Fotó pályázat

Zemplén Bakancslistájának Fotópályázata Lejárt.

2013. 06. 04. - 2013. 11. 01.

Az Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület fotópályázatot hirdet a Zempléni Tájvédelmi Körzet megalakulásának 30 éves évfordulója alkalmából. A pályázat célja, a Zempléni Tájvédelmi Körzet és a tájegység értékeire történő figyelemfelhívás. Az Abaújba és Zemplénbe érkező turisták számára képes gyűjtemény formájában kézbe adható legyen, mit érdemes megnézni, ha tájegységünkbe látogatnak.

Formai és technikai követelmények:
 • elsősorban színes képeket várunk
 • a felvételek hagyományos vagy digitális technikával egyaránt készülhetnek, de csak digitális formátumban, nyújthatók be
 • digitális állományt JPEG formátumban (legalább Adobe PhotoShop jpeg 8-nak megfelelő tömörítés), minimum 2048 x 1536 pixel (3 M pixel) méretben fogadunk el
 • a beküldésre szánt kép 2012. január 1. és 2013. október 31. közötti készítésű legyen
 • Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy MANIPULÁLT FOTÓ NEM KÜLDHETŐ BE!
Nem számít a fotó manipulálásának:
 • a kép megvágása
 • a teljes képet érintő színkorrekció
 • analóg felvételeknél a szkennelési/digitalizálási hibák (karcolás, porszem) kiretusálása
A fotók manipulálásának számít:
 • képelemek kiretusálása/hozzáadása
 • a kép egyes részleteinek színkorrekciója
 • digitális effektek alkalmazása az utómunka során
A fotópályázaton minden korosztály részt vehet, aki a fényképezés iránt érdeklődik, amatőr vagy profi fotós egyaránt. Egy pályázó maximum 10 képet küldhet be. 
A pályázatra csak olyan képek nevezhetők be, amelyeket a pályázó maga készített.
A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.
A zsűri a nyertes pályázóktól az eredeti képet bekérheti.
A pályázó hozzájárulását adja ahhoz, hogy a pályázattal kapcsolatos képet a kiíró egyesület a 30 éves a Zempléni Tájvédelmi Körzet program keretében térítésmentesen publikálhatja, felhasználhatja. Amennyiben a kép felhasználásra kerül a kiadványban, a fotó készítőjének nevét feltüntetjük, és abból egy tiszteletpéldányt juttatunk a pályázónak.
A fotók beküldési határideje: 2013. október 31.
A fotók elbírálásának tervezett határideje: 2013. november 30.
Elbírálás és díjazás: A fotókat szakemberekből álló zsűri fogja bírálni.
A zsűri által érdemesnek talált fotók bekerülnek a Zemplén Bakancslistája című képeskönyvbe. Az ő nyereményük a könyvben történő megjelenésen kívül 1 db az elkészült könyvből, melyet a Zempléni Tájvédelmi Körzet napján, 2014 tavaszán egy könyvbemutató keretében nyújtunk majd át.
A legjobbnak ítélt képek készítői részére szánt díjak szervezés alatt állnak, az egyesület honlapján kerülnek majd feltüntetésre a nyár folyamán.
A fotókat az alábbi e-mail-címre kérjük feltölteni: azertke@t-online.hu
A tárgy rovatba az alábbit kérjük feltüntetni: ZTK Bakancslista Fotópályázat
Kérjük a fotó beküldőjének pontos nevét, e-mail-címét, postai címét, illetve annak pontos megjelölését, hogy a beküldött fotó hol készült, mit ábrázol!
A kép elnevezése: ÉKEZETEK NÉLKÜL a beküldő neve, ‘_’ (aláhúzás) és a kép készítésének helye (település), ha több kép van ugyanazon településről, akkor sorszáma a végén. Pl: KovacsJanos_Sarospatak1.jpg

Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb kreatív pályázatokról, lájkold Facebook oldalunkat!
https://www.facebook.com/pages/Journality-Kreatívpályázat
Figyelem!
A Facebook újabb szigorítása szerint a klubok, oldalak által felrakott posztok véletlenszerűen, az oldalt kedvelők egy részéhez jutnak csak el. Ha továbbra is látni szeretnétek bejegyzéseinket, akkor az oldalunkon a tetszik (Like) gomb mellett található kis fogaskerékre kell kattintani, majd a “Hozzáadás egy érdeklődési kör listákhoz” (Add to interest list) sorra. Itt létrehozhattok egy listát és megadhatjátok azt is, hogy a hírfolyamban megjelenjünk. Ez minden oldalra, klubra érvényes, amit követtek, ezért érdemes egy kis időt szánni rá, és a kedvenc oldalaitokon ezt a pár kattintást megtenni. Köszönjük!

« Előző cikk
Következő cikk »
Helmut Newton fotópályázat
Ha úgy érzed, hogy Helmut Newton-i szemed van a fotózáshoz, de a tehetségedet eddig még senki nem fedezte fel, akkor itt ...
Balkán hangja fotópályázat 2013
A Balkán Hangja Fesztiválsorozat keretén belül a Balkán Hangja Kulturális Egyesület fotópályázatot hirdet amatőr fotósok ...

Legnépszerűbb cikkek »

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: