Keresés: Újságíró

Inter Japán aranykupa
Az Inter Japán Magazin író-újságíró pályázatot hirdet a japán-magyar kapcsolatok és a két nép közötti szabad információ-áramlás erősítésére.Sobald Sie es haben,rolex replica können Sie nicht warten. Lassen Sie die Welt innehalten, bewegen Sie sich vor, sei exquisit billige replica uhren und langlebig.replica uhren online Die Welt respektiert, fortschrittliche Quarz-Technologie, genau jede Minute oder so, Sie verdienen, warten auf die zweite Welt ändern, oder begreifen dies Ändere die Welt in einer Sekunde


Média a Tehetségekért Díj
A Média a Tehetségekért Díj célja arra ösztönözni az újságírókat és a média munkatársait, hogy többet foglalkozzanak a fiatal tehetségekkel, a sikeres fiatalokkal (sportolók, művészek, tudósok), képzési és felkészülési hátterükkel, pályaválasztásukkal, lehetőségeikkel és eredményességükkel. Ezek a fiatalok kiemelkedő értékeket képviselnek a tehetségüket, de ugyanakkor a küzdeni tudásukat, a kitartásukat és a céltudatosságukat tekintve is. Ilyen értelemben igazi példaképek lehetnek kortársaik számára.


Dr. Szegő Tamás-díj
A Dr. Szegő Tamás-díj Alapítvány ösztöndíjban részesít évente egy 30 év alatti újságírót (aki 2013. december 31-ig tölti be 30. életévét) az írott vagy az elektronikus média bármely területén, aki publikációiban kiállt az elesettekért, az érdekeik érvényesítésére képtelenekért.


A gyilkosság illúziója - könyvajánló
Nellie Bly élete olyan motivációról tanúskodik, ami sokaknak adhat példát, akik az oknyomozó újságírói pályára szándékoznak lépni. Igaz, mára ez az irány jobbára elvesztette népszerűségét, köszönhetően a kezdetektől fakadó egymásra mutogatásnak, amibe szép lassan bele is fulladt.


Carol McCleary – A gyilkosság alkímiája - Könyvajánló
Párizs – szerelem, gyönyörű épületek, romantika, virágok, művészet… Az emberek többségének ezek a szavak jutnak eszébe, ha a szerelem városáról hallanak. Azonban ebben az esetben szerencsésebb, ha illúzióinkat még a könyv elkezdése előtt elfelejtjük. Carol McCleary könyvét nem lepi el rózsaszín köd. Párizs – gyilkosságok, járványok, prostitúció, alkoholmámor és burjánzó szexualitás. Ebben a világban indul útjára Nellie Bly, amerikai újságírónő.


Hay Fesztivál Budapest - Programajánló
Május 17–21. között a magyar közönség kortárs írókkal, költökkel, építészekkel, matematikusokkal, újságírókkal és muzsikusokkal ismerkedhet meg. A fesztiválnak a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Közép-Európai Egyetem (CEU) ad majd otthont, míg az esti zenei eseményekre a budapesti Akvárium Klubban kerül sor.


Pályázat újságíróknak az elektromos cigarettáról
A Villanypára Egyesület pénzdíjas sajtópályázatot hirdet, melynek célja az elektromos cigaretta hazai megítélésének megváltoztatása, az észérvek felsorakoztatása a gazdasági érdekekkel szemben, a valós tények közlése az olvasókkal.


Pályázat íróknak: Etikus vállalati magatartás a közösségi médiában
A Joint Venture Szövetség, a hazai és külföldi befektetők szövetsége országos pályázattal, az „ETIKUS VÁLLALATI MAGATARTÁS A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN” téma körbejárásával kívánja felmérni a közösségi médiában érvényesíthető üzleti viselkedési magatartást, az etikus működést, illetőleg az ezzel kapcsolatban megfogalmazandó elvárásokat, az etikus magatartást támogató ötleteket, lehetőségeket, valamint az írott és íratlan szabályokat.


Zsigmond Márta Médiadíj 2013 - Pályázz velünk!
A Zsigmond Márta Médiadíj alapításának célja, a 2010-ben elhunyt Zsigmond Márta szakmai örökségének megőrzése, emlékének az ápolása, az igényes és közérthető közéleti újságírás, a nők érdeklődésére is számottartó színvonalas médiamunkák születésének ösztökélése, a fiatal tehetségek elismerése, megbecsülése.


HÜPATIA média díj
A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, az Európai Női Lobbi (EWL) magyar tagja 2013. március 8.-a, a nemzetközi nőnap alkalmából létrehozza a HÜPATIA média díjat a nők és férfiak társadalmi egyenlőségéért a magyar sajtóban. A Hüpatia díj elnyerésére pályázatot hirdet újságíróknak valamint civil blog-szerzőknek


Pályázat tényfeltáró cikkek készítésére
A Göbölyös József “Soma” Alapítvány pályázatot hirdet szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró cikkek készítésére. A határidő: 2013. március 25


Visegrad Local Press Awards
Idén először kerül odaítélésre az újságíróknak szóló Visegrad Local Press Awards nevű díj, amely azokat a publicistákat tünteti ki, akik a legteljesebb módon válaszolnak a társadalmi, politikai és kulturális életben megjelenő, a lokalitás jelentőségét és fontosságát taglaló kérdésekre. A pályázaton lengyel, cseh, szlovák és magyar újságírók vehetnek részt, ily módon lehetőséget kínálunk számukra, hogy tapasztalatot cseréljenek és összehasonlítsák munkamódszereiket a „lokális anyagokkal” kapcsolatosan.


Migránsok Európában multimédia pályázat
Az Európai Bizottság Belügyi Főigazgatósága multimédia-pályázatot hirdet „Migránsok Európában” témában. A pályázatra művészeti, újságírói, audiovizuális és kommunikációs képzést nyújtó iskolák 18. életévüket betöltött diákjai nyújthatják be alkotásaikat az Európai Unió tagállamaiból és Horvátországból. A pályamunkáknak az Európán kívülről érkezett migránsok európai társadalmakban betöltött szerepét kell bemutatniuk.


Fehéren-Feketén – Felelősen a cigány-magyar együttélésről fotópályázat
Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége Fehéren::Feketén – Felelősen a cigány-magyar együttélésrőlcímmel fotópályázatot hirdet. A kiírásra társadalomábrázolás, szociofotó témakörben várjuk a pályamunkákat, melyek a címre reflektálva a Kárpát-medencében élő cigányság és magyarság mindennapjait mutatják be.


WifiNévadó
Érdekes wifinevekkel vidámabb hely lesz a világ! A T-Home pályázatot ír ki az összes wifiző szomszéd felrázására össznépileg!


Az általános újságírás alapjai dióhéjban


Gary Chapman - Chris Fabry: Parázs a hó alatt
Sosincs késő megmenteni a házasságot. Chris Fabry (1961) újságíró, rádióriporter a legújabb művét Gary Demonte Chapman-nel (1938) közösen írta, aki neves, keresztény író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó, az öt szeretetnyelv pár- és pszichoterápiai fogalom megalkotója.


Fejős Éva – Szeretlek Bangkok könyvajánló
Az újságírónő kalandos öt hónapja egy másik világban. Minden más és minden csodás, izgalmak, kalandok és meglepőbbnél meglepőbb történeteken kalauzol végig ez a „napló” egy új és ismeretlen helyen.


Online újságírói etika - Privát video - Youtube bejelentkezés után már láthatod is
Dean Wright a Reuters szerkesztője beszél az online újságíró etikai kötelességéről, és arról, hogyan maradhat valaki hiteles. Fordítás: www.journality.hu


Radványi Géza
(1907-1987) Eredeti nevén Grosschmid Géza. Filmrendező, újságíró, forgatókönyvíró; Márai Sándor testvére.


Korda Zoltán filmrendezőre emlékezve
Magyarország már rengeteg kiemelkedő személyiséget adott a nagyvilágnak, kikre büszkék lehetünk. Egyike ezeknek az ötven éve, 1961. október 13-án elhunyt Korda Zoltán filmrendező és producer. Fivérével együtt nemcsak az Egyesült Királyságban, hanem a tengerentúlon is nagy hírnevet szereztek maguknak abban a korban, mikor a némafilm uralma már hanyatlóban volt, s helyét a hangosfilm vette át.


A netes pornó diszkrét (hi)bája
Internetes újságíróként nem kellett sokat keresgélnem, hogy a véleményemmel mit is tudjak deresre húzni, mint a következő írásom témája, hiszen felállni sem volt szükséges a számítógép elől, egyszerűen csak a világháló legmeghatározóbb jelenségére kellett gondolni. Mindezért elég volt csupán a keresőbe beírni a testi gyönyör hárombetűs, nemzetközi szavát, és máris ömlött felém a jobbnál-jobb elmarasztalható ötletzuhatag.


Az "El kell temetnünk Petőfi Sándort"című íráshoz szólok hozzá
Mostanában a mindenevő újságíró típusát keresik mindenütt. Azt a szerencsétlen fajtát, aki előbb ért mindenhez, minthogy bármihez is, legalább egyvalamihez értene. Holott a legnagyobb tudósok öntépő gyötrelmeiből kellene tanulnunk: minél mélyebben merülnek el tárgyukban, annál inkább érzékelik tudásuk korlátait.


Fortély Klub - Minőségi újságírás 2. rész
A BKF - Fortély Klub keretein belül Hirschler Richárd, Uj Péter és Balogh Ákos Gergely vitatják meg a minőségi újságírás kritériumait.


Fortély Klub - Minőségi újságírás 1. rész
A BKF - Fortély Klub keretein belül Hirschler Richárd, Uj Péter és Balogh Ákos Gergely vitatják meg a minőségi újságírás kritériumait.


5. szekció - Kézikamerás újságíró
Interjú Tamás Bence Gáspárral az Index videórovat vezetőjével.


Gálvölgyi Show - Hogyan borítsunk ki egy újságírót?
Hogyan borítsunk ki egy újságírót? Megmutatják a falusi kocsma emberei


Az oknyomozó újságírásról
Bob Woodward, a Washington Post nagyágyúja, és a Watergate botrány feltárója ad pár hasznos tippet mire érdemes odafigyelni kezdőknek...


Online újságírói etika
Dean Wright a Reuters szerkesztője beszél az online újságíró etikai kötelességéről, és arról, hogyan maradhat valaki hiteles.


Elszámoltató újságírás
Az Associated Press washingtoni irodájának vezetői, Ron Fournier és Jim Drinkard beszél arról hogyan is valósul meg a számonkérés a médiában.


Fortély Klub - Minőségi újságírás 2. rész
A BKF - Fortély Klub keretein belül Hirschler Richárd, Uj Péter és Balogh Ákos Gergely vitatják meg a minőségi újságírás kritériumait.


Fortély Klub - Minőségi újságírás 1. rész
A BKF - Fortély Klub keretein belül Hirschler Richárd, Uj Péter és Balogh Ákos Gergely vitatják meg a minőségi újságírás kritériumait.


Hogyan válasszuk ki a megfelelő témát?
Hogy valaki jó újságíró lehessen annak elengedhetetlen feltétele a sok írás és a gyakorlás. Ám lehet, hogy elbizonytalanodunk miről is kellene, vagy lenne érdemes írni. Pár pontban összefoglaljuk, mi jelenthet mentőövet, ha ötlettelenségben szenvedünk:


5. szekció - Kézikamerás újságíró
Interjú Tamás Bence Gáspárral az Index videórovat vezetőjével.


Gálvölgyi Show - Hogyan borítsunk ki egy újságírót?
Hogyan borítsunk ki egy újságírót? Megmutatják a falusi kocsma emberei


Hungarikum-A golyóstoll
Bíró László foglalkozása eredetileg újságíró volt, ma pedig egy világmárka kötődik a nevéhez...


Újságíró iskola
20 Pont


Az oknyomozó újságírásról
Bob Woodward, a Washington Post nagyágyúja, és a Watergate botrány feltárója ad pár hasznos tippet mire érdemes odafigyelni kezdőknek...Közösségi oldalunkat azért hoztuk létre hogy bemutathassátok eddigi publikációitokat (blog, egyéb közösségi újságíró oldal, suliújság) és magatokat, létrehozzátok szerkesztőségetek oldalát, a belső üzenőfalon és levelezőrendszeren keresztül tarthatjátok a kapcsolatot egymással.


Újságíró alapismeretek


Online újságírói etika
Dean Wright a Reuters szerkesztője beszél az online újságíró etikai kötelességéről, és arról, hogyan maradhat valaki hiteles.


Elszámoltató újságírás
Az Associated Press washingtoni irodájának vezetői, Ron Fournier és Jim Drinkard beszél arról hogyan is valósul meg a számonkérés a médiában.


Hogyan lehetek a Sportújságírók Szövetségének tagja?


Az információ joga, etikája
www.muosz.hu A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Etikai Kódexe alapján.


A visszaélés tilalma
www.muosz.hu A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Etikai Kódexe alapján.


A szerző védelme
www.muosz.hu A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Etikai Kódexe alapján.


Helyreigazítás
www.muosz.hu A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Etikai Kódexe alapján.


Valósághű tájékoztatás és lelkiismeretesség
www.muosz.hu A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Etikai Kódexe alapján.


A személyiség védelme
www.muosz.hu A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Etikai Kódexe alapján.


Újságírói szabadság, felelősség
www.muosz.hu A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Etikai Kódexe alapján.


Képzések: Drégelyvár Oktatási Központ
Budapest, XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21 A épület


Képzések: Pályázatfigyelő & PR Herald NETISKOLA
1013 Budapest, Attila út 33.


Képzések: Riport Tv Oktatási Stúdó
1111 Budapest Kende utca 2.


Képzések: Sirius Informatikai és Gazdasági Szakközépiskola
4028 Debrecen, Kassai út 129.


Képzések: Budapesti Újságíró Akadémia
Budapest, 1039 Kelta u. 2.


Képzések: PegazusTv Média és Oktató Kft.
4400. Nyíregyháza, Szabadság tér 11 és Városmajor utca 5-7.


Képzések: Divatiskola
Cím: 1054. Budapest, Alkotmány u. 21. I. em. 1.


Képzések: Heti Válasz Műhely


Képzések: Diákújságíró Iskola
1031, Budapest Rozália u. 3. /Aquincum/


Képzések: Számalk Szakközépiskola
Cím:1119 Budapest, Kocsis u. 1.


Képzések: TV2 Akadémia
Cím:1145 Budapest, Róna u. 174.


Képzések: Kölcsey Ferenc Református Főiskola


Képzések: Médiatudományi Szakközépiskola
Cím:1191 Budapest, József Attila utca 74.


Képzések: Göndöcs Benedek Szakközépiskola
Cím:5700 Gyula, Kossuth L. u. 26.


Képzések: Lámfalussy Sándor Szakközépiskola
Cím:8960 Lenti, Petőfi Sándor u. 23


Képzések: Sanoma Média Akadémia
Cím:1037 Budapest, Montevideo u. 9.


Képzések: Majdnem Híres Rocksuli
Cím:Budapest, I. ker. Corvin tér 8.


Képzések: Bálint György Újságíró Akadémia
Cím:1016 Budapest, Naphegy tér 8. fszt. 21.


Képzések: Móra Ferenc Általános és Középiskola


Képzések: Schola Europa
Cím: 1126 Budapest, Beethoven u. 7-9.


Képzések: Hunyadi János Közoktatási Intézmény
Cím:5800 Mezőkovácsháza, Sármezey Endre utca 63.


Képzések: BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola
Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9.


Képzések: Alternatív Közgazdasági Gimnázium
Cím: 1035 Budapest Raktár utca 1


Képzések: Magyar Televíziós- és Filmművészeti Szövetség
Cím: 1065 Budapest, Király utca 95.


Képzések: Komlósi Oktatási Stúdió
Cím: 1095 Budapest Boráros tér 7.


Képzések: Minerva Szakközépiskola
Cím: Budapest, XIII., Fiastyúk u. 4-8.


Képzések: Szókratész Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola
1111 Budapest XI. Kende utca 2.


Képzések: ELO
Országos


Képzések: Újságíróiskola
Cím: 1035 Budapest, Miklós tér 1.


Képzések: Hervé Design School
Cím: 1136 Budapest, Pannónia u. 9.


Képzések: Magyar Író Akadémia
Cím: Budapest 1065, Bajcsy-Zsilinszky út 5.


Képzések: Krúdy Gyula Újságíró Iskola
Nyíregyháza, Május 1 tér 7.


Képzések: School of Business Békéscsaba


Képzések: School of Business Cegléd


Képzések: School of Business KKF


Képzések: School of Business NK


Képzések: School of Business SZ


Képzések: School of Business ZE


Képzések: Leonardo Média Akadémia
4400 Nyíregyháza,Mártírok tere 9.


Képzések: Újságíró, Konferanszié
Részszakképesítések: Azonosítószám: 54 321 01 0100 52 01 Megnevezés: Fotóriporter Azonosítószám: 54 321 01 0100 52 02 Megnevezés: Lapkiadói újságíró-szerkesztő munkatársa Azonosítószám: 54 321 01 0100 52 03 Megnevezés: Rádióműsor-szerkesztő munkatársa Azonosítószám: 54 321 01 0100 52 04 Megnevezés: Televízióműsor-szerkesztő munkatársa Azonosítószám: 54 321 01 0100 52 05 Megnevezés: Újságíró II. Elágazások Azonosítószám: 54 321 01 0010 54 01 Megnevezés: Rádióműsor-vezető, konferanszié Azonosítószám: 54 321 01 0010 54 02 Megnevezés: Televízióműsor-vezető, konferanszié Azonosítószám: 54 321 01 0010 54 03 Megnevezés: Újságíró I.


Képzések: Újságíró II.
1. A képzés megkezdésének szükséges feltételei: Bemeneti kompetenciák: – Iskolai előképzettség: érettségi vizsga Szakmai előképzettség: – Előírt gyakorlat: – Elérhető kreditek mennyisége: – Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek 2. A képzés maximális időtartama: Szakképzési évfolyamok száma: – Óraszám: 1000 3. Elmélet aránya: 50% 4. Gyakorlat aránya: 50% 5. Szakmai alapképzés időtartama (fogyatékkal élők esetében, iskolai rendszerben): – 6. Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: nem szükséges


Képzések: Újságíró I.
1. A képzés megkezdésének szükséges feltételei: Bemeneti kompetenciák: – Iskolai előképzettség: érettségi vizsga Szakmai előképzettség: – Előírt gyakorlat: – Elérhető kreditek mennyisége: – Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek 2. Elmélet aránya: 30% 3. Gyakorlat aránya: 70% 4. Szakmai alapképzés (iskolai rendszerben): van Időtartama (évben vagy félévben): 1 év 5. Szintvizsga (iskolai rendszerben): nem szervezhető Ha szervezhető, mikor: – 6. Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: nem szükséges


Képzések: Lapkiadói újságíró-szerkesztő munkatársa
1. A képzés megkezdésének szükséges feltételei: Bemeneti kompetenciák: – Iskolai előképzettség: érettségi vizsga Szakmai előképzettség: – Előírt gyakorlat: – Elérhető kreditek mennyisége: – Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek 2. A képzés maximális időtartama: Szakképzési évfolyamok száma: – Óraszám: 1000 3. Elmélet aránya: 50% 4. Gyakorlat aránya: 50% 5. Szakmai alapképzés időtartama (fogyatékkal élők esetében, iskolai rendszerben): – 6. Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: nem szükséges


Képzések: Korrektor
A képzés megkezdésének szükséges feltételei: Szakmai előképzettség: 52 213 01 0000 00 00 Kiadványszerkesztő Előírt gyakorlat: – Elérhető kreditek mennyisége: – Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek 2. Elmélet aránya: 50% 3. Gyakorlat aránya: 50% 4. Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges


Képzések
Fotó Tanfolyam Újságíró Képzés Film Szak


Pályázatok
Ezen az oldalon kereshetsz a pályázatok között, újságíró pályázat és író pályázat, fotós pályázat, valamint filmes pályázat témakörökben. Ha valamelyik


Kreatív Pályázatok
Pályázatok gyűjtőoldalunkon naprakészen tájékozódhatsz az országban fellelhető pályázatokról fényképezés, újságírás, filmkészítés, zene,