Könyv

Tinédzser szörnyeteg

2012. 08. 01. • Szerző: Ani8825
Tinédzser szörnyeteg

A Szépség és a Szörnyeteg című mesét, már számtalanszor feldolgozták. Alex Flinn megírta a történet modern változatát, Beastly- A szörnyszívű címmel.

 

Az írónő nagy fába vágta a fejszéjét, mert egy alkotónak minden bizonnyal a feldolgozás a legnagyobb kihívás. Hiszen mégis mi újat lehet kihozni egy olyan történetből, amit már egyszer megírtak? És vajon érdekes, izgalmas lehet-e egy olyan sztori, amelyet már eleve ismerünk?
Nos, a válasz mindkét kérdésre, igen. Legalábbis én úgy gondolom, hogy Alex Flinnek sikerült valami érdekeset, és újat alkotnia azzal, hogy modern köntösbe öltöztetett egy klasszikus mesét. Most követezzen egy kis tartalom:
A történet helyszíne New York, főszereplője pedig egy tizenhat éves gimnazista fiú, Kyle Kingsbury. A srácnak látszólag mindene megvan: tökéletes külső, menő barátok, rengeteg pénz apucitól és lányok, akik bomlanak utána. Kyle a suli sztárja, és figyelmével csak azokat tünteti ki, akik ugyanolyanok, mint ő: tökéletes külsejűek, menők, gazdagok és felszínesek. Közeledik a bál, és Kyle ki mással is menne, ha nem a suli legmenőbb csajával. Ezt viszont nem tudja a srác szerint csúnya Kendra, akit a fiú csak azért hív el, hogy nevetségessé tegye. Kyle nem tudja kivel kezdett, ugyanis a lány egy boszorkány. Innentől kezdve már ismerős lehet a történet. Kendra megátkozza Kyle-t. Két éve van találni valakit, aki annak ellenére is szereti, hogy egy szörnyeteg.
Jelképek. A meséhez hasonlóan, a regényben is visszatérő motívum a rózsa és a tükör. A virág a színe miatt érdekes, a fehér a tisztaságot, a vörös pedig a szerelmet szimbolizálja. A tükör pedig azért különleges, mert az az egyetlen ablak a Szörnyetegnek a külvilágra.
Szépség személye. A történet női főszereplője egy átlagos kinézetű lány. Az írónő ebben is újított az eredeti sztorihoz képest, amelyben Szépséget külsőleg gyönyörű lányként ábrázolják.
A regényből választ kaphatunk azokra a kérdésekre, amelyek esetleg felmerültek bennünk a mese olvasása közben, de választ nem kaptunk rájuk. Például: Miért magányos a Szörnyeteg?
A pénz nem boldogít közmondás igazán illik a törtnethez, mert főhősünk idővel rájön, hogy életünkben igazán fontos dolgokat – a barátságot vagy a szerelmet- nem lehet megvásárolni.
Vajon hogyan végződik a történet? Egymásra talál a két magányos fiatal, vagy más befejezést kapunk, mint amire számítunk?
Ezekre a kérdésekre nem adok választ. Inkább arra biztatom a kedves olvasót, hogy vegye a kezébe a Beastly- A szörnyszívű című regényt, és élje át újra a Szépség és a Szörnyeteg meséjét.

 


Szerző:
Ani8825
Ani8825
Paks

1988
Követem
Szerelem: mennyi öröm és mennyi kín... Duncan Shelley, Kate Brooks: Amer első halála - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer tánca - Könyvajánló
Duncan Shelley: Amer hite - Könyvajánló
A Fényemberek visszatértek
Tinédzser szörnyeteg
Terror az iskolában
Másság
Jön a Gyémántfiú 2. !
Forma 1 - Monacói Nagydíj A biztonsági verseny
Formula 1 Spanyol Nagydíj : Az első venezuelai győztes
Formula 1 - Bahreini Nagydíj Vettel visszatért az élre, bravúrosan vezettek a Lotusok
Formula 1 - Kínai Nagydíj Nico Rosberg elsöprő rajt-cél győzelmet aratott
Interjú a vámpírral (Film kritika)
Darwin-díj: A különösen ügyetlen halál tudománya
Formula 1 - Az Ausztrál Nagydíj egy rajongó szemével
Burokban élünk?
A nevetés
2012 - Apokalipszis; Pusztulás vagy teljes átalakulás?

« Előző cikk
Következő cikk »
Mimi két élete - Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát! Mimi két élete - Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!
Az elmúlt évek könyv és film felhozatalát látva nem túlzás kijelenteni, hogy az újragondolások korát éljük. A klasszikusok ...
Jodi Picoult – HázirendJodi Picoult – Házirend
Jodi Picoult ismét egy igen aktuális témát feszeget. A könyv egy Asperger- szindrómában szenvedő fiúról szól. Az író elénk ...

Legnépszerűbb cikkek »
Csók - egyperces novellaCsók - egyperces novella
Egymás szemébe néztek. Lezuhantak az esőcseppek, olyan lassan, mintha lassítva lenne az egész élet. És lassítva is volt ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: