Keresés: ACTA

Különvélemény - Sci-fi az Unióban?
Közületek aki látta Tom Cruise Különvélemény című Sci-fi akció filmjét, az valószínűleg ismerősnek fogja találni jelen témát. Bizonyosan már olvastátok, hogy írtam az úgynevezett ACTA EU-s törvényjavaslatról korábban. Örömmel értesíthetlek benneteket, hogy nem kell a laptopokat/Ipod-okat félteni a jövőben, ugyanis a napokban zajlott EU parlamenti szavazáson a képviselők többsége leszavazta a törvényjavaslatot.


Vége a szabad internet korának?
Amilyen nagy horderőt képvisel az ACTA, angolul Anti-Counterfeiting Trade Agreement, olyan kevés figyelmet szántak a törvénytervezetre a magyarországi médiumok. A tényről mélyen hallgattak, hogy a 22 EU tagországon belül Magyarország is aláírta ezt az egyezményt. De minderről a híradókban annyit tudhatott meg a közvélemény, hogy az aláírás hatására több országban tüntetések törtek ki a törvény elfogadása ellen az elmúlt 1 évben. De vajon miért is csaptak ekkora hűhót az emberek?


Vége az internetnek és a szólásszabadságnak?
Az internet és a szólásszabadság végét, a nemzetközi cenzúra bevezetését látják sokan az ACTA nevű hamisítás elleni kereskedelmi megállapodásban. A szerződés – melyet januárban Magyarország is elfogadott – egyelőre sehol sem lépett hatályba, de már most komoly, határokon átívelő visszhangot vont maga után.


A sajtó története