Keresés: Bárka Színház

Meanwhile in Kansas, avagy pszichedelikus mélyrepülés Dorka tudatalattijába
Alter(natív). Kísérleti. Underground. Progresszív. Na, ezek azok a hívószavak, melyek halálra rémítik a nagykörútra járó kultúrsznobokat. A 0-11 Alkotócsoport – Meanwhile in Kansas című, ’trash’-ként kategorizált dokuszínháza valószínűleg nem is nekik készült.


Demokrácia, vagy amit akartok...
A Bárka jól bevált alkotói duója - Vidovszky György – Tasnádi István (író-rendező) - harmadik alkalommal fut bele – teljes erőből – azokba az aktuális problémákba és társadalmi jelenségekbe, melyekkel naponta szembesülünk. Az előző két darabjuk – a Cyber Cyrano és az East Balkán - szakmai berkekben és a közönség soraiban is egyaránt nagy visszhangot váltott ki. Előbbi fő problematikája a fiatalok által favorizált virtuális (közösségi) lét előtérbe kerülése, az utóbbi a 2011-es, a West Balkánban hármas halállal végződött tragédia interpretációja. Súlyos témák. Az egyik egy megoldhatatlan és feltartóztathatatlan evidencia, a másik egy feloldhatatlan és megmagyarázhatatlan tabu.


Csak a virágra vigyáznának Vasárnap 16:48-kor… (a Bárka Színház előadása)
Nem 16:48-kor sírtam, nem. Akkor kezdtem el zokogni, amikor láttam Huda tisztán ragyogó szemeit. Néz előre rendíthetetlenül kihúzott háttal precízen menetelve pontos, erőteljes mozdulatokkal. Lelkiismeretének, kötelességtudatának, jóindulatának, ártatlan szorgalmának makulátlan kristály fényétől folytak a könnyeim. Az egyetlen, aki dolgozik.