Sport

Véres November összefoglaló - Magyar pankráció gála

2012. 11. 20.
Véres November összefoglaló - Magyar pankráció gála

Hihetetlen gyorsan elrepült az a négy óra azoknak, akik november 17.-én ellátogattak a budapesti Barba Negra Clubba, ahol a HCW Véres November 3 gálája került megrendezésre. Ez az esemény híres és hírhedt a magyar pankráció követői körében, hiszen a szokásosnál is nagyobb fájdalomküszöb szükségeltetik azok számára, akik ringbe lépnek.

 

Hosszas várakozás előzte meg az év egyik legjelentősebb pankráció eseményét, így természetesen elindultak az üzengetések. Murlock nagyban játszik; annyira elfajult közte a vita Nuts-al, hogy végleg pontot akarnak tenni a konfliktus végére: aki veszít, örökre elhagyja a HCW-t. Yan Colby Strausbourgból érkezett Magyarországra, hogy erősítse a Pro-Wrestlinget, és videóüzenetében is előjött hatalmas ego-ja. De arcoskodásnak nincs helye, a Véres November gálán csak a legjobbak maradhatnak végül talpon.
 
Ezért is vált szükségessé egy új öv bevezetése, melyet A Doktor, a direktorok csapatának vezére mutatott be a közönségnek. Az ultravioent meccsek egyik legnagyobb alakja, Dover birtokába került az új öv, és még az este főmeccsén rá vár a feladat, hogy megvédje Icarussal szemben. De a Véres November a hagyományhoz méltóan addig sem telhet el hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb brutalitás nélkül.
 
Az est első meccsén igazi interkontinentális viadalnak lehettünk tanúi, az arab Zafar Ameen csapott össze az általa csak spanyol kutyának titulált Hombre-vel. A cordovai khalifaság bukása óta nem győzedelmeskedtek az arabok a spanyolok felett, a kegyetlenségben most is biztosak lehetünk. A székek gyorsan előkerültek, de Zafar nem volt elég körültekintő, és végül a saját csapdájába esett bele. Az este során egyik meccsnél sincs diszkvalifikáció, így szorítótól igencsak idegen tárgyak kerülhetnek elő. Mint például egy billentyűzet, aminek a zsinórja kiválóan alkalmas a fojtogatásra, a szétrepülő gombokba pedig kellemetlen érzés háttal landolni. Hombre nemes egyszerűséggel széttörte a klaviatúrát ellenfele fején, de végül Allah segedelmével Zafar nyerte az első meccset.
 

 
Nem maradt sok idő szusszanni, máris jött egy mindenki-mindenki ellen hármas mérkőzés, amiben Kamil Aleksander, Klrayss (Do Or Die Lengyel szervezet tagjai, és másodjára járnak hazánkban) és Poison vettek részt neoncsövek, és egy radiátor társaságában. A Triple Threat mérkőzést végül Poison nyerte, miután feladásra kényszerítette Klaryss-t.
 
Az est nem a nagy szavakról szólt, gyakorlatilag gyors egymásutánban következtek a mérkőzések. Renegadenek mégis volt alkalma 5 percre kiállni, és elmondani, hogy mit is jelent a pankráció; azt, amit úgysem lehet elmagyarázni, mert vagy érzi az ember, vagy nem. És a több mint 600 főnyi közönség nagyon érezte…
 
A következő meccsen, az ifjú milliomos Ted Wellington és Nitro lépett a szorítóba a holland Szellemirtók, Tengkwa és Kid Lux ellen. Az előkerülő asztalon először szkanderben mérték össze erejüket, amiben a flegma magyar páros alulmaradt. De mivel minden eszköz megengedett, gyakorlókarddal, Shinai-al próbáltak elégtételt venni sérelmükön, és úgy csapták vele fejbe a hollandot, hogy látni is rossz volt. Nitro ugrott le 6 méter magasból az állványzatról, a holland az utolsó pillanatban elmozdult, így az üres asztalba érkezett. (Egy rajngó töltötte fel az ugrást a Youtube-ra) Bordasérüléssel kórházba került, de már a hírek szerint jól van. Ezzel megpecsételődött a magyarok sorsa, és hogy még megalázóbb legyen a vereség, a szépséges Jesse-t is földhöz csapják.
 
A dívák összecsapása következik, Audrey Bride és az orosz Valerie feltűnése igazán felüdülést jelent az eddigi „borzalmakhoz” képest. Ám a két hölgy sem kíméli egymást, Stoptábla és partvisnyél is hajlik, törik a hátakon és fejeken, de még egy elhibázott ugrás miatt a Staff sincs biztonságban… Valerie végül kiélezett küzdelemben nyeri a meccset.
 
A „törékeny” hölgyek után a szörnyetegeké a terep. Grizzly 120 kg, Ron Corvus 105 Kg, Koppány 100 kg, az orosz Kent Kirilov pedig szintén 100 kg, a számok magukért beszélnek. Minden megmozdulásnál gyakorlatilag beleremeg a föld. A kieséses meccsen láncokkal és szögesdróttal esnek egymásnak, először Grizzly esik ki, majd Kentre is rászámolják a hármat. Koppány és Corvus hatalmas robajjal törik ketté az asztalt, majd hosszú másodpercekig ájultan fekszenek. Koppányra még háromszor rászámolnak, de az utolsó pillanatban mindig kiszabadul, és végül meg is fordítja a meccset.
 
A partiarc Yan Colby most végre beválthatja ígéretét, és megleckéztetheti a „beles” Ozzy Spencer-t, kérdés mit fog kezdeni a hatalmas súlykülönbséggel. Nem szerez magának sok rajongót, amikor a közönség felé köp Colby, majd a bíróval is összeszólalkozik. Igen metaforikus, amikor végül egy etetőtál landol az arcában, Spencer jóvoltából, és a hangulat a tetőfokára hág. Spencer nem tudja jól kihasználni súlybeli fölényét, és végül Colby kezdhet boldog ünneplésbe. Itt még nem fejeződik be a történet; Ozzy menedzsere és Colby saját privát izgága fotósa (Béla) is összeszólalkozik, szembevakuzás után már könnyen elhasaltatja a szintén hatalmas menedzsert, percekig lábra sem bírnak állni a nagy verés után.
 

 
Murlock és Nuts meccsének tétje, hogy ki fejezi be végleg pályafutását. Murlock akrobatikus elemei mindig lenyűgözőek, Nuts nemes egyszerűséggel pedig felgyújtja riválisát, nem mindennapi látvány lángoló embereket látni a ringben. Annyira kihasználják a teret, hogy hamarosan már a közönség soraiban cséplik egymást, annak legnagyobb örömére. Mivel egy karrier a tét, ezért a legkevésbé sem kímélhetik egymást: neoncső, billentyűzet, tálca, asztallap a repertoárban. A gyilkos küzdelem végén Murlock vérző kézfejjel pinneli Nuts-ot. Ám egy valamit még felajánl: Ha Nuts leveszi a maszkot, és felfedi kilétét, maradhat. Nuts egy pillanatig hezitál, a közönség lélegzetvisszafojtva figyel, de végül maszkkal a fején távozik, egy alapembert veszített el a HCW.
 
Renegade és PG Hooker összecsapása az est egyik legvártabb eseménye, Last Man Standing címmérkőzés a bajnoki övért. Óvatosan kezdenek, próbálnak fogást keresni a másikon. A ringen kívülre kerülnek, ahol Renegade irányít, majd kordont bont PG-vel. Eltűnnek a függöny mögött, majd kisvártatva a kommentátorállás mellett tűnnek fel újra (élő netes közvetítés volt az egész estéről). Renegade végzetes dobásra készül, ám végül ő jár pórul. Mire visszatérnek a ringbe, már PG kezében az irányítás, aki egy neoncső végével hagyja ott névjegyét Renegade homlokán. Egy suplex után úgy tűnik Renegade-t teljesen elhagyta az erő. Sikerül összeszedni magát, és egy csizmával az arcba PG nyolc másodpercre össze is esik, éppen hogy elkerülve a kiszámolást. KWP feltűnése menti meg PG számára a meccset, A Doktor jó barátja viszkivel köpi szembe Renegade-t, majd végül a bíró figyelmét elterelve (aki nem látta, hogy Renegade felállt a számolásból) túlzás nélkül állíthatjuk, hogy megnyeri PG Hookernek a meccset. Az öv így marad tulajdonosánál, akinek másodjára sikerült megvédenie árulással szerzett címét.
 
 A romok eltakarítása után baljós eszközök kerülnek a ringbe, miközben várjuk az est fénypontját. Fájdalom okozására ás vérontásra speciálisan összetákolt eszközök, vagy egy tucat neoncső összekötve, egy hatalmas deszkalap, kihegyezett hurkapálca táblával. Icarus színrelépésével majd’ felrobban a nézőtér, Dovernél szintúgy, és elkezdődhet az ultra erőszakos Deathmatch. A kezdeti kóstolgatások közben a rajongótáborok is párbajoznak, zúg a „Hajrá Icarus” és a „Hajrá Dover”.
Az első véres esemény várat magára, a sarokba állított szerkezeteknél rendben sikerül betámasztaniuk. A ring alól előkerül egy neoncső-szörnyeteg, egy olyan eszköz, ami ránézésre is fáj. A huzavona végén végül Dover landol háttal benne, de nem lehet egyértelműen eldönteni ki járt rosszabbul. Icarus felnyársalódott a hurkapálcás deszkára, majd Dover is beleszalad egy rossz mozdulattal. Icarus oktatná Dovert, taneszközei egy fekete tábla és ezernyi rajzszög. Mielőtt azonban megleckéztetné, az összekötegelt neoncső rúd hatalmas robajjal törik szét Icarus hátán. Dover véget vetne a meccsnek, és hatalmas dobásra készül, de végül ő maga érkezik a rajzszögekbe, ha ez még nem lenne elég, a ring szélén a tarkóján csattan egy újabb köteg neon. Icarus most végre visszaadhatja szögbelövős sérelmeit, és kiplakátolja Dover homlokát. Nem fogy ki az ötletekből, ha kegyetlenségről van szó, egy zsák sót húz elő a ring alól. A közönség egy emberként szisszen fel.

A sóból azonban mindenkinek jut, mert Doverben még van annyi erő, hogy ellen tudjon állni. Mi több, átveszi az irányítást, és 4 szék között szépen megágyaz Icarusnak egy hatalmas üvegtáblával. Icarus sündisznó lesz a ring sarkában, halljuk, ahogy a faszilánkok törnek bele a hátába. A ringből történő esésnél Icarus jár rosszabbul, ő kerül alulra és milliónyi darabra töri szét az üveglapot. Ez Dover győzelmét hozta el végül ezen a különösen véres és kegyetlen összecsapáson.
A direktorok kitettek magukért, egy kis önfényezésre még muszáj volt kijönniük. Inkább ne tették volna, PG Hooker késlekedése remek alkalmat teremtett László Roland számára hogy lezúzza a HCW két másik tulajdonosát. Székekkel alaposan elverte őket, és PG Hooker már csak a félájultan fekvő főnökeit találta, amivel véget ért az est.
A profi birkózók 80%-a kórházi ellátásra szorult a mérkőzések után, de mindenki jól van már, és ezúton hívnánk fel a közönség és az érdeklődők figyelmét, hogy ne próbálják meg utánozni a műsorban látottakat (olvasottakat se! –a szerk.) Egy évben egyszer fordul csak elő ilyen szintű "mészárlás", az év többi gáláján a precíz és sport-orientált profi birkózás/pro-wrestlingé a főszerep. Megpróbáltuk átadni a gála hangulatát, de igazán csak azt tapasztalhatja meg, aki legalább egyszer ellátogat rá. Külön dicséret illeti a közönséget, akik fantasztikus hangulatot csináltak, és becsülettel állták a feléjük záporozó szilánkokat. Az új helyszínnel 100%-ig meg voltunk elégedve, minőségi és professzionális környezetben élvezhettük a gálát.
 
Legközelebb Január 19-én az Áttörés 2013 gála várja a rajongókat, és a pankrációval még csak ismerkedőket is, ha csak fele ilyen jó lesz, már mindenképpen megéri rá várni.
 
Ha érdekel a pankráció, és a sport világa, lájkold Facebook oldalunkat, ahol elsőként értesülhetsz híreinkről:
https://www.facebook.com/pages/Journality-Sportmánia

 

 


« Előző cikk
Következő cikk »
Gyorsulás a belvárosban II.Gyorsulás a belvárosban II.
Érezted már úgy, hogy szétvet a feszültség? A napok csak telnek-múlnak és a munkán kívül nincs időd másra? A napi felgyülemlett ...
Michelisz és Huff a bajnokok – WTCC, MacauMichelisz és Huff a bajnokok – WTCC, Macau
Mindkét kategóriában az utolsó futamokra maradt a döntés a WTCC-ben, a macau-i szűk városi pálya pedig igazán csavaros végkifejletet ...

Legnépszerűbb cikkek »
Adrenalin Extrém Hétvége, KunmadárAdrenalin Extrém Hétvége, Kunmadár
Augusztus 16-18 között került megrendezésre a Kunmadarasi Extrém Hétvége, ami ezúttal is tartogatott meglepetéseket. ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: