Keresés: Ázsia

Insanto Kali - Harcművészet
A Kali a Fülöp-szigetek fegyveres harci művészete és a Fülöp-szigetek nemzeti sportja, és egy rendkívül hatékony harci rendszer. Más ázsiai harcművészetekhez hasonlóan cheap air max 95 egyre népszerűbb hazánkban is. A legtöbb harcművészettől eltérően a Kali már a legelejétől tanítja a fegyveres harcot.


Ritka majom kölyök született Budapesten
Jávai langur született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A ritka délkelet-ázsiai majomfaj csak nagyon kevés állatkertben látható, Budapesten viszont rendszeresen szaporodik is.


Holdújév Ázsiában – 2013: a Kígyó éve
Habár mi már bő egy hónapja tapossuk az – egyelőre még eseménytelen, leginkább nyúlósan szürke - új esztendőt, Ázsiában idén február 10-én léptek át az emberek az új évbe.


Magyarország-Kína: Oly távol, de mégis oly közel egymáshoz
A XX. század végére Kína a világ köztudatába úgy robbant be, mint a gazdasági növekedés iskolapéldája. Továbbá, az ázsiai ország a világ legnagyobb pénzügyi hitelezőjévé vált azzal, hogy az Amerikai Egyesült Államok kulcsjelentőségű szponzora lett. Ezen kívül hétről hétre hallunk egy-egy olyan felröppent pletykát, hogy talán a gazdasági óriás épp kis hazánkban képzeli el jövőbeli befektetéseit. Azonban nem csak az ilyen és ehhez hasonló pletykákban van közös nevezője Magyarországnak és Kínának, hanem egy igen fura jellemzőn is osztoznak.


Fametszet
Magasnyomtatási eljárás, ahol a nyomódúc kiemelkedő részeiről nyomódik a festék a papírra A rajzot a művész tollal vagy irónnal, esetleg mechanikai úton vagy fényképezés útján átviszi egy csiszolt fadúcra, amelyet a fekete vonalakat meghagyva úgy mélyít ki vésők segítségével, hogy a fadúcról azután azt festékkel behengerelve, nyomdai úton lenyomatot készíthessen. A fametszet szülőhazája az ősi Kína. Innen terjedt el Ázsiában és Európában, ahol a 15. században már általános volt.