Keresés: Életmód

Fitbalance 2014 őszi beszámoló
A Fitbalance különlegessége, hogy a szakmai programokon túl arra törekszik, hogy az aerobik és fitness órák mellett olyan programokat is tudjon kínálni a látogatóknak, amik szorosan kapcsolódnak az egészséges életmódhoz. Így valóban gyakorlati tanáccsal, prevenciós tevékenységekkel és szűrőprogramokkal látják el az érdeklődőket.


Thai Box edzés videó
Rendhagyó edzésvideó második része a Margitszigeten, Finfera János Thai Box oktatóval. Az Olimp TV kiemelt célja, hogy segítsen eligazodni a küzdősportok világában, hogy közelebb hozza azt az emberekhez. Szó esik az életmódról, a szemléletváltásról amit a sport ad, valamint az egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlen helyes táplálkozásról.


Derekasság a filmiparban
A film sajátos történetét tekintve tisztán szórakoztatóipari termék, még annak ellenére is, ha a legfiatalabb művészeti ág termékeként saját, csakis rá jellemző, ún. filmszerű eszközökkel rendelkezik (pld. montázs, snittek, plánok, stb.). Valójában vegytiszta művészetként is létezhetne akár; de ha így is történt volna, se a technológiai fejlődése, se a megtekinthető alkotások száma nem érné el a mostani, rá oly jellemző szintet. De a valóság az, hogy a filmalkotások egyszerűen csak fogyasztói tömegtermékek, amelyek célja kizárólag abban áll, hogy a néző a pénzéért a legjobban szórakozzon a maga módján, a filmkészítők nagyvonalú életmódjukhoz szükséges anyagiakat előteremtse, és további tőkét hozzon hasonló szándékú filmek készítéséhez.


Fogyókúráznék
Ha az embernek nincsenek kilói fölöslegben, amiket leadjon magáról, akkor nem igazán érdeklik a fogyókúra receptek. De amikor olvastam, hogy a dubai hatóságok minden egyes leadott kilogrammért arannyal fizetnek, majdnem rám jött a fogyókúrázhatnék.


Életvezetési zsákutcák
Kellenek-e, és főleg vannak-e göröngyös ösvények, amelyek végén mindig ott a tisztás a mese szerint? Mi lesz, ha az út mégsem Rómába vezet, és megállunk már mondjuk Tatabányán? Többféle hamuba sült pogácsával indul útnak a többség, de mi lesz azokkal, akik szomjan halnak még útközben?


És ő válaszul megírta Az accrai kéziratokat – Paulo Coelho, könyvajánló
Mi az élet? Mi hajt bennünket? Mi a magány és mi a szépség? Miért félünk a változástól? Hogyan tudunk önmagunk korlátain átlépni? Miért olyan félelmetes szembenézni a Rettegettel, a halállal?


Andrew Matthews: Nevelj boldog tinédzsert! - könyvajánló a nemzetközi bestsellerhez
Szexuális zaklatás. Lelki terror. Csúfolódás és kiközösítés. Felvágott erek. Mindannyian átéltünk, vagy végignéztünk iskolai zaklatást, esetleg mi magunk is elkövetői voltunk. Jobb esetben ennek semmi hatása nem lett felnőttkorunkra, és mi teljes életet élő, elégedett emberekké váltunk. Mivel azonban MINDIG az előző generáció felelős az elkövetkezőért, így óvnunk kell a gyermekeinket szülőként, tanárként, vagy akár szomszédként. Abban a világban élünk, amelyet megteremtünk magunknak, így jobban oda kell figyelnünk egymásra. Ehhez ad némi útmutatót és egy kezdőrúgást a könyv.


Halpedikűr a Ráday utcában - beszámoló
Ha valaki azt gondolta, hogy a halak az emberek felé csakis végtelenül passzív, unalmas állatok lehetnek, interakcióba lépni velük pedig képtelenség, az részben revideálhatja nézeteit a halpedikűr igénybevétele után.


Trenon, három energia egyben - avagy a lehetetlen lehetséges
A rohanó hétköznapokban ahogyan elhanyagoljuk a testünket, úgy a lelkünket is. Szorongunk a tömegben és hagyjuk, hogy eluralkodjon életünkön a stressz. Fel sem merül bennünk, hogy élhetnénk boldogabban és könnyedén. Létezik egy kezelés, amely a test, lélek, szellem és elme szintjén hat. Ez a Kahi Healing.


Jelentkezz tesztelőnek! Walk coaching kezelés az Egyhárom klubtól
Ha szeretnéd kipróbálni a kezelést, és vállalod, hogy beszámolót írsz, melyben megosztod tapasztalataidat, jelentkezz! Határidő: 2013.04.21


Néptáncra fel!
A tánc egy életérzés. Nem csupán egy sport, hanem a kikapcsolódás, a mozgás öröme és egyben szenvedély is. Az önkifejezés egyik legbonyolultabb eszközének is mondható.


Szenvedély vagy életforma?
Talán a legérdekesebb olvasmány, ha egy megtörtént esetet tartasz a kezedben. Lehet a téma nem kötődik az érdeklődési köreidhez, de tapasztalsz valami igen elgondolkodtatót.


A valódi műhús szelet
Szinte táncra perdültem örömömben, mikor olvastam, hogy a Modern Meadow cég tudósai mesterséges húst állítottak elő, természetesen, tiszteletben tartva minden fajta állatnak a jogát. Szerencsére idejében észbe kaptam és csak észrevétlenül ugráltam aprókat, akár a kecskebogyó a műjégpályán, így nem hoztam szégyent a körülöttem állókra.


Válogatás tudatos szülőknek - készségfejlesztés felsőfokon
A gyerekek imádják a játékos feladatokat. A tudatos szülők lapja kifejezetten a gyereknevelésről szól. Mindezt úgy, hogy nem csak a szülőknek tartalmaz gyereknevelési cikkeket, szakértői véleményeket, hanem fejlesztő foglalkoztatókat is a gyerekeknek.


Forróság; izzadás; méregtelenítés; relaxálás. Ez a szauna.
A wellness szállodákban és strandjaink nagy részében is található szauna, így divatba jött a szaunázás. De vajon tudjuk-e, hogy mire jó a szaunázás, és mikor nem szabad élni vele? Ismerjük-e a szaunázás alapszabályait, hogy az egészségünket szolgálja, ne pedig kárt tegyünk vele?


A vonzás törvénye, avagy a sült galamb nem repül a szánkba
Mostanában nagy népszerűségnek örvend, sok helyen lehet hallani, olvasni a vonzás törvényéről. A pozitív gondolatok pozitív dolgokat vonzanak, a negatívak negatívat.


Egy kis meglepetés
A kislányom és a lovak kapcsolata, nem is igazán emlékszem már rá pontosan, hogy mikor is kezdődött. Talán kb. úgy 12 évvel ezelőtt, amikor Janka 4 évesen először kérte, hogy vegyünk neki egy plüss lovat.


Forever alone...
Manapság az internet és a számítógép korszakában az emberek egyre több időt töltenek otthon a négy fal között. Ezzel párhuzamosan pedig egyre kevesebb időt töltenek társaságban. Talán elmondhatjuk, hogy az ember elmagányosodni látszik.


Mosolykát államfőnek!
Kerekesszékes pozitív hullám...nem is! Cúnami!


Hogy a fénybe érj, nehogy a porba hullj!
Az utóbbi időben, amikor egyik kudarcot a másik követte, és úgy éreztem, hogy összeomlik az egész világ körülöttem, egyre többet kezdtem azon gondolkodni, hogy más emberek vajon miként kezelik az ilyen bukásokat a hétköznapi életben? Mitől tudnak újra meg újra felállni a nagy esés után, és mindent a legelejéről elkezdeni?


Légy önmagad gorillája
A 21. században élünk, egy veszélyes világban. Számtalan veszély leselkedik ránk mely bármelyik percben lecsaphat. Mégsem szabad állandó rettegésben élnünk, mert akkor sok mindent kihagyunk


A jelszó: nyitottság
Az utóbbi három cikkemben tulajdonképpen nem tettem egyebet, mint a férfiakkal szembeni előítéleteimre helyeztem a hangsúlyt. Természetesen nem alaptalanul...


Burokban élünk?
Egyszer egy nagyon kedves barátnőm azt írta egy üzenetében, hogy nem szabad burokban élni. Létezhet-e az ember egyes-egyedül a saját kis világában?


A tánc, mint mozgásforma
Első pillanatban az ember azt gondolja, hogy a csípőt rázni és kacéran mosolyogni nem nagy kunszt. Aztán, ahogy már sokszor megtapasztaltam, nagyon is sokat kell tenni ahhoz, hogy az ember meg tudja csinálni azokat a mozdulatokat, melyek olyan kecsesek és olyan vonzóak a táncosnők körében.


A futás öröme
A sportnak és a napi testedzésnek bele kellene férni a mindennapjainkba, akár séta formájában is. Ahhoz, hogy egészséges életet éljünk fontos, hogy megtaláljuk magunk számára a megfelelő mozgásformát. Számomra a futás az, ami néha rendszerességgel, néha pedig rendszertelenül, de jelen van az életemben.


Egészséges élet
Az egészség megtartása, illetve kialakítása elég nehéz feladat, még akkor is, ha azt gondoljuk, hogy ez nem így van. A mai rohanó világban nagyon nehéz azt kimondani, hogy „Egészségesen élek”. Hiszen ahhoz, hogy ezt bizton állíthassunk sok dolgot össze kell egyeztetnünk.


Az erő bennünk rejlik, segít szebbé tenni életünket; A titok
Nem oly rég akadtam rá a világszerte nagy sikert aratott „A titok” című könyv szerzőjének legújabb alkotására. Rhonda Byrne leírja, miként állíthatjuk magunk mellé azt az erőt, amivel minden célunkat elérhetjük a világon. Ezt pedig nem lehet másként, mint szeretet sugározni a világ felé, hálát adni minden jóért, ami eddig történt velünk és abbahagyni az olyan dolgokon való rágódást, amiket nem szeretünk.


Álom Vs. Valóság
Van egy könyv, mely fellebbenti előttünk olvasók előtt a „titkot” miszerint ha képesek vagyunk pozitív dolgokat (és csakis azokat) befogadni az elménkbe, az előbb utóbb gyakorlattá válik, és csak jó dolgok történnek majd meg velünk azután!