Keresés: Életrajzi film

Hawking – Zseni a vásznon
Nemrégiben a The Guardian hozta le a hírt, hogy korunk egyik legnagyobb elméje, Stephen Hawking élete, filmvászonra kerül, Theory of Everything címmel (pontos fordításban A mindenség elmélete).


Lincoln – a szavazatvadász
Az elmúlt évekhez hasonlóan, az idei sem telhet el történelmi személyekről készült filmek nélkül, Steven Spielberg Oscar esélyes, közel három órás munkáját az elsők között mutatták be.


Démoszthenész másképpen - A király beszéde
Hosszú ideje A király beszéde volt az egyetlen mozifilm, amit moziban voltam hajlandó megnézni. Az azóta eltelt időben gyakran visszaidézem jeles pillanatait. A párommal egy pár hete arról beszélgettünk, milyen jótékony hatást gyakorol rám, az egyes filmek mondanivaló-ja. Akkor kérdezte meg, hogy ha már pontosan idézem a benne elhangzó Shakespeare soro-kat, és kulcsfontosságú gondolatait, miért nem írom meg ennek a filmnek a recenzióját?


Magic Mike – Felül valami (történik)
A Mammut termében talán 25-en üldögéltünk szombat este. A promóciós plakátok és a filmelőzetes alapján megállapíthatatlan volt számomra, csajos vígjátékra ülünk be vagy drámára.


A Vaslady – The Iron Lady (2011.)
Rendezte: Phyllida Lloyd Szereplők: Meryl Streep, Jim Broadbent, Harry Lloyd, Anthony Head, Richard E. Grant, Roger Allam, Olivia Colman, Nicholas Farrell 105 p.


Film készült a világrekorder vitéz Sinka Brigitta magyar sakkmester életéről
Sinka Brigitta 83 éves sakkmester többszörös magyar válogatott játékos, olimpikon, több mint 70 nemzetközi és országos sakkverseny eredményes résztvevője. Több mint 50 éves profi sakkozói pályafutása során számos hírességgel került kapcsolatba, (Bobby Fischer, Boris Spaskiij, Tahl..) kalandos élete során több tízezer gyermek sakk szimultán versenyét szervezte meg. Brigitta néni 9757 különböző, regisztrált és igazolt szimultán sakk játszmán van túl, és célul tűzte ki, hogy eléri a bűvös 10.000-es számot, így állítván be egyedüli világrekordot.


When Nietzsche Wept
Filozófusokról nem sok film készült eleddig, és várhatóan nem is fog változni ez az arány a közel s távoli jövőben.


127 ÓRA – 127 Hours (2010.)
Rendező: Danny Boyle Szereplők: James Franco (Aron Ralston), Kate Mara (Kristi), Amber Tamblyn (Megan), Treat Williams(Aron apja), John Lawrence (Brion), Kate Burton (Aron anyja), Clémence Poésy (Rana), Lizzy Caplan (Sonja Ralston) 94 perc


Közösségi háló – Social network (2010.)
Fsz.: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake. R.: David Fincher. 121 p.