Film

Zöld lámpás - DVD ajánló

2011. 08. 17. • Szerző: Bia
Zöld lámpás - DVD ajánló

Szuperhősökből egyszerűen sosem elég. Az emberek ösztönösen szeretnek bele a világ álarcos megmentőibe, legyen az pók, denevér vagy kriptonit, ami azzá tette őket, amik. A filmkészítők ezt természetesen a végletekig kihasználják, hiszen épphogy kisétálunk a moziból, máris szembenéz velünk a következő hősjelölt.

 A Zöld Lámpás augusztus 11-én érkezik Magyarországra, szinte egy időben Amerika Kapitánnyal, ez azonban reméljük, nem ront egyikük hírnevén sem.  A rendező, Martin Campbell (Aranyszem, Zorro álarca) számára nem idegen az akció dús sztori, tehát igazán látványos harcjelenetekre számíthatunk.

Hal Jordan (Ryan Reynolds), a kicsit szeleburdi pilóta szinte azonnal belopja magát az ember szívébe. Egy éjjel az utcán sétálva hirtelen elragadja őt egy zöld „felhő”, nem sokkal később pedig már egy haldokló földönkívüli fölött térdel. Kiderül, hogy a lila emberke különleges képességet ruházott rá, amit ugyan még csiszolni kell, de szerencsére Hal hamar kap segítséget – az űrből. Be kell bizonyítnia, hogy van elég akaratereje ahhoz, hogy ő is tagja legyen az Univerzum Őrzőinek, ami nem megy zökkenőmentesen.
A Zöld Lámpás karaktere kicsit talán túl egyszerű, ez azonban betudható annak, hogy a történet amerikai képregények alapján íródott. Reynolds-ot igencsak furcsa ebben a szuperhős szerepben látni a számtalan vígjáték után, de ez inkább a világító zöld szerelés hibája, mintsem az övé.
A női főszerepet Blake Lively kapta, akit már jól ismerhetünk A pletykafészek című tévésorozatból. A történet az ő részéről eléggé sablonos: ő a lány, akit megment az álarcos idegen, szerelmesek lesznek, végül kölcsönösen megmentik egymást. Az őrült tudós, Hector Hammond (Peter Sarsgaard) viszonylag könnyű ellenfélnek bizonyul, de csak miután Hal felfedezi, hogy milyen hatalmas erőt kapott a lila idegentől akkor éjszaka.
A fő kérdés, hogy egy egyszerű halandó képes lesz-e felülkerekedni a félelmein, és ezzel megmenteni a Földet és az egész univerzumot. Az, hogy a Zöld Lámpás fénye beragyogja-e a mozivásznakat is, csak rajtunk múlik.
 
 
Ha imádod a filmeket, és elsőként szeretnél további filmajánlóinkról értesülni, lájkold Facebook oldalunkat:

 


Szerző:
Bia
Szigetvár

1992
Követem

« Előző cikk
Következő cikk »
Super 8 - Film ajánlóSuper 8 - Film ajánló
Az agyonhallgatásra épülő marketing kampány hatására aligha lehetett bármit is sejteni arról, milyen filmmel örvendezteti ...
Poligamy: Több mint hárman párbanPoligamy: Több mint hárman párban
Mi sülhet ki abból, ha egy reggel az ágyból felkelve azt vesszük észre, hogy párunk mind külsőleg, mind belsőleg radikális ...

Legnépszerűbb cikkek »
Vámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelezőVámpíros film – Alkonyat fanoknak kötelező
Mi is lehetne hálásabb feladat annál, mint amikor egy kasszasiker filmből paródiát készíthet valaki. Az Alkonyat filmek ...

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése: