Zene

Teltház - Gyurki Beatrix önálló estje az Orfeumban - beszámoló

2013. 02. 28. • Szerző: voti
Teltház - Gyurki Beatrix önálló estje az Orfeumban - beszámoló

Mindenki érezte már a libabőrt, mintha egy mini áramütés szaladna végig a testünkön. Önkéntelenül összehúzzuk magunkat az érzéstől, de ez a bizsergés mégis egy pozitív visszajelzés is lehet, amelyet testünk ad nekünk.

Húúú, de jól esett; És persze már azt is tudjuk, hogy ezért is a huncut dopamin a felelős.
A libabőr érzet furcsa elegye a pulzusszám, a légzés és a hőmérséklet megváltozásának. És még erősebb tud lenni például zenehallgatás közben, amikor az érzelmeinkre hat az, amit hallunk.
Nos így voltunk ezzel mi is. Beatrx hangja betölti a teret, ereje átjárja mindenünket, de leginkább őszintén szól hozzánk.
Egy ember, aki bármennyire is jól látható jelenség a színpadon, mégis elbújik a dalokba, hogy lelkét lemeztelenítve adja át nekünk érzéseit. A magát tökéletesen tisztán látó, kellő öniróniával kezelő Gyurki Beatrix a szemünk előtt érik profivá. Első önálló estjén dalban vall, dalban játszik és dalban mutatkozik be a nagyérdeműnek; kendőzetlenül, őszintén, alázattal. Voice-ban feltűnt énekesnő tehetsége és alázata meghozta számára a nagy lehetőséget: Teltház című, önálló esttel mutatkozott be a minőségi budapesti szórakozás fellegvárában, az Orfeumban, ahol az őszinteség, valamint a természetes tisztaság átható erejével tarolt.
Gyurki Beatrix-ban igazi, elementáris őserő lakozik. Istenadta tehetségét, ajándékát alázattal használja, szorgalommal csiszolja annak érdekében, hogy valódi szolgálatot teljesíthessen. Bár a sokoldalú énekesnő színpadi jelenléte még esetenként a rutin hiányából fakadóan némi bizonytalanságról árulkodik, a veleszületett, legfőképp önmagával szemben támasztott maximalizmusa exponenciális ütemben viszi egyre előrébb és egyre magasabbra. Megható, ahogy az önértékelési deficit mellett mennyire árad belőle a szeretet.
Beatrix a nehéz dalválasztással igazi próbatétel elé állítja magát. Széles repertoárját két részre osztja: az első blokkban nosztalgikus dalai, balladái (többek között eszméletlen hiteles Lady Gaga- és Adele-feldolgozások) után a második felvonás táncos betétei (akár a Tina Turner-rockgépezet, akár a Farkas Gábor Gábriellel közös előadott The Time Of My Life című Dirty Dancing-betétdal) a közönséget a táncparkettre vonzza.
Ezentúl Gyurki Beatrix estje havi rendszerességgel, csillogó színfoltként ragyogja be a budapesti éjszakát. A koncert folytatása következik. Mi sem fogjuk kihagyni!
Kerek egészet alkotnak koncertjén az elementáris erő és a lágy dallamok. Érzelmekkel feltöltve térhet haza Teltházról, aki elmegy az eseményre! Felejthetetlen élmény mindenki számára.

A következő Orfeum koncertről információk, és jegyvásárlás itt
 


Szerző:
voti
Baracska
Férfi
1975
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Bemutatkozik a Tohu-Bohu zenekarBemutatkozik a Tohu-Bohu zenekar
Vidám, élő, örömzenélés főállású diákoktól, akiknek most jelent meg első lemezük. Vigyázz! Harap! ...
Miért járunk rock koncertre? Slash feat. Myles Kennedy and the ConspiratorsMiért járunk rock koncertre? Slash feat. Myles Kennedy
A Papp László Sportaréna megtelt emberrel, mikor pontban este kilenc órakor hatalmas ovációval kísérve színpadra lépett ...

Legnépszerűbb cikkek »
Öt hangon - PentatonixÖt hangon - Pentatonix
A videó megosztó oldalak hatalmas előnye, hogy a média ipar minden érintő ágának innovációját hozza. Ennek hatásait ma még ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: