Zene

Zanzibar koncert – Sirona hajó

2013. 06. 26. • Szerző: doubter
Zanzibar koncert – Sirona hajó

Immáron másodszor került megrendezésre a Zanzibar nevű formáció koncertje a Sirona hajón június 22-én. A tervezettel ellentétben, többszöri átszervezés után, más időpontban, ami a közönséget igen, de a hangulatot semmiképpen sem csorbította.

 

A rajongók már előre megváltották jegyüket, a zenekar lázasan készült, a Duna pedig sorban döntögette a rekordjait, keresztülhúzva ezzel mindenki számításait, leamortizálva a közönséget, a jókedvet azonban semmiképp, és már-már családi hangulatúvá varázsolva az estét. S míg az eredeti tervek alapján a helyszínen már nem lehetett volna jegyet váltani, az érdeklődés hiányában még maradt lehetőség azoknak, akik esetleg nem gondoskodtak előre a bejutásról.
Már a hajó felé közeledve lehetett látni, hogy ez nem a legnépesebb koncert lesz, amin valaha is részt veszünk. Amint azt az első percben megállapíthattuk, hogy a meghirdetettel ellentétben 19 órakor nemhogy koncertkezdés, de még csak kapunyitás sem várható. A bejutásért senkinek sem kellett tolongania, s a beígért „welcome drink” is elmaradt, ez már sejtetni kezdett valamit az est hangulatából.
 
Időközben megtudtuk, hogy 19:45-kor kezdődik a koncert, de a hajó csak 15 perccel később fog indulni, megvárva azon érdeklődőket, akik esetleg 20:00 órai kezdésre érkeznek. A kivilágított főváros látványa és a hajókázás a Dunán rengeteget dobott az est hangulatán, de még mindig hagyott némi kívánnivalót maga után.
A zenekar hozta a formáját, táncoltatta, énekeltette, szórakoztatta közönségét. Jól felépített koncertívvel hozta az est hangulatát, beépítve néhány feldolgozást. Jött az Ironic Alanis Morissett-től vagy a Rock and roller Kovács Katitól, ami éppúgy mozgósította a közönséget, mint a saját szerzeményű Táncolunk vagy a legutolsó lemezről származó Rock’n’rollt ugye hiszed még című dal. Rita megmutatta, hogy az éneklés mellett kiválóan tud gitározni és dobolni is, lehetőséget adva ezzel a fiúknak némi lazításra.
 
Végre Budapesten is bemutatkozott a kiéhezett rajongók előtt Nono, a legújabb gitáros. Az elmúlt évben sok tagcserén átesett zenekar dicséretére legyen mondva, hogy töretlen lendülettel és lelkesedéssel állnak mindig a legnehezebb megpróbáltatások elé. Mindig valami újjal és egyedivel próbálják elkápráztatni a közönséget.
S bár a koncert első és utolsó 15 perce is a kikötőben zajlott, ezzel a hajóút megrövidült, a jegy ára felemelkedett, a „welcome drink” elmaradt, a beígért meglepetésekből sem sokat láttunk, egy olyan élményt nyújtott, amely különös és meghatározó lehet mindenkinek, aki ott volt és átélte.

Szerző:
doubter
Budapest

1981
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Belvárosi Fesztivál - Punnany Massif, BrainsBelvárosi Fesztivál - Punnany Massif, Brains
Igazi nyárindító, Magyarország egyik legnagyobb ingyenes fesztiválja a Belvárosi Fesztivál a következő programokkal várt ...
Több ezer ember élvezte a nyári Déjà Vu életérzést Szegeden - FesztiválbeszámolóTöbb ezer ember élvezte a nyári Déjà Vu életérzést
Június közepe nem csak az iskolaév és a vizsgák végét, hanem egyúttal egyúttal a nyári szabadságok, bulik és szabadtéri ...

Legnépszerűbb cikkek »
Az X-faktor mosolygós „cukisága” – Kováts Verával beszélgettünkAz X-faktor mosolygós ;cukisága; – Kováts Verával
Kováts Vera az X-Faktor tavalyi szériájában tűnt fel. A mindig mosolygós lány bejutott az X-faktor döntőjébe,és ott meg ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: