Technika/Életmód

Walking Coaching – a sétáló megoldás

2013. 05. 15. • Szerző: Suhy
Walking Coaching – a sétáló megoldás

Kisütött a nap, és a problémáinkat szél fútta tova. A depressziós időnek már vége, és mégis olyan érzésünk van, mintha életünk egy helyben állna? Vannak ötleteink, de nem tudjuk melyik a legjobb út, vagy esetleg még nem kristályosodott ki, mit kellene tennünk boldogságuk érdekében? A megoldás két lábon érkezik: ez a walking coaching! Életvezetés irányított kérdésekkel, és a leghasznosabb választípussokkal.

Hogy tudhatja egy vadidegen, hogy mire van szükségünk? Honnan értheti meg titkos vágyainkat? Mivel másabb, ha coach-hoz fordulunk, mintha pszichológushoz járnánk? És főleg, minek ehhez még gyalogolni is?

Horváth Norbert már 15 éve a médiában dolgozik, rengeteg hírességgel forgott egy körben, számtalan emberrel épített ki (munka)kapcsolatot. Ez adta az alapötletet ahhoz, hogy coach-csá képezze ki magát; segítse az embereket abban, hogy rájöjjenek legtitkosabb vágyaikra, és rávilágítson az elérésükhöz vezető útra. Nem tanácsokat osztogat, hanem kérdez és figyel, miközben mi magunk megismerkedünk saját elménkkel. Ahogy neve is mutatja: edz.
 
Érdemes tudni a coaching-ról, hogy lényegesen kevesebb konzultációra lesz szükségünk, ha ezt a metódus választjuk, mintha pszichológushoz járnánk. Egy teljes kezelés 6-8 alkalmas, miután bizonyosan kapunk egy útmutatót a jövőnkkel kapcsolatosan, és sokkal jobb viszont fogunk ápolni saját magunkkal is. Ez a life-coaching.
 
Ugyanezt a terápiát végig is ülhetjük, de ha van olyan opciónk, hogy sétálhatunk, miért ne tennénk? Eleve nagy plusz, hogy az egész napos gubbasztás után fellélegezhetünk és kinyújtózhatunk egy ember mellett, aki tényleg meghallgat minket és segíteni akar. Ennek ellenére, aki inkább a kanapén ülve vázolná fel problémáit, megteheti.
 
A nagy kérdés, ami a legtöbb emberben felmerülhetett, ha eddig elolvasta a cikket: jó, jó, de mégis mennyibe kerül? Nos, egy alkalom 8.000 Ft Horváth Norbert coach-nál, amely igen jutányos ár, ha viszonyítjuk a pszichológusok által nyújtott óránkénti segítséghez. Ezen kívül a Pünkösdi Akció keretében a 6 alkalmas coaching csomag jelenleg 38.000 Ft.
Az olvasóra bízzuk, hogy eldöntse, szerinte szüksége van-e egy kis lelki edzésre. Van-e valamilyen csomó az életében, amely gátolja a nyugodt és boldog élet folyását, vannak-e elvarratlan szálai a múltból, amelyek még időnként visszahúzzák a mélybe. Mi csak ajánlani tudjuk, hogy kérjenek egy kis hátsó szelet a vitorlájukba egy kívülállótól, de a döntés az Önök kezében van. Olvassanak utána a témának, és ha nekivágnak, kívánjuk, hogy épülésükre szolgáljon a Walking Coaching.
 

Szerző:
Suhy
Budapest

1986
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Tudnivalók digitális zongora vásárlásáhozTudnivalók digitális zongora vásárlásához
;Lakásban élek, kicsi a hely, de egy digitális zongora még pont beférne! Ideális, mert van hozzá fülhallgató, tehát nem ...
5 MUST HAVE ruhadarab5 MUST HAVE ruhadarab
Te már előkerested a tavalyi napszemüveged? Mert hivatalosan is jelentjük: a tavasz/nyár megérkezett, úgyhogy színekre fel! ...

Legnépszerűbb cikkek »
Kis írógép történelemKis írógép történelem
Manapság a számítógép szinte teljesen kiszorította, de a mai napig vannak hívei és főleg gyűjtői. Az írógép sok változáson ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: