Keresés: Alternatív

NYÁRZÁRÓ HEAVEN STREET SEVEN KONCERT LESZ A ZP-BEN
Augusztus 26. OKTÓBERIG ELBÚCSÚZIK BUDAPESTI RAJONGÓITÓL AZ EGYIK LEGNÉPSZERŰBB MAGYAR ALTERNATÍV ROCKZENEKAR, A HEAVEN STREET SEVEN. A TAVALY ŐSSZEL FRISS LEMEZZEL JELENTKEZŐ BANDA VADONATÚJ, LOVASI ANDRÁSSAL KÉSZÍTETT DALÁT IS ELHOZZA A ZÖLD PARDONBA, AUGUSZTUS 26-ÁN, HÉTFŐN.


Belvárosi Fesztivál - Punnany Massif, Brains
Igazi nyárindító, Magyarország egyik legnagyobb ingyenes fesztiválja a Belvárosi Fesztivál a következő programokkal várt kicsiket és nagyokat egyaránt: Alternatív, pop, világzene, népzene, retró, csend-diszkó, gyerekprogramok, állatsimogató, design vásár, olvasóliget, bringabemutató. Olyan hazai sztár előadók léptek fel, mint az Ivan & The Parazol, Magashegyi Underground, Fábián Juli, Intim Torna Illegál, The Carbonfools, Punnany Massif, Irie Maffia, PASO és a Brains.


Street Beat Alternatív Tánc-és Musical Gála - Jegyrendelés
2013. április 1. - A humort sem mellőzve - a Budapesti Operettszínház és a HHIH egyedülálló és sosem látott előadással lepi meg a közönségét, melynek címe: STREET BEAT. A formabontó gála egyértelműen nyit a fiatalabb generációk felé.


Leonce és Léna – színház és lakoma két részben
Fantasztikus Valentin napi színház és vacsora egyben, egy fergeteges alternatív társulattal, a 'commedia dell'arte' jegyében. Kultúra és kulinária pompás elegye, igazi és vérbő színházcsinálás. Prezentálói a legnehezebb műfajt művelik, beavatásokkal és kiszólásokkal, elidegenítéssel és beleéléssel szórakoztatnak, miközben a közönséget isteni háromfogásos vacsorával kényeztetik. Georg Büchner: Leonce és Léna darabját játssza a Radikális Szabadidő Színház és a Trambulin Színház figyelemreméltó kompániája, a Malomudvarban.


A Stuart Little film alternatív befejezése


Kontrollzé
2004 január 4.-én (vasárnap) megtörtént az első Kontrollzé (akkoriban még Ctrl-Z) próba. Azóta már 3 EP és 1 LP-vel is jelentkeztek, és most válaszoltak a Journality kérdéseire.


Bemutatkozik a WetWood zenekar
Hobbizenélésből indultak, tavaly jelent meg első önálló albumuk. Ha nagyon muszáj lenne kategorizálni, akkor funky-rock-alternatív zenét csinálnak, de persze maradjunk inkább a "Wetwoodos" hangzásnál :)


Manökken Proletárz
Lovasi Andrásnak 2010-ben még nem tetszett, pedig már kezdett ismert és elismert lenni a Manökken Proletárz, felléptek a Szigeten és az A38-on is. Nagy változások 2012-ben álltak be a zenekar életében, most pedig meghallgathatjátok az új, készülő lemez egyik sláger-gyanús szerzeményét is nálunk.


Területjelölés
A területjelölés egy alternatív formája


Mit csináltál három évig? - Kolozsvári Színház
Egyetemista, Kolozsvár, új élet, önállóság, nehézség, probléma, kihívás, legszebb életszakasz. Ezekkel a fogalmakkal próbálkoznék körülírni, jellemezni a Váróterem Projekt alternatív színházi társulat negyedik bemutatóját, a „Mit csináltál három évig?” című mindennapi témájú, de ugyanakkor rendkívüli előadását.


Posztmodern alternatívák a 2001: Űrodüsszeia című filmben
A 2001: Űrodüsszeia 1968-ban került bemutatásra, Arhur C. Clarke műve alapján (Az őrszem). Az egész mű a rendező kérésére született, közösen formálták, a könyv írásával párhuzamosan készült a film is. A film az evolúciót fogja át a kezdetektől, alapfeltevése, hogy az emberré válás útján az első lépések megtételéhez földönkívüli segítséget kaptunk. Posztmodernnek tekinthető tehát már abból szempontból is, hogy megkérdőjelezi az egységes, abszolút érvényű világmagyarázó elveket. A modern jellemzője, hogy az emberek a tudomány és technika fejlődésének köszönhetően elhiszik, hogy a világot képesek uralmuk alá vonni, képesek feltárni titkait és birtokolni.


Green-Go Fest beszámoló
Lezajlott december 3-án a Toldi moziban az első Green-Go Nemzetközi Rövidfilmverseny és Filmfesztivál, amelynek fókuszpontjában nemcsak az örökzöld-zöld környezetvédelem volt, hanem a természeti javak túlfogyasztásának a veszélyeire való felhívás, az erdeink és zöldfelületeink megőrzése illetve a szűkölő élelmiszerpiac alternatív megoldásai is.


Csirke, törpe, örömlányok avagy a Soerii & Poolek formáció
Gondoltál már arra, hogy mekkora élmény lehet felfújható ördögvillával csápolni egy dalra, amely a híres-hírhedt női alsóneműt hivatott trágár szavak kíséretében elemezni? Bármi is a válasz erre a kérdésre, egy biztos: a titokzatos Soerii & Poolek banda új szintre helyezte a magyar alternatív zenét.


A Nyúlon túl… Alternatív képszínház
A zsirai otthonban bármi megtörténhet: Alternatív Képszínház. Néhány évvel ezelőtt én is ilyen arcot vágtam e szavak hallatán, mint most te. Joggal kérdezheted: micsooodaaa?


Képzések: Alternatív Közgazdasági Gimnázium
Cím: 1035 Budapest Raktár utca 1


Képzések: Alternatív Közgazdasági Gimnázium
Cím: 1035 Budapest Raktár utca 1.