Programajánló

XVI. Sambosi - Törley Jazzfesztivál 2013. - Jegyrendelés Lejárt.

2013. 07. 07.
XVI. Sambosi - Törley Jazzfesztivál 2013. - Jegyrendelés

Július 26. A fesztivált önálló rendezvényként a SAMBOSI Bt. rendezi. A zenei műfajok sokszínűségét szeretnénk bemutatni. A fesztiválon, most is, mint mindig a magyar jazz és klasszikus zene elismert, élvonalbeli művészei lépnek fel.

1.nap 2013. július 26. ( péntek) 19 óra 
I.rész FRANKIE LÁTÓ- hegedű KÉRI GÁBOR- gitár DUÓ 

Frankie Látó és Kéry Gábor hegedű és gitár kooperációja hozza létre a különleges hangzású és dinamikájú, egyedien interpretált saját kompozíciókból álló műsort.

II.rész HársCsekeDésA Trio 20 óra 
LEMEZBEMUTATÓ KONCERT „RELAX”
Dés András - ütőhangszerek

1978 március 19-én született Budapesten Dés László szaxofonos, zeneszerző és Vásárhelyi Mária szociológus fiaként. Iskolás korba érve kezdett zenélni a kerületi zeneiskolában, klasszikus-ütőhangszer szakon, ahová öt éven keresztül járt. Később a Lauder Javne iskola zenekara, a szefárd-zsidó zenét játszó Hey Band tagja lett, az egyik zenekarból adódott a másik, hamarosan több világzenét játszó együttesbe is meghívták. Gábos Barna triója volt az első, de ekkor ismerkedett meg David Yengibariannal is, a mára már nagy hírű örmény harmonikással. Jazz-pályafutása a Bosambo zenekarral kezdődött, 18 évesen. Azóta olyan előadókkal dolgozott és dolgozik együtt, mint a Jazz+Az, Kaltenecker Zsolt, Balázs Elemér, Balázs József , Winand Gábor, Charlie Mariano, Nuria Rial, Fekete-Kovács Kornél, Randy Brecker, Snétberger Ferenc, Oláh Kálmán, Jack DeJohnette, Gerard Presencer, Ron McClure, Lukács Miklós, Palya Bea, Szalóki Ági. Saját triója, a Dés András Trió 2007 ősze óta létezik, 2008 szeptemberében vették fel az „Unquiet Stillness“ című debütáló albumukat. A trió másik két tagja a gitáros Oláh Szabolcs és a bőgős Szandai Mátyás.
Cseke Gábor –szintetizátor
A pécsi születésú zongorista ,zeneszerző többek között a MAO,Sramkó János, Horgas Eszter zenekaraiban is részt vesz, mindemellett tanít a kőbányai zeneiskolában,és állandó zongorakísérője a Magyar Rádió jazzversenyeinek. 

Hárs Viktor - baritongitár 
1966. augusztus 22-én született Budapesten. 15 évesen kezdett nagybőgőzni, valamint basszusgitározni. 1985 és 1988 között elvégezte a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola Jazz- és Klasszikus bőgő tanszakait. 1989 és 1992 között luxushajókon és szállodákban játszott saját zenekarával, több mint 30 országban. 1993 óta az egyik legfoglalkoztatottabb bőgős, basszusgitáros Magyarországon. Játszott szinte valamennyi ismert magyar jazz-zenésszel, valamint számos külföldivel. A teljesség igénye nélkül: Ernie Wilkins, Tony Scott, Ed Thigpen, Fred Hersch, Carl Fontana, Herbie Mann, Dean Brown, Didier Lockwood, Al Jarreau, David Liebman, Peter Erskine, Al Di Meola, Trilok Gurtu, Johnny Griffin, Bob Mintzer, Jasper van 't Hof és Wallace Roney. Hazai fesztiválok mellett számos külföldi városban is fellépett már, mint például Nürnberg, Bécs, Varsó, Tallinn, Helsinki, Luzern, Marseille, Bangkok, Eilat, Montreux. 1997-ben készítette első önálló szerzői anyagát műsoros kazetta formájában, Yellow címmel. 1998-ban jelent meg a PCD Multimédia kiadónál első CD-je, a Contacts and Conflicts.[1] A jazz-produkciók mellett 1987 óta néhány évig tagja volt a Katona Klári zenekarnak, mellyel 2002-ben koncertlemezt készített, valamit 1998-tól 10 évig tagja volt a Hobo Blues Band-nek, melynek egyik zeneszerzője is volt. Nevéhez is fűződik Hobo József Attila-, Faludy György, valamint Villon-estjének zenéje és több Hobo Blues Band lemez. 1999 óta a Kőbányai Zenei Stúdió tanára. 2003-ban pedig Artisjus-díjat kapott. Jelenleg a Horgas Eszter Class Jazz Band, a Kozma Orsi Quartet, a Summer Jazz Trio, a HársHegyBand tagja. A Budapest Jazz Orchestra számára írta első big band darabját 2004-ben, Szögesdrót gyermek címmel, melyből 2005-ben lemez készült. 2003 decemberében alakult saját zenekara. A zenekar első lemeze 2006-ban jelent meg. Ez a zenekar 2008-ban, a HBB feloszlásakor átalakult, belépett Nagy Szabolcs, ezzel a volt Hobo Blues Band tagjai tovább folytatják együttműködésüket, HHB (HársHegyBand) néven, kiegészülve Kozma Orsival. 2006-ban írta Cloudsound című 6 tételes kantátáját, melyet a Magyar Rádió mutatott be. Legújabb projektje a Tilia vonósnégyessel alkotott együttes.

2.nap 2013. július 27. (szombat) 20 óra-21,30 óra 

LÁSZLÓ ATTILA QUARTET 

László Attila – gitár
Oláh Kálmán – zongora
Lattmann Béla- basszusgitár
Balázs Elemér – dob

1992-ben alakította meg saját együttesét a László Attila Band-et, melynek stílusa a contemporary jazzhez áll közel. A zenekar eredeti hangvételû zenéjét László Attila írta és hangszerelte, de Once Upon a Time lemezükön a zongorista Oláh Kálmán - a zenekar alapító tagjának - jellegzetes kompozíciói is hallhatóak.

László Attila jazzgitáros, zeneszerzõ az építészmérnöki kar, majd a Bartók Béla Konzervatórium Jazz tanszakának elvégzése után élvonalbeli hazai jazz együttesekben játszott. 1975-ben alapította meg a Kaszakõ nevû jazz együttest, melynek eredeti hangzású zenéjét 1983-ban az Édenkert címû lemezen rögzítették. 1985-ben Tony Lakatossal alakította meg a Things nevû formációt, mely hét éven keresztül mûködött.
Pályafutása során olyan világhírû jazz zenészekkel muzsikált együtt, mint Randy Brecker, Anthony Jackson, James Moody, Tommy Campbell, David Friedman, Gary Willis, Hiram Bullock, Billy Cobham, Miroslav Vitous és Bob Mintzer. 

3. nap 2013. aug.2.(péntek) 
SZŐKE NIKOLETTA QUARTET 20 óra-21,30 óra 

Winand Gábor tanítványaként a híres Montreux Jazz Festival által meghirdetett, többfordulós Shure Montreux Jazz Voice Competition első díját és a közönségdíjat hozta el 2005-ben. Ennek köszönhetően első magyar énekesként meghívást kapott New York-ba a 33. IAJE Konferenciára. Itt két sikeres koncertet adott a Hilton New York, valamint a Winton Marsalis vezette Lincoln Center klubjában, a Dizzy's Clubban.

2006-ban Lakatos Ablakos Dezső jazzművészeti ösztöndíjat kapott, 2008 októberében megjelent debütáló lemeze Golden Earrings címmel a Gramy Records gondozásában, 2009 januárjától pedig már a japán Atelier Sawano művésze, mely kiadó gondozásában megjelent 2009. január 17-én Japánban a második lemeze A Song For You címmel. 2009. március 20-án megjelent Japánban Golden Earrings című lemeze is. 2010-ben kiadója öt lemezre szóló szerződést köt vele, mely szerződés értelmében megjelenik február 26-án Japánban az első lemez, a My Song. Ezzel egy időben meghívást kap zenekarával, a Szőke Nikoletta Quartettel Tokyo legpatinásabb klubjától, a Cotton Clubtól lemezbemutató turnéra, ahol hat nagy sikerű koncertet adnak.
2010 augusztusában a tízszeres Grammy-díjas világsztárral, Bobby McFerrinnel énekel duettet a művész budapesti koncertjén, valamint Dés László dalestjén meghívott vendégként a szerző műveit adja elő . 2011 februárjában megjelent negyedik lemeze, a Shape of My Heart.
2012-ben megkapta a Jr.Prima Primissima díjat.


4.nap 2013. aug 3. (szombat) 
CSORDÁS KLÁRA – 20 óra-21,30 óra 
CSIK LAURA- Jr. SZAKCSI L. BÉLA TRIÓ (zongora)
Jazz és klasszikus zene találkozása

A koncert programja a Szakcsi Jr. Csík Laura zongoraművész és Csordás Klára énekművész repertoárjából tevődik össze. A klasszikus darabok ( zongoraművek, dalok és operaáriák) ihletik a feldolgozásokat , improvizációit ahol az énekes is részt vesz a klasszikus anyag jazzesítésében. Ezen kívül chansonok és jazz standardok is elhangzanak még a vokális részlegben.

A koncerten Chopin, Rachmaninoff, Bizet, Granados, Strauss, Fauré valamint Bill Evans, Richard Rodgers, Joseph Kosma, Szakcsi Jr., Kurt Weill, Georges Gershwin darabok szólalnak meg. A program egyaránt vonzza a jazz és klasszikus zenét szerető közönséget és rávilágít a két műfaj közötti mesterségesen felállított határvonalak feleslegességére.

A PROGRAM: 
1. My Romance 
2. Autumn Leaves
3. Psalms 
4. Strauss: Morgen (Laura ) 
5. Strauss: Morgen jazz 
6. Faure: Pavane (Laura)
7. Faure: Pavane jazz
8. Bizet: Carmen (Laura)
9. Gershwin: Summertime
10.Weill: Mackie Messer

CSORDÁS KLÁRA- mezzoszoprán operaénekes 
A Liszt Ferenc Zeneakadémia elvégzése után Bécsben kezdte el operaénekesi pályafutását. Azóta Európa és Amerika számos országában lépett fel opera színpadon és koncerteken: Frankfurt (Alte Oper) Mannheim (Nationaltheater), Stuttgart (Radio),Stockholm (Operan),London (Wigmorhall), Lissabon (Gulbenkian),Párizs (Opera Bastille, Chatelet) Buenos Aires (Teatro Colon) etc. Főbb szerepei: Eboli, Brangäne, Kundry, Carmen,Judit, Jocaste etc. Jelenleg Párizsban él.

CSIK LAURA- zongoraművész
Zenészcsaládban született, ötéves korában kezdett zongorázni. A Zeneakadémián Kocsis Zoltán és Zempléni Kornél tanítványa volt. Különböző hazai és nemzetközi versenyeken számos díjat nyert. 1983-ban első díjat kapott a Magyar Televízió Ifjúsági Versenyén. 1988-ban bejutott a Montreali Nemzetközi Zongoraverseny döntőjébe, majd 1989-ben elnyerte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Dohnányi Zongoraversenyének első díját. Külföldön Svájcban, Spanyolországban, Németországban, Kubában, Kanadában és az Egyesült Államokban koncertezett.

JR. SZAKCSI LAKATOS BÉLA- zongoraművész
Érdeklődése korán a jazz felé fordult , így Szakcsi Lakatos Béla Jr. vált az egyik legjelentősebb zongorista a hazai jazz színtéren. Azóta játszott együtt, számos külföldi és magyar zenésszel, mint Lakatos "Ablakos" Dezső, Tony Lakatos, Rick Margitza, Jack DeJohnette, John Patitucci, Ravi Coltrane, Palle Daniellson, Ed Thigpen. Időközben Ő tanult folyamatosan olyan , már híres magyar művészektől , mint Tomsics Rudolf, Kőszegi Imre, Pecek Lakatos Géza.

Jegyrendelés a XVI.Sambosi - Törley Jazzfesztiválra ide kattintva.

Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb programajánlókról, lájkold Facebook oldalunkat!

https://www.facebook.com/Programajanlo
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!


« Előző cikk
Következő cikk »
Porgy & Bess a Szegedi Szabadtéri Játékokon -JegyrendelésPorgy & Bess a Szegedi Szabadtéri Játékokon -Jegyrendelés
Augusztus 9-10. A vendégjáték az amerikai Living Arts, Inc. producer iroda előadása és igazi kuriózum, hiszen hosszú idő ...
Sziget Fesztiválköztársaság – Yeni Raki Roma SátorSziget Fesztiválköztársaság – Yeni Raki Roma
Európa legizgalmasabb fesztiváljának sokszínű program-kavalkádjában az egyik legpörgősebb helyszín már évek óta a nemzetközi ...

Legnépszerűbb cikkek »
Betörő az albérlőm - Madách Színház - JegyrendelésBetörő az albérlőm - Madách Színház - Jegyrendelés
Egy külvárosi idős asszonyhoz új albérlő költözik. A férfi, aki Marcus professzor néven mutatkozik be, valójában hétpróbás ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: