Sport

Valódi sportemberek

2012. 08. 08. • Szerző: Deszy
Valódi sportemberek

Michael Phepls a héten bebizonyította, hogy vesztesként is tud úgy viselkedni, hogy az egész világ ünnepelje. Mert bizony nem minden a győzelem, azokat az érmeket tudni kell tisztességgel és becsülettel viselni. És neki sikerült. Még akkor is, ha ez az érem most „csak” ezüstösen csillog.

 

Néhány napja 200 méter pillangón, ami tényleg Michael Phelps száma (négyszeres világ- és kétszeres olimpiai bajnok csak ebben a számban), az óriás mindenki hatalmas meglepetésére kikapott. Csak második lett. Méghozzá egy húszéves, tapasztalatlan újonc, Chad le Clos verte meg Dél-Afrikából. Utóbbi gyakorlatilag végigsírta a döntő vége és az eredményhirdetés közti időt a boldogságtól. Mert az ő győzelmére tényleg senki sem számított. Ő maga sem.
A lényeg azonban ezután következett. Michael Phelps, aki „szégyenszemre” kikapott, végig mosolygott a dobogón. Nem amolyan muszáj mosolyogni a kameráknak módon, hanem őszintén, boldogan. Majd a totál újonc Chadnek magyarázta, hogy hova kell menniük és mit kell csinálniuk. Látszott a dél-amerikain, hogy elképesztően jól esik neki a dolog. Hiszen ahogy az interjúkban is elmondta, azért ment, hogy versenyezhessen a példaképével, Michael Phelpsszel. És végül sikerült, amiről álmodni sem mert: legyőzte.
De ezzel a történetnek még mindig nincs vége. Michael Phelps ugyanis Twitteren üzent Chad le Closnak, megköszönte a lenyűgöző futamot, és gratulált neki. Senki nem kötelezte rá, nem amolyan udvariassági frázis volt, amit az interjúkban puffogtatnak.
Utóbbi pedig szinte nem is tudta ilyen rövid válaszban kifejezni, hogy mekkora megtiszteltetés volt vele egy medencében úszni, és hogy mekkora inspirációt jelent neki és sok más úszónak szerte a világon Michael.
Bármit is mondanak a földönkívülinek becézett Phelpsről, de ez méltó volt egy sportemberhez. Hogy nem sárdobálás zajlik, hanem tényleg, őszintén képes kedves lenni a versenytársához. Még akkor is, ha sok szempontból egy világ választja el őket. Képes tisztességesen elfogadni, hogy akkor ott, a medencében a fiatal újonc volt a jobb. És így joggal lehet olyan hősöknek a példaképe, mint amilyen talán a jövő Phelpse, Chad le Clos.
 

 


Szerző:
DeszyKövetem

« Előző cikk
Következő cikk »
King of Europe Hungaroring videós összeállításKing of Europe Hungaroring videós összeállítás
Második alkalommal került megrendezésre a Drag&Drift a mogyoródi versenypályán. ...
King of Europe a HungaroringenKing of Europe a Hungaroringen
A F1-es Magyar Nagydíjat követő hétvégén sem volt csendes a Hungaroring. Augusztus 4-én, szombaton immáron második alkalommal ...

Legnépszerűbb cikkek »
Adrenalin Extrém Hétvége, KunmadárAdrenalin Extrém Hétvége, Kunmadár
Augusztus 16-18 között került megrendezésre a Kunmadarasi Extrém Hétvége, ami ezúttal is tartogatott meglepetéseket. ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: