Keresés: Batman

MVM Siker-nap 2015.02.22.
Korábban már felvezettük az Arnold Schwarzeneggerrel fémjelzett Siker-napot, most pedig részletes beszámolónkat olvashatjátok a 2015. február 22-i Siker-napról!


Képregény és rajzfilmvilág II.
Hogy a mitológiai szereplők és a szuperhősök között erős hasonlóság mutatkozik, nem szükséges részletesen kifejteni, szinte evidens, hogy az emberfeletti képességgel rendelkező egyének és az ilyen, olykor emberszerű lények kezében a világ sorsát markolják, történetük a jó és a rossz konfliktusának keretében zajlik.


A hét szépe: Drubina Karolina
Örömmel mutatjuk be nektek Karolinát, aki eredetileg stylist-ként került a modell szakmába, és most nálunk debütál először!


Batman nem ér rá


Robin néha hülyeségeket beszél
Ilyenkor Batman gyorsan helyrerakja


A SÖTÉT LOVAG: FELEMELKEDÉS -kritika
Rendhagyó filmkritika az év legvártabb filmjéről filozófiai aspektusból.


Batman: A sötét lovag visszatér, 1. rész - Batman: The Dark Knight Returns. Part 1) - 2012
Bruce Wayne már öreg és sokat szenvedett milliomosként él tíz éve, azonban Gotham minden eddiginél súlyosabb helyzete visszahozza alteregóját, hogy újra Batmanként küzdjön a bűn ellen.


Batman, Szíriai forradalom, Biszku Béla...
A nagy Batman rajongók régóta várták, hogy kijöjjön az új rész a Felemelkedés. A nagy dirr-durral beharangozott film egyre nagyobb feszültséget gerjesztett a nézőseregben, talán már túl sokat is.


Folytatódik a Másnaposság! - Harmadnaposok
A Harmadnaposok című filmet szeretném nektek bemutatni. A sztori hasonló az előző részekhez, azaz házasság és legénybúcsú aztán jöhetnek a bonyodalmak humorral megspékelve.


A sötét lovag: Felemelkedés - A tökéletes befejezés
A film rendezője Christopher Nolan a tizenháromperces werkfilmben azt mondta, hogy a Batman trilógia megérdemel egy jó befejezést. Kétség nélkül ezt sikerült is megcsinálni.


Új Robin Hood a színpadon. Még a gázárakat is simán lenyomja!
Tudtátok –e kedves olvasók, hogy Robin Hood nem csak egy egyszerű, képzeletbeli hős, aki kiáll a jóért és megóvja a gonosztól a gyengét. Több ő annál. Olyasvalamire képes, amire csak igen kevesek, az emberiség megmentői közül. Képes alkalmazkodni az idővel változó társadalmi problémákhoz. Bizony ám! Ezáltal pedig orvosolni tudja a sanyargó nép éhínségét a XV. században, és megoldást talál akár a XXI. század gazdasági válságára is. Nem is gondolnánk, hogy ez a fajta rugalmasság, micsoda, hatalmas potenciállal vértezhet fel valakit.


Rendezői portré - Zack Snyder; az extravagáns effektek és lassítások fanatikusa
A karrierje kezdetén reklámfilmesként működő Zack Snyder eddigi néhány munkájával is tanúbizonyságot tett rendkívüli vizuális érzékéről. Az idén márciusban bemutatásra került, tonnányi effekttel megtűzdelt, ám sok szempontból működésképtelen Álomháború apropóján érdemes összegezni a rendező eddigi pályafutását.


Képregény és rajzfilmvilág: Batgirl vagy Supergirl?
Köztudomású tény, hogy a kellő reputációval rendelkező szuperhősöknek az idők folyamán szinte mindig kialakult a női megfelelője, ezzel is színesítve és tágítva a mítoszuk történeteit és cselekményrendszereit. Hogy miért nem a kínosan kevés, de legalább önálló, eredeti sajátosságokkal rendelkező szuperhősnőkből alakul ki az ellenkező nemű változat, azt megmagyarázni aligha szükséges, ugyanis a képregényt fogyasztók vitathatatlan többsége a férfiak társadalmából kerül ki. A címben szereplő két bájos, ámde kitalált szereplő léte pedig túlontúl összetett ahhoz, hogy ezt egyszerűen csak egy lányolvasó-csalogató ötletnek, vagy csupán a képregényfaló srácok képzeletét és figyelmét felkorbácsoló fogásnak tulajdonítsuk. Mivel kulturális hatásuk hatalmassá nőtt az első megjelenésük óta, éppen eljött az ideje, hogy egy kis gondolatébresztő cikk tárgyaként összevessük a két főszereplőt, hogy kiderüljön belőle, miért és milyen okoknál fogva tesszük le a garasunkat az egyik, vagy a másik mellett, és főleg, hogy miért nem éppen ellenük.


Megvannak a 2011-es Oscar-jelöltek
Január 25, Beverly Hills – végre kihirdették a 83-dik Oscar-díj átadás hivatalos jelöltjeit. Aki figyelemmel kísérte a Golden Globe díjazottjait, annak nem okozott különösebb meglepetést a lista.


EREDET – Inception (2010.)
Álom. Álom az álomban. Álom az álomban és ez is az álomban. És így tovább. Végtelen szintje lenne az álomnak? Az Eredet című filmben minden lehetséges!


Ha/Ver (Kick-Ass)
Egy újabb amerikai lúzerfilm? Nem egészen, de valami olyasmi. Szuperképesség nélküli szuperhősök VS. Maffia...


Képzések: Raindance