hamilton örömével Európa búcsúzik - Formula-1, Olasz Nagydíj
Újrakezdés tömegbalesettel – Formula-1, Belga Nagydíj
Váci Világi Viharom
Hamilton életben tartotta reményeit – Formula-1, Magyar Nagydíj
Távozik a Chevrolet, de még tarol – WTCC Brazília
Alonso bajnoki babérokra tör – Formula-1, Német Nagydíj
Webber a győzelemig óvta a gumikat – Formula-1, Brit Nagydíj
Superstars a Hungaroringen!
Fergeteges búcsú Valenciától – Formula-1, Európa Nagydíj
Csoportbontás a foci EB-n
Az Audi nyert, Davidson megsérült
Nyolcvanadszor is Le Mans
A hetedik te magad légy! – Formula-1, Kanadai Nagydíj
Mint a képregényben – WTCC Portugália
Sonata Arctica – Stones Grow Her Name
Webber a hatodik győztes! – Formula-1, Monacoi Nagydíj
Defektes derbi – WTCC Ausztria
Narancssárga-feketébe öltözött a Hungaroring – WTCC Magyarország
Tarquini széttörte a magyar álmokat - WTCC Szlovákia
Visszatértek! - Új stúdióalbum a Dragonforcetól
Vettel újra az élen Bahreinben
Kis Mercedes-sztori
Hatból hat! – WTCC Marokkó
A Seat hazájában is a Chevrolet az úr – WTCC Valencia
Játék, függőség nélkül?
Formula 1, avagy a maláj esőtánc

« Előző cikk
Következő cikk »
Spanyolasz Eb-döntőSpanyolasz Eb-döntő
Tegnap este véget ért a Lengyel-Ukrán közös rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokság a spanyol-olasz válogatott döntőjével, ...
Sprintelés CeredenSprintelés Cereden
2012. június 23-24.-én került megrendezésre a IV. SRT Rally Sprint Bajnokság és a BAZ Rally Sprint Bajnokság közös futama, ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: