Film pályázat

Tanár úr, kérem, én filmeztem – filmes pályázat Lejárt.

2013. 05. 07. - 2013. 05. 28.

A Petőfi Irodalmi Múzeum, a Margó Városi Irodalmi Fesztivál és a Daazo.com – European Short Film Centre a Bookline-nal együttműködésben kisfilmpályázatot hirdet “Tanár úr, kérem, én filmeztem.” címmel.

Hogyan hat ránk Karinthy Frigyes? A XX. század legnagyobb zsenije, aki a pesti humor mestere volt,  mélyen ismerte az emberi kapcsolatokat, megteremtette az irodalmi paródia műfaját és közben létrehozta a hat lépés elméletét is.
A pályázatra olyan kisfilmeket várunk, amelyek Karinthy Frigyes szövegeinek felhasználásával készültek – műfaji megkötés nélkül, de maximum 10 percben. A pályázatra elsősorban középiskolások, egyetemisták, pályakezdő filmesek jelentkezését várjuk – diák kategóriában különdíjat osztunk ki.
Ajánlott témák:
 • Tanár úr kérem! – diákélet 2013-ban
 • Utazás a koponyám körül – agyban nagy
 • Így írtok ti – filmes paródiák
 • lírai munkák
 • Találkozás egy fiatalemberrel – Milyen leszek 10 év múlva?
A PIM szakmai segítséget nyújt a filmkészítőknek: a Karinthy-tárlat terei forgatási helyszínként is használhatóak, ezzel kapcsolatban bővebb információt Erlitz János ad az erlitzj@pim.hu email címen.
Az elkészült kisfilmeket daazo.com/karinthy weboldalon lehet nevezni.
A nevezés a következőképpen történhet:
Amennyiben a pályázó már rendelkezik a daazo.com-on található filmmel, akkor a submit gomb segítségével nevezheti filmjét. Ha még nincs feltöltött filmje, akkor az oldalon található upload gomb segítségével töltheti fel a pályamunkát. A sikeres nevezéshez a feltöltő oldalon a film alapinformációit (cím, leírás, kategória stb.) kötelezően ki kell tölteni. A feltöltött filmet publikusra kell állítani. Ellenkező esetben a nevezés nem valósul meg. A nevezés sikerességéről a feltöltő oldalon található “submissions” lapfül alatt lehet megbizonyosodni, ahol – ha az addig még nem valósult meg – manuálisan is lehet nevezni a filmet a vonatkozó filmverseny alatt található submit gombbal. A nevezéssel kapcsolatosan további informácókat az info@daazo.com email-címen kérhetnek a pályázók.
Letölthető dokumentum
A pályaműveket rangos zsűri bírálja el, amelynek tagjai:
 • Karinthy Márton, az író unokája és jogutódja
 • Mátyássy Áron, a TÚK – Tanár Úr Kérem! című film rendezője
 • Deák Dániel, a Daazo.com alapítója
A Bookline jóvoltából értékes nyereményeket osztanak ki a díjazottak között:
 • Pioneer DVD DV2020 lejátszó
 • Sony Cyber shot fényképezőgép csomag
 • Icarus M700 Omnia e-könyv-olvasó
A pályázat nevezési határideje 2013. május 27.
A film feltöltését május 27-én éjfélig kell megkezdeni.
FONTOS: Mivel a Daazo.com maximum 500 MByte-os filmfajlokat tud fogadni, ezért javasuljuk a h264-es videokodek és az mp4-es formátum használatát. A videó bitrate-t érdemes 3000 KBs-re állítani.
A pályázatot a Margó Városi Irodalmi Fesztivál keretében a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett Karinthy nap zárja 2013. június 8-án 15 órakor. A Karinthy-nap keretében levetítjük az író műveiből készült adaptációkat, a versenyre nevezett kisfilmeket, majd az író unokája és a zsűri elnöke Karinthy Márton tart rendkívüli tárlatvezetést a PIM Karinthy kiállításán.
 
Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb kreatív pályázatokról, lájkold Facebook oldalunkat!
https://www.facebook.com/pages/Journality-Kreatívpályázat
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!


« Előző cikk
Következő cikk »
Fedezd fel újra és újra! diafilm pályázat
A Diafilmgyártó és a Daazo közös filmpályázatot hirdet “Diafilm – Fedezd fel újra és újra!; címmel. A pályázatra ...
Hrabal habbal filmes pályázat
Bohumil Hrabal író születésének 100. évfordulójára a BuSho Filmfesztivál és a budapesti Cseh Centrum nemzetközi rövidfilmpályazatot ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: