Programajánló

ZÖLD-FOKI-SZIGETEKI SOUL JAZZ A MARGITSZIGETEN Lejárt.

2013. 07. 29.
ZÖLD-FOKI-SZIGETEKI SOUL JAZZ A MARGITSZIGETEN

Carmen Souza énekesnő a legújabb lemezének anyagát mutatja be zenekarával a Kachupada-turné keretében a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2013. augusztus 2-án, pénteken.
Carmen Souza a Zöld-foki-szigetekről Portugáliába bevándorló családban született, jelenleg Londonban él. Hatott rá a Zöld-foki-szigetek zenei hangulatát mélyen meghatározó sodade melankóliája valamint a kreol nyelv, amelyen a mai napig énekel. Zenei pályafutásában megkerülhetetlen szerepe volt annak a stiláris nyitottságnak, amelyet a vele kezdettől együttműködő bőgős, Theo Pas’cal képvisel. 
 
Eddig négy albumot készítettek, melyekben a zöld-foki morna, a latin és afropop, a soul illetve az amerikai jazz jegyei egyaránt fellelhetők.
 
A Kachupada című albumon A muzsika hangja film népszerű dala, a My Favorite Things is szerepel, Zöld-foki-szigeteki stílusban.  Az énekesnőt egy rádióban hallott John Coltrane-feldolgozás inspirálta. A Batuke elnevezésű tradicionális ritmus természetesen folyik, lüktet végig a dallal. Souza ugyanezt alkalmazta a Donne Lee című számnál is: írt hozzá zöld-foki szöveget, a bebop ritmust pedig hagyományos funanával helyettesítette.
 
„Zenéjének megtévesztő egyszerűsége és kivételes tisztasága annak a különleges zenei keveredésnek köszönhető, amely a Zöld-foki-szigeteki gyökereknek a jazz-zel és a modern soul hatásokkal való találkozásából megalkotta a csodálatosan vibráló, akusztikus hangzású, izgalmasan hibrid műfajt: a XXI. század világzenei soulját.” (David Sylvian)
 
A Margitszigeti Szabadtéri Színpad a koncerthez különleges élménycsomagot is kínál a világzene kedvelőinek. A limitált számban megvásárolható prémium ajánlat az első kategóriás jegyen túl tartalmazza a retúr Színházi hajójegyet, egy welcome koktélt, a zártkörű próbán való részvételt, egy latin hangulatú vacsorát valamint a Víztorony kilátó és kiállítások megtekintését.
 

 

Online jegyvásárlás és további információ: www.szabadter.hu

Ha elsőként szeretnél értesülni a legújabb programajánlókról, lájkold Facebook oldalunkat!

https://www.facebook.com/Programajanlo


« Előző cikk
Következő cikk »
NAGYON BALATON - B.my.LAKE - JegyrendelésNAGYON BALATON - B.my.LAKE - Jegyrendelés
Augusztus 18-20. Igazi hiánypótló eseményként debütál a balatonvilágosi csodálatos környezetben épült egykori pártüdülő ...
Zenekarral játszik a FREESTYLERS a Zöld PardonbanZenekarral játszik a FREESTYLERS a Zöld Pardonban
A több, mint 15 éve pályán lévő FREESTYLERS telejesen feje tetejéra állította a ‘BASS MUSIC műfaját, ott volt a legnagyobb ...

Legnépszerűbb cikkek »
Betörő az albérlőm - Madách Színház - JegyrendelésBetörő az albérlőm - Madách Színház - Jegyrendelés
Egy külvárosi idős asszonyhoz új albérlő költözik. A férfi, aki Marcus professzor néven mutatkozik be, valójában hétpróbás ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: