Könyv

Szerelem: mennyi öröm és mennyi kín... Duncan Shelley, Kate Brooks: Amer első halála - Könyvajánló

2013. 03. 14. • Szerző: Ani8825
Szerelem: mennyi öröm és mennyi kín... Duncan Shelley, Kate
Brooks: Amer első halála - Könyvajánló

A címben megjelölt érzés jót és rosszat egyaránt hozhat az életünkbe. Talán Duncan Shelley is éppen ezért választotta a regénye témájául.

 

Amer ezúttal középkorú férfi, aki a 10. századi Angliában él és szerelmes. Főhősünknek egy nő nemű démon ad leckéket a kilencbetűs érzésről.
Több kérdéssel is foglalkozik a könyv: Mi van akkor, ha a kedvesünket csak úgy tehetjük boldoggá, ha átengedjük valaki másnak? Mit szeretünk a szeretett személyben? Melyek azok a tulajdonságai, amelyeket kevésbé vagy egyáltalán nem kedvelünk benne? Mit tehetünk, ha csak a következő életünkben lehetünk boldogok a szeretett személlyel? Mi lenne, ha adnánk egy kis időt a másiknak, hogy átgondolja a helyzetet? Bennünk van a hiba? Fogadjuk el a párunkat olyannak amilyen? Mi a szerelem legfőbb próbája?
Azt hiszem ezeket a kérdéseket mindannyian feltesszük magunknak, ha úgy érezzük már nem olyan stabil a párkapcsolatunk, mint az elején.
A szerelem témáján belül az író rámutat arra, hogy a kétely óriási károkat tehet a párkapcsolatban. És ez még nem minden.
Az érzés, amelyet legalább egyszer mindenki érez élete során vak. Képesek vagyunk olyan emberbe beleszeretni, akinek nem számítunk semmit, mert az illetőt jobban érdekli saját maga. Mire erre rádöbbenünk, lehet, hogy el kell telnie egy hosszú és fájdalmas időszaknak. Amint felnyílik a szemünk és nem látjuk többé tökéletesnek az illetőt tovább tudunk lépni. Döntenünk kell: Elhagyjuk a szerelmünket, vagy görbe tükröt tartunk elé, amelyben meglátja valódi önmagát. Amennyiben az utóbbi módszer beválik rajtunk áll adunk-e neki egy esélyt, hogy megváltozzon a kapcsolatért.
A mű egy nagyon szemléletes példával mutatja be, milyen óriási ereje lehet a pillanatnak. A legváratlanabb helyzetben, amely kifejezetten rövid időtartam alatt zajlik le, fény derülhet egy ember rejtett képességére. Olyan adottságra, amiről az illető még maga sem tudott.
A pillanatok, amint a regényben is olvasható azért is érdekesek, mert egyik sem egyforma.
Figyeljük meg az egész világot ne csak arra koncentráljunk, amit a legfontosabbnak tartunk benne. Ez a gondolat, talán nem véletlenül fogalmazódott meg az íróban, hiszen a mindennapok nagy rohanásában, gyakran csak egyetlen dologra koncentrálunk. Hibát követünk el, ha a részleteket, amelyek lehet, hogy a problémánk megoldásának kulcsát rejtik, figyelmen kívül hagyjuk
Duncan Shelley Amer segítségével járja körül a szerelem témáját. Annak ellenére, hogy a kilencbetűs érzésnek ad központi szerepet érint egyéb, általa fontosnak tartott gondolatokat érzéseket is.
Az Amer első halála kiváló olvasmány lehet azoknak, akik szeretnék átértékelni párkapcsolatukat. De bátran kezébe vehetik a szerelemmel kapcsolatos tudásuk bővítésére vágyó egyének is.
Kedves Olvasó, tegyen egy próbát, lehet hogy tanul valami újat!
 

 

 


Szerző:
Ani8825
Ani8825
Paks

1988
Követem
Szerelem: mennyi öröm és mennyi kín... Duncan Shelley, Kate Brooks: Amer első halála - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer tánca - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer hite - Könyvajánló
A Fényemberek visszatértek
Tinédzser szörnyeteg
Terror az iskolában
Másság
Jön a Gyémántfiú 2. !
Forma 1 - Monacói Nagydíj A biztonsági verseny
Formula 1 Spanyol Nagydíj : Az első venezuelai győztes
Formula 1 - Bahreini Nagydíj Vettel visszatért az élre, bravúrosan vezettek a Lotusok
Formula 1 - Kínai Nagydíj Nico Rosberg elsöprő rajt-cél győzelmet aratott
Interjú a vámpírral (Film kritika)
Darwin-díj: A különösen ügyetlen halál tudománya
Formula 1 - Az Ausztrál Nagydíj egy rajongó szemével
Burokban élünk?
A nevetés
2012 - Apokalipszis; Pusztulás vagy teljes átalakulás?

« Előző cikk
Következő cikk »
Cserna-Szabó András: Szíved helyén épül már a Halálcsillag - könyvajánló
Cserna-Szabó András: Szíved helyén épül már a Halálcsillag
Régi szerelmek szelleme kísért Budapesten, Erdélyben, Pécsett és az adriai tengerparton. Elhalványult emlékek kergetőznek ...
Duncan Shelley: Amer tánca - KönyvajánlóDuncan Shelley: Amer tánca - Könyvajánló
Előfordulhat az életben, hogy egy ismeretlen személy segít rajtunk. A jótéteményben részesülhetünk akár hajóút során is. ...

Legnépszerűbb cikkek »
Csók - egyperces novellaCsók - egyperces novella
Egymás szemébe néztek. Lezuhantak az esőcseppek, olyan lassan, mintha lassítva lenne az egész élet. És lassítva is volt ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: