Film

Vasember 2 DVD ajánló

2012. 06. 24. • Szerző: littlecat
Vasember 2 DVD ajánló

Az első filmhez képest a második film is nagyot ütött. A film bővelkedik látványelemekben és hatalmas csatajelenetekben és nem utolsó sorban az AC/DC-nek köszönhetően remek zenei aláfestéssel is.

 

Tony Stark immár tökélyre fejlesztette a vasember páncélt, amit az amerikai kormány szeretne elvenni tőle mondván, hogy veszélyes fegyver a társadalomra nézve. Tony „tökéletes” modorával győzi meg a bizottságot így a páncél nála maradhat.
 A film középpont eseménye a Stark Expo, amelyen a feltalálók mutathatják be találmányaikat. És milyen Marvel film lenne az, amelyben nincsen fő gonosz? A monacói autóversenyen megtámadja Tonyt Ivan, akinek felszerelt kis elektromos ostora van. Ivan azzal vádolja Vasembert, hogy ellopta az apja terveit és az alapján építette meg páncélját.
 A film innentől kezdve akcióban bővelkedik és nincs hiány feszülős ruhákból és izzadságból sem. A szerelmi szál nagyon lassan bontakozik ki Tony és Ms. Pepper között. A film végén ér csupán a tetőpontra, amikor elcsattan közöttük a várva várt nagy csók.
 A Tony Stark figurájára írt szövegkönyv tele van magasan repkedő poénbombákkal. Tony személyisége hanyag, nemtörődöm, és laza, azonban a kemény külső egy érzékeny melegszívű embert takar.
 Mivel a két film között nem sok idő telt el így félve várták a második filmet, azonban ez a félelem hamar el is szállt, hiszen a Vasember kettő hatalmas sikert aratott. A film története kirobbanó, szereplői megnyerőek, vasember pedig szarkasztikus és igazán jóképű. A technika lehengerlő a látvány elemek bombasztikusak.
 Robert Downey Jr. Hatalmas színészi teljesítményt nyújt és immáron összeforrt Vasember nevével, nem csoda hogy Robert a Bosszúállók egyik főszereplője lett és 2013-ban pedig a mozikba kerül a Vasember 3 is, így Vasember helye be van biztosítva az elkövetkezendő marvel filmekbe is.
 A Vasember 2-ben is történik utalás a Bosszúállók című filmre. Ezáltal ez a film is hozzákapcsolódik a Marvel lánchoz mely meghatározó lesz az elkövetkezendő három évben minimum. A film végén Tony Nick Furyval beszélget, aki akkor megemlíti neki a bosszúállók nevét. Az értékelése szerint Vasember megfelelő a csapatba Tony azonban nem.
 A bosszúállók című filmben derül fény Nick Fury igazi valójára és arra, hogy Tonyra és Vasemberre is szükség van a csapatban. Továbbá a filmben feltűnik a Fekete Özvegy, vagyis Romanov ügynök, akinek élettörténete a mai napig ismeretlen.
 Tehát a Vasember 2 egy remekül összeszerkesztett film, amely minden marvel rajongónak kötelező. Továbbá érdemes megnézni még az Amerika kapitányt illetve a Thort; ezután üljünk csak le a Bosszúállókat megnézni.
       
    

Hangok: magyar (Dolby Digital 5.1), angol (Dolby Digital 5.1), cseh (Dolby Digital 5.1), lengyel (Dolby Digital 5.1)
Feliratok: magyar, angol, arab, bolgár, cseh, észt, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, lett, litván, portugál, román, szerb, szlovák, szlovén
Képformátum: 16:9 NTSC
Extrák:
- Interaktív menü
- Közvetlen jelenetválasztás eredeti nyelven: Audiokommentár Jon Favreau rendező közreműködésével

Ha imádod a filmeket, és elsőként szeretnél további filmajánlóinkról értesülni, lájkold Facebook oldalunkat:

Szerző:
littlecat
Budapest

1991
Követem
Exitpoint Games avagy Alice Csoda országban
Plakátok a téren, de vajon mi az üzenet?
Melanie Gideon – Mindörökké behálózva könyvajánló
H. Rose – Második esély könyvajánló
Jamie McGuire – Gyönyörű Sorscsapás
Eva F. Midday – Misztikus karácsony
Ilyen volt a 21. Budavári Borfesztivál
Fejős Éva – Szeretlek Bangkok könyvajánló
Levelek Júliának – DVD ajánló
Dr. Apjok Enikő – Miért sír a gyermekem? Könyvajánló
Jodi Picoult – Házirend
Az igazi kaland – DVD ajánló
Jenei Gábor - A legszorosabb kötelék
Vasember 2 DVD ajánló
Sziklakórház a legőrültebb éjszakán
Könyvbemutatón jártam
Milka Nagy Lassúzós Nap
Éden Hotel 2 Záró buli
A barátság fontossága

« Előző cikk
Következő cikk »
Az igazi kaland – DVD ajánlóAz igazi kaland – DVD ajánló
Egy kedves családi történet, tele izgalmakkal és szép állatokkal. Vidám, ámde mégis szomorkás történet, mely egy család ...
Ismeri a Szandi-mandit?Ismeri a Szandi-mandit?
Talán az egyetlen magyar komédia, amelyik a cseh új hullám finom szellemességét próbálta meg átültetni hazai szájízekre, ...

Legnépszerűbb cikkek »
Vámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelezőVámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelező
Mi is lehetne hálásabb feladat annál, mint amikor egy kasszasiker filmből paródiát készíthet valaki. Az Alkonyat filmek ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: