Komment

Szép az élet

2013. 01. 01. • Szerző: Irén
Szép az élet

Trombiták mély és magas hangja. BUÉK ismerősnek és ismeretlennek. Pezsgős üveget szorító kezek, boldog emberek. Ez a nap más mint a többi. Valaminek a vége és egy újnak a kezdete.

Fogadalmak arra hogy jövőre mindent másképp csinálunk. Még azt is megérinti e nap varázsa ki nem igazán kedveli az úgynevezett kötelező bulizós hangulatot. Ez a nap számomra nem bulizásról szólt hanem egy egyedül eltöltött szilveszterről. Ez az év vége igy alakult. A város hangulata és a friss levegő délutáni sétára hívott. Gondolataimban el merülve sétálgattam. Sok szépet kaptam 2012 .től így kicsit szomorúan búcsúztam az ó évtől, és fogadalmak helyett csak azt kértem legyen ilyen szép az elkövetkezendő év is. Nem azért volt nehéz búcsúzni az évtől mert nyertem a lottón vagy oly sokat kerestem hogy tele a zsebem és ezeket sajnálom. Lelkileg oly sokat kaptam és ezért volt oly kedves és értékes év számomra. Ezen elmélyült gondolatok közben ért el hozzám a mondat: Boldog új évet kívánok Önnek. Először nem is igazán fogtam fel. hogy nekem szól, de a mondat megismétlődött. Fejemet oldalra fordítva láttam egy üzlet előtt pokrócokból kialakított kis világából szólt ki a hajléktalan férfi.Korát nehéz lett volna meghatározni.Mellette mosolygós szintén meghatározhatatlan korú nő. Biztosan fiatalabbak mint ahogyan én korukat saccoltam. Három közepes méretű reklámszatyorban az értékeik, egész életük vagyona. Mosolyogtak úgy igazán szívből, miközben szép évet kívántak nekem.
-Köszönöm! Legyen Önöknek is boldog szép évük. - Hirtelen furcsán éreztem magam mert egyből az a gondolatom támadt, hogy mitől lesz nekik szép évük? Mi számukra a boldogság? Zavaromat észre véve szólt ismét a férfi.
- Köszönjük! Boldogok leszünk abban biztos lehet.
Nagyra kerekedett szemeimre válaszként folytatta.
-Tudja mi legalább nem vagyunk magányosak mint Ön. Tudja itt van Ádám Évának és Éva Ádámnak. Ez csak humor volt, de látom azért vette. Ő itt Klárika-nézett boldogan , szeretettől csillogó szemmel a mellette ülő nőre miközben megsimogatta a kezét.- Én meg Géza vagyok. Itt vagyunk mi egymásnak támaszként, szeretetet adva. Mert tudunk ám szeretni.-kacsintott ravaszul Klárikára.-Tudja ezt nem lehet tőlünk elvenni.Ezt nem tudjuk elveszíteni mert az velünk marad  mert itt belül van,de Maga ma nagyon magányosnak tűnik. Nem viszi táncba senki? Nem nevet ma éjjel együtt senkivel? Egyedül emeli poharát arra, hogy holnap már új évet írunk? -Szóltam volna, de nem volt igazán kedvem elmesélni miért alakult így ez a nap és időt sem adott mert folytatta.
- Kedves ne sajnálja ami elmúlt. Vissza már úgysem tér. Akár jó volt akár rossz. Az már mind csak emlék vagy tapasztalás marad. Ne tegyen fogadalmakat,mert fölösleges. Egyet próbáljon meg. Megtalálni minden napnak a szépségét, boldogságát. Örüljön minden pici jónak, a napsütésnek,az esőnek. Higgye el többet ér mint görcsösen teljesíteni a fogadalmat, majd március körül feladni és csalódásként megélni az egészet. Tudja akkor gyengének fogja érezni magát és a gyengesége kudarc marad és nehéz lesz túl lépni rajta. Eddig még minden évben vettem egy asztali naptárt és csak arra törekedtem, hogy minden napnak a lapjára leírjam azt ami szép volt. Nézze itt az idei! Ebben csak szép dolgok vannak, semmi más. Próbálja ki kedves! Meglátja boldogsággal fogja eltölteni, ha év végén majd vissza lapozza. Higgye el minden nap talál olyat amit a fehér papírra rá tud írni csak nyissa ki a szívét és a lelke megtelik boldogsággal. Szép az élet tudja csak észre kel venni!
-Honnan ez a nagy bölcsesség és hogy-hogy itt van pokrócba takarózva, dideregve? Mondja hogy került az utcára? - Fut ki számon a kérdés gyorsan, amit már abban a pillanatban meg is bántam.Kíváncsiságomat ki elégíteni talán nem ezekkel a szavakkal kellett volna.
Nincs csodálkozás vagy az hogy mi közöm hozzá.Gyorsan jön a válasz.
-Látom nem rejti véka alá ami érdekli. Nyíltan kérdez! Sokat mesélhetnék,de mi értelme lenne. Ami elmúlt az tudja elmúlt. A jelenben élek. Egyszer talán ez is megváltozik. Nem az a fontos hogy mi voltam és mi vett vagy vesz körül. A legnagyobb érték itt van velem. Itt belül! - közben mellkasát lassan ütögette. Ne gondolkozzon most tovább Drága. Igyon egy pohár pezsgőt és nézze a város fényét és mosolyogjon. Holnap pedig vegyen egy naptárat. Meglátja megváltozik az élete. Próbálja ki. Na menjen kedves, míg Magára nem sötétedik.
Legyen boldog éve.
-Szép évet! Tömött sorokkal tele naptár lapokat kívánok.

Hazaérve elővettem a 2013-as naptárt és végig simítottam a lapokat amire minden nap írni fogok.

 


Szerző:
Irén
Budapest

1963
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Véletlenek?Véletlenek?
Véletlen-e kozmoszunk létrejötte? Véletlen-e a földi élet? Véletlen-e az emberiség gomolygó történelme? Véletlen-e az emberi ...
Célok és módszerek - Gondolatok a diákok tüntetéséhez
Célok és módszerek - Gondolatok a diákok tüntetéséhez
Nem hittem, hogy főiskolásként érem meg, azt a demonstráció sorozatot, ami a napokban tört ki a keretszámok csökkentése ...

Legnépszerűbb cikkek »
Panaszlevél a hotelnekPanaszlevél a hotelnek
Köszönöm, hogy ellátogathattam Hotelükbe! Élményekkel teli éjszakámért cserébe fogadják szeretettel építő kritikámat: ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: